E-ticaret sitelerinde ödeme ayarları, kullanıcıların alışveriş deneyimini doğrudan etkileyen ve satışların artmasında büyük rol oynayan önemli unsurlardır.

Sitenizde kullandığınız ödeme seçeneklerine ait ayarları yönetim panelinizden kolayca yapılandırabilirsiniz.

Ödeme ayarları sayesinde, kredi kartı, banka kartı, dijital cüzdanlar, havale/EFT ve kapıda ödeme gibi çeşitli ödeme yöntemlerini müşterilerinize sunabilirsiniz.

Ayrıca, taksit seçenekleri, farklı para birimleri ve ülkelere göre ödeme yöntemleri gibi esneklikler sunarak, müşteri memnuniyetini artırabilirsiniz.

Ödeme sırasında yaşanan sorunları minimize etmek için kapsamlı testler ve düzenli güncellemeler yapmak da önemlidir. Bu nedenle, e-ticaret sitenizin ödeme ayarlarının doğru ve etkili bir şekilde yapılandırılması, satış dönüşüm oranlarını artırırken, müşteri güvenini ve sadakatini de güçlendirmeye yardımcı olur.

 

1. CARİ ÖDEME

Slide Adımları

- "Ayarlar > Genel Ayarlar" sayfasına tıklayınız.

- "Ödeme Ayarları" sekmesine tıklayınız.

- "Cari Ödeme" sekmesine tıklayınız.

- Dekont Taslağı : Carileriniz ödeme yaptıktan sonra gönderebileceğiniz dekont taslağıdır. Ayara tıklayarak açılan editörde düzenleme yapabilirsiniz. 

- Açıklama Alanı Görünsün : Cari ödeme yaparken not ekleyebileceği bir metin alanı aktif eder. 

- Cari Ödeme - TC Kimlik No Alanı Gösterilsin : Cari ödeme yaparken T.C. kimlik numarasını yazabileceği bir alan aktif eder.

- Cari Ödeme Onay Sayfası : Cari ödeme sayfası üzerinden ödeme işlemi tamamlandığında gösterilecek olan onay mesajıdır. Ayara tıklayarak açılan editörde düzenleme yapabilirsiniz.

- Bakiye Bildirim Mesajı : Gönderilen bakiye bildirimi mail içeriğidir. Ayara tıklayarak açılan editörde düzenleme yapabilirsiniz.

- Ödeme Bildirimi Mesajı : Gönderilen ödeme bildirimi mail içeriğidir. Ayara tıklayarak açılan editörde düzenleme yapabilirsiniz.

- Ödeme Bildirimi E-posta Gönderen Adresi : Ödeme bildirimi gönderen e-posta adresi ekleyebilirsiniz. Standart olarak site e-posta üzerinden e-posta gönderimleri sağlanmaktadır.

- Ödeme Bildirimi E-posta Gönderen İsmi : Ödeme bildirimi e-postasına gönderen ismi ekleyebilirsiniz. Standart olarak site isminiz ve mail başlığınız gösterilecektir.

- Bayiler Cari Hareketleri Görebilsin : Sitede bayilerin "Hesabım > Cari Hareketler" sayfasını görmesini istiyorsanız ayarı aktif edebilirsiniz.

- Üyeler Cari Hareketleri Görebilsin : Sitede üyelerin "Hesabım > Cari Hareketler" sayfasını görmesini istiyorsanız ayarı aktif edebilirsiniz.

- Cari Kredi Kartı Ödeme Talimatı : Kredi kartı ile yapılan cari ödemelerde talimatın oluşmasını sağlar.

- Cari Ödemede Taksit Fiyat Limiti Çalışır Durumda Olsun : Ayar aktif edildiğinde taksit ekleme penceresindeki limit alanına girilen fiyat dikkate alınarak taksitler ön tarafta gösterilecektir.

- Cari Ödemede Tutar Girişi Metodu : Cari ödeme sırasında ödeyeceği tutarı nasıl gireceğini belirleyebilirsiniz. "Net" ve "Brüt" seçenekleri arasından seçim yapabilirsiniz.

- Cari Ödemede Hesaplama Biçimi : Cari ödemede hesaplama yöntemini seçebilirsiniz.

- Cari Ödeme Sayfasında Taksit Listesi Açık Gelsin : Cari ödeme sayfasında (Pay) kredi kartı taksit alanının açık olarak gelmesini yönetebilirsiniz.

- Cari Ödeme Onay Sayfası - Pos Onay Süreci : Cari kredi kartı ile ödeme yaparken sorun oluşması, işlemin uzun sürmesi, bankadan dönüş alınamaması gibi durumlarda gönderilecek olan bilgilendirmedir.

- Cari Ödeme Sayfasında Açıklama Zorunlu Olsun : Cari ödeme yaparken açıklama alanını zorunlu tutar. Açıklama eklenmeden işlem tamamlanamaz.

 

2. ÖDEME SEÇENEKLERİ

Slide Adımları

- "Ayarlar > Genel Ayarlar" sayfasına tıklayınız.

- "Ödeme Ayarları" sekmesine tıklayınız.

- "Ödeme Seçenekleri" sekmesine tıklayınız.

- Yapı Kredi Sanal Posu Joker Vadaa Kullanımı : Yapı kredi sanal posunda joker vadaa kullanımını aktifleştirmek için kullanabilirsiniz.

- Ürün Bazında Taksit/Tek Çekim Yönetimi : Sitenizde ki ürünlerde farklı taksit seçenekleri sunmak için bu ayarı aktif edebilirsiniz. Ayarı aktif ettikten sonra ödeme seçeneklerinden eklediğiniz taksