E-ticaret sitenizdeki Genel Ayarlar, site yönetimi ve kullanıcı deneyimini optimize etmek için kritik öneme sahiptir.

Yönetim panelinde ve sitede kullanılan birçok özellik için ayarların kontrol edilmesi gerekmektedir.

Genel Ayarlar sayfasından, iletişim bilgileri ekleme, KVKK ve satış sözleşmesi gibi önemli içeriklerin yönetimini gerçekleştirebilirsiniz.

Bu ayarlara ulaşmak için "Ayarlar > Genel Ayarlar" sayfasına tıklayarak gerekli düzenlemeleri yapabilirsiniz.

Genel Ayarlar bölümünde çok sayıda ayar bulunduğundan, her ayar menüsü ayrı makalelerde detaylı olarak anlatılacaktır.

Genel Ayarlar, e-ticaret sitenizin profesyonel ve kullanıcı dostu olmasını sağlar, ayrıca yasal uyumluluk ve operasyonel verimlilik açısından önemli katkılar sunar.

Slide Adımları

- "Ayarlar > Genel Ayarlar" sayfasına tıklayınız.

- Ara : Ayar menüleri içerisinde bulunan ayar isimleri ile arama yapabilirsiniz. Anahtar kelimeler ile arama yaparak ayarlara kolay şekilde ulaşabilirsiniz.

- Ayar Geçmişi : Genel ayarlar içerisinde yapılan ayar düzenlemelerinin loglarına erişebilirsiniz. Loglarda ayarların eski ve yeni değerlerini görüntüleyebilirsiniz.

- Ürün Ayarları : Ürün genel bilgilerini etkileyen özellikleri yönetebilirsiniz. Ürün stok ayarları, resim ayarları, seo bilgileri, kişiselleştirme formları vb. birçok özelliği ayarlayabilirsiniz. Genel Ayarlar - Ürün Ayarları makalemizi incelemek için tıklayınız.

- Kategori Ayarları : Ürün listeleme sayfalarında genel görünümü ve kullanımı etkileyen ayarları düzenleyebilirsiniz. Genel Ayarlar - Kategori Ayarları makalemizi incelemek için tıklayınız.

- Sipariş Ayarları : Sitenizde sipariş aşamalarında kullanılan ayarları ve genel sipariş içeriklerini, sözleşmeleri düzenleyebilirsiniz. Genel Ayarlar - Sipariş  Ayarları makalemizi incelemek için tıklayınız.

- Kargo Ayarları : Sitenizde kullanılan kargo yapısına ait içerik ve genel kullanım ayarlarını yönetebilirsiniz. Genel Ayarlar - Kargo Ayarları makalemizi incelemek için tıklayınız.

- Ödeme Ayarları : Müşterilerinize sunduğunuz ödeme seçeneklerine ait yapılandırma ayarlarını düzenleyebilirsiniz. Genel Ayarlar - Ödeme Ayarları makalemizi incelemek için tıklayınız.

- Kampanya Ayarları : Kampanya ve hediye çeklerinize ait genel kullanım ayarlamalarını yapabilirsiniz. Genel Ayarlar - Kampanya Ayarları makalemizi incelemek için tıklayınız.

- Üyelik Ayarları : Üye kayıt esnasında alınan sözleşme içerikleri, üyelik onaylama seçenekleri ve üyelik işlemlerine ait ayarları yönetebilirsiniz. Genel Ayarlar - Üyelik Ayarları makalemizi incelemek için tıklayınız.

- Entegrasyon Ayarları : E-ticaret sitenizde kullanabileceğiniz sosyal medya ile giriş ve e-fatura kullanımı için gerekli entegrasyon ayarlarını düzenleyebilirsiniz. Genel Ayarlar - Entegrasyon Ayarları makalemizi incelemek için tıklayınız.

- E-İhracat Ayarları : Yurt dışı satışlarınızda genel e-ihracat yapınızı etkileyecek ayarları yönetebilirsiniz. Genel Ayarlar - E-İhracat Ayarları makalemizi incelemek için tıklayınız.

- Tedarikçi Ayarları : Tedarikçi panelini kullanan tedarikçilerinizin yapabilecekleri işlemler ve gönderilen bilgilendirme içeriklerine ait ayarları yönetebilirsiniz. Genel Ayarlar - Tedarikçi Ayarları makalemizi incelemek için tıklayınız.

- Güvenlik Ayarları : E-ticaret sitenizde fraud ve genel site güvenliğine ait ayarlarını yönetebilirsiniz. Bilginiz olmayan ayarlarda destek ekibi ile görüşmeden değişiklik yapmayınız. Genel Ayarlar - Güvenlik Ayarları makalemizi incelemek için tıklayınız.

- Ön Bellek : Sitenizin ön bellek (cache) temizleme yapısı ve standart çerez kullanımı uyarı ayarlarını düzenleyebilirsiniz. Genel Ayarlar - Ön Bellek Ayarları makalemizi incelemek için tıklayınız.

- Site Tasarım Ayarları : Mağazanıza ait logo, favicon, site adı vb. sitenizin temel yapısı olan özellikleri ayarlardan ekleyebilirsiniz. Genel Ayarlar - Site Tasarım Ayarları makalemizi incelemek için tıklayınız.

- Mobil Uygulama Ayarları : Mobil uygulamanıza ait genel tasarım ve kullanım yapısını etkileyen ayarları yönetebilirsiniz. Ayar yönetimleri için yapmak istediğiniz işlemi Nildesk üzerinden Mobil Uygulama departmanına iletebilirsiniz.

- İletişim Ayarları : Sitede adres bölümünde gösterilecek olan bilgileri ve ek düzenlemelere ait ayarları yönetebilirsiniz. Genel Ayarlar - İletişim Ayarları makalemizi incelemek için tıklayınız.