SİPARİŞ SAYFASI (GENEL AYARLAR)

E-ticaret sitenizde kullanıcıların siparişlerini tamamlarken kullanabileceğiniz ayarlar bulunmaktadır.

Sipariş tamamlayabilmek için gerekli sözleşmeler, iade durumları vb bilgilerle alakalı işlemleri yönetim panelinizde ayarlar üzerinden yönetebilirsiniz.

Ayarlara ulaşmak için "Ayarlar > Genel Ayarlar > Sipariş Sayfası" sayfasına tıklayınız.

genel.png (151 KB)

Sipariş sayfasında kullanabileceğiniz ayarların açıklamalarına aşağıdan göz atabilirsiniz.

1. Sözleşme : Sipariş tamamlama esnasında kabul edilmesi zotunlu olan satış sözleşmesini bu ayardan ekleyebilirsiniz.

2. Sipariş Durumu : Sitede üyelerin hesabım sayfasında sipariş durumlarını görebilme durumunu yönetir. Aktif iken sipariş durumu gösterilir, pasif iken gösterilmez.

3. Google Analytics Sipariş Entegrasyonu : Google Analytics uygulamasının siparişlerinizi stoklaması için aktif edebilirsiniz.

4. İsteğe Bağlı Fatura Teslimat Şekli : Aktif edildiğinde, sipariş verilirken fatura adresinin farklı adrese gönderilmesi istenebilir. Pasif iken fatura teslimat adresine gönderilir.

5. Ön Bilgilendirme Formu Seçili Gelsin : Sipariş sayfasında ön bilgilendirme formunun otomatik seçili gelmesini sağlar. 

6. Yönetim Panelinden Oluşan Siparişlerde Müşteriye Bildirim Gönderilsin : Yönetim paneli üzerinden manuel sipariş oluştururken seçili üyeye e-posta gönderilmesini sağlar.

7. Fatura&Teslimat Bilgilerini Girmek Zorunlu Olsun : Sipariş sürecinde teslimat ve fatura adres alanlarının doldurulmasını kontrol eder.

8. Sipariş İade Süresi (Gün) : Gelen siparişlerin teslim edildikten kaç gün sonra iade edilebileceği bu ayardan belirleyebilirsiniz.

9. Siparişi Cari Tabloya Yansıt : Aktif edildiğinde; havale ve kapıda ödeme seçeneklerinde "Alacak", cari ödemede "Borç", kredi kartı ve mobil ödemelerde hem "Alacak" hem de "Borç" alanına sipariş tutarları yansıtılarak cari hareketler oluşturulur.

10. Sipariş Başladığında Yöneticiye Mail Gitsin : Sitede sepete ürün atılarak üye girişi yapıldığında yöneticiye sipariş başladığına dair mail gider.

11. Henüz Tamamlanmayan Siparişler Kaç Gün Öncesine Ait İse Silinsin? : Sitenizde ürünün sepete atıldıktan sonra herhangi bir aşamada yarım bırakılarak siteden çıkılması durumunda oluşan yarım siparişler, yönetim paneline "Henüz Tamamlanmadı" sürecinde düşer. Bu ayara gün sayısı girerek belli bir süre boyunca tamamlanmayan siparişleri yönetim panelinden otomatik silebilirsiniz.

12. Sipariş Özet Sayfasında Özet Bilgi Metni Gösterilsin : Aktif edildiğinde, sipariş özet sayfasında özet bilgilendirme metnini gösterir.

13. Sipariş Özet Sayfasında Fatura ve Teslimat Bilgileri Gösterilsin : Aktif edildiğinde, sipariş özet sayfasında fatura ve teslimat bilgilerini gösterir.

14. Sipariş Özet Sayfasında Sepetteki Ürünler Gösterilsin : Aktif edildiğinde, sipariş özet sayfasında sepete atılmış ürünleri gösterir.

