SİTE TASARIM AYARLARI (GENEL AYARLAR)

E-ticaret sitelerinde site tasarım ayarları, markanızın kimliğini yansıtmak ve kullanıcıların ilgisini çekmek için kritik bir rol oynar.

Sitenizde kullanılan logo, favicon ve diğer görsel unsurlara ait ayarları yönetim paneliniz üzerinden kolayca düzenleyebilirsiniz.

Bu ayarlar sayesinde, sitenizin görünümünü markanızın estetik ve değerleriyle uyumlu hale getirebilir, profesyonel ve çekici bir kullanıcı deneyimi sunabilirsiniz.

Logo ve favicon gibi temel görseller, sitenizin tanınırlığını artırırken, tutarlı bir marka imajı oluşturmanıza yardımcı olur. 

Slide Adımları

- "Ayarlar > Genel Ayarlar" sayfasına tıklayınız.

- "Site Tasarım Ayarları" sekmesine tıklayınız.

- Site Logosu : Sitenize ait, logo eklemesini bu ayar üzerinden gerçekleştirebilirsiniz. Editör üzerinden logoyu değiştirebilirsiniz. 

- Favicon (Web Sitesi İkonu) : Sitenizin tarayıcı sekmelerinde görünecek olan favicon simgesidir. Editör üzerinden faviconu değiştirebilirsiniz. Yeni ekleyeceğiniz favicon boyutları örnek favicona benzer olmalıdır.

- CSS Sıkıştırma : Temanızda bulunan css kod dosyalarının sıkıştırılması için kullanılmaktadır. Aktif edildiğinde sitede css uzantılarını göremezsiniz. Pasife alarak kontrol sağladıktan sonra tekrar aktif yapabilirsiniz.

- JS Sıkıştırma : Temanızda bulunan js kod dosyalarının sıkıştırılması için kullanılmaktadır. 

- Intro : Aktifleştirildiğinde "Hazırlık Aşamasında Sayfası" ve "Private Shopping" özelliğini pasifleştirir. Site içeriğinden önce içerik kutusuna yerleştirilen içeriği ziyaretçilere gösterir. Herhangi bir butona ya da metne verilen üye anasayfa linki ile site anasayfasına geçiş yapılır. "?ref=intro" bağlantısı ile iç sayfalara geçilir. Uzmanlık gerektirir. Standart destek kapsamı dışındadır. 

- Intro özelliği aktif edildiğinde "Tasarım > Tema Yönetimi > Özelleştir : Gelişmiş > Blok Yönetimi > Intro" sayfasını seçiniz ve görüntülenecek sayfanın içeriklerini oluşturunuz. İlk açılışta blok yönetiminde sayfa boş gelecektir, düzenleme yapılmazsa sitede boş açılacaktır.

- Private Shopping : Aktifleştirildiğinde "Hazırlık Aşamasında" ve "Intro" özelliğini pasifleştirir. Site içeriğini sadece üye girişi yapan müşterileriniz görebilir. Uzmanlık gerektirir. Standart destek kapsamı dışındadır.

- Private Shopping özelliği aktif edildiğinde "Tasarım > Tema Yönetimi > Özelleştir : Gelişmiş > Blok Yönetimi > Private Shopping" sayfasını seçiniz ve görüntülenecek sayfanın içeriklerini oluşturunuz. İlk açılışta blok yönetiminde sayfa boş gelecektir, düzenleme yapılmazsa sitede boş açılacaktır.

- Site og:image Resmi : Ayar alanından link paylaşımlarınızda görüntülenmesini istediğiniz logoyu ekleyiniz. Logoyu eklemek için görsel yükleme alanını kullanabilirsiniz. Sosyal Medya Logo Gösterim Ayarlama makalemizi incelemek için tıklayınız.