15. Sipariş Özet Sayfasında Satış Sözleşmesi Gösterilsin : Aktif edildiğinde, sipariş özet sayfasında satış sözleşmesi metnini gösterir.

siparissayfasi1.png (18 KB)

16. Kargo Entegrasyonu Otomatik Gönderim : Gelen siparişlerin otomatik entegrasyona gönderilmesini sağlar. Kargo entegrasyonu sayfası ayrı olarak yönetilmektedir. Kargo Entegrasyonu makalemizi incelemek için tıklayınız.

17. 3D Ekranı Iframede Açılsın : Aktif edildiğinde kredi kartı ile yapılan siparişlerde 3d sayfasını iframe olarak açar.

18. Yeni Sipariş Sayfasını Aktifleştir (BETA) : Sipariş sayfasında V4 yapısını aktif eder. Pasife alınırsa siparişler sayfası V3 temasına döner.

19. Kapıda Ödeme Siparişlerde SMS Onayı Alınsın : Kapıda ödeme ile verilen siparişlerde, sipariş tamamlama aşamasında sms onayı alabilirsiniz. Ayarı kullanabilmek için sms ayarlarınız yapılı olmalıdır. Sms Gönderimi makalemizi incelemek için tıklayınız.

20. Ön Bilgilendirme Formu : Sipariş tamamlama esnasında kabul edilmesi zorunlu olan ön bilgilendirme formunu bu ayardan ekleyebilirsiniz.

21. Müşteriden Sipariş Onay Sayfasında Ön Bilgilendirme Formu Onayı İstensin : Aktif edildiğinde sipariş sayfasında ön bilgilendirme formu onayını gösterir ve zorunlu tutar. Pasife alındığında ön bilgilendirme formu onay alanı sipariş tamamlama sayfasında görünmez.

22. Tamamlanmayan Siparişi Kaydetme : Ayar aktif edildiğinde, tamamlanmayan ve yarım bırakılan siparişler yönetim paneline kaydedilmez. Sadece tamamlanan ve onaylanan siparişler panele düşecektir. Payu, PayTR, Iyzico gibi ödeme yöntemleri kullanıyorsanız aktif etmeniz aksaklıklara yol açacaktır.

23. Mesafeli Satış Sözleşmesi Seçili Gelsin : Sipariş tamamlama sayfasında mesafeli satış sözleşmesinin ön tanımlı olarak seçili gelmesini sağlar.

24. Sepet Sayfasında Kargo Fiyatı Görünsün : Sepet sayfasında ziyaretçilere kargo fiyatlarını göstermek için aktif edebilirsiniz. Aktif ettikten sonra fiyatı baz alınacak kargo firmasını "Siparişler > Kargo Yönetimi" sayfasından ön tanımlı olarak seçmelisiniz.

siparissayfasi2.png (29 KB)

25. Siparişde Tek Adres Girilebilsin : Ayar aktif edildiğinde sipariş tamamlama esnasında tek adres girilebilir. Ayar pasif iken fatura ve teslimat adresi farklı oluşturulabilir.

siparissayfasi3.png (67 KB)

26. Eski Siparişleri Arşivle : Siparişlerinizin sayıları arttıkça siparişler sayfanızda yoğunluk ve karışıklık olmamasına adına arşivleme yapısını kullanabilirsiniz. Eski siparişleri arşivle, ayarına kaç gün öncesine ait siparişlerin arşivlenmesini istiyorsanız gün olarak değer girmelisiniz. Girdiğiniz gün öncesinde gelen tüm siparişler arşivlenecektir. 

27. Ödeme Tamamlandı Kontrolü (Garantipay, 3d vs) : İyzico ve bazı bankalarda ayarın aktif olması gerekiyor. Ayarı aktif ettikten sonra mutlaka ödeme departmanına bilgi verilmeli.

28. MasterPass Kullanım Şartları : Masterpass kart saklama yöntemi kullanıyorsanız bu alandan bilgilendirme metni ekleyebilirsiniz.

29. 3D Secure Seçili Gelsin : Kredi kartı ile tamamlanacak siparişlerde 3D kontrolünün yapılması durumunu ön tanımlı olarak seçili getirir.

30. 3D Ekranı Iframede Açılsın (Mobil Tarafı) : Mobil tarayıcılarda 3D ekranını iframe olarak açılmasını sağlar.

31. Miles & Smiles Kartlar Taksit Destekler : Ayar aktif edildiğinde siteye tanımladığınız kredi kartı taksitleri miles ve smiles kartlarında da kullanılabilecektir.

32. Kapıda Ödeme Siparişlerde Telefon Onayı Alınsın : Kapıda ödeme ile verilen siparişlerde, sipariş tamamlama aşamasında telefon onayı alabilirsiniz. Ayarı kullanabilmek için bir Tcall Center gibi telefon firması ile anlaşmanız olmalıdır. Tcall Center kurulumu ve kullanımı hakkında T-Soft Apps departmanımıza talep oluşturabilirsiniz.

33. Kapıda Ödeme Siparişlerde SMS Onaylandıktan Sonra Tekrar Onay İstemesin : Kapıda ödeme siparişlerde sms ile onay alındıktan sonra tekrar onay istenmez.

34. Kargo Ücreti Yazısı (0'dan Büyük) : Kargo ücreti sıfırdan büyük olduğunda kargo ücreti yerine göstermek istediğiniz bilgi metni ekleyebilirsiniz.

35. Sipariş Mailine Sözleşmeyi Ekle : Siparişiniz alındı maili içerisinde satış sözleşmesinin de gönderilmesini sağlar.

36. Sipariş Mailine Önbilgilendirme Formunu Ekle : Siparişiniz alındı maili içerisinde ön bilgilendirme formunun da gönderilmesini sağlar.

37. Sipariş No Ön Eki : E-ticaret siteniz üzerinden gelen tüm siparişlere ait numaraların başına "TS" ön eki eklenir. Sipariş numarasında görünen ön eki değiştirmek istiyorsanız bu ayardan ekleyebilirsiniz. Değişiklik yapılması durumunda erp ve muhasebe entegrasyonlarınız etkilenebilir.

38. Bayi Kullanıcılarına Sipariş İçin SMS Onayı Alınmasın : Ayar aktif edildiğinde bayi statüsündeki kullanıcılardan sipariş esnasında sms onayı alınmayacaktır.

39. Yurtdışı Siparişlerde Email Zorunlu Olsun : Yurtdışı siparişleri için email alanını zorunlu tutar. 

40. Kampanya Kaynak (utm_source) ve Aracı (utm_medium) Bilgileri Kaç Gün Saklanılsın : Oluşturulan utm linklerinden gelen siparişlerde bilgilerin kaç gün saklanacağını belirleyebilirsiniz. Utm Link Oluşturucu uygulamamız hakkında T-Soft Apps departmanımıza talep oluşturabilirsiniz.

41. İade Süresi Başlangıç Zamanı : Siparişlerin iade süresinin ne zaman başlayacağını seçebilirsiniz.

42. Adres Ekleme Limiti : Sipariş adımlarında eklenen adresler yönetim panelinde "Üyeler > Üye Düzenleme Penceresi > Adreslerim" sekmesinde listelenir. Üye bazlı olarak toplamda kaç adet adres girilebileceğini bu ayardan belirleyebilirsiniz.

43. Sipariş Aydınlatma Metni : Sipariş tamamlama esnasında satış sözleşmesi ve ön bilgilendirme formuna ek olarak, üçüncü bir sözleşme veya bilgilendirme metni göstermek ve onaylatmak istiyorsanız bu ayarı kullanabilirsiniz. 

44. Müşteriden Sipariş Onay Sayfasında Aydınlatma Metni Onayı İstensin : Sipariş aydınlatma metni ayarından veri girişi sağladığınızda siteye yansıması için bu ayarı aktif etmelisiniz. Ayar aktif edildiğinde sözleşme siteye yansır ve onaylanması zorunlu tutulur.

45. Aydınlatma Metni Seçili Gelsin : Eklenen sipariş aydınlatma metninin ön tanımlı olarak otomatik seçili gelmesini sağlar.

46. Sipariş Mailine KVKK Sözleşmesini Ekle: Siparişiniz alındı maili içerisinde KVKK sözleşmesinin de gönderilmesini sağlar.

siparissayfasi.png (287 KB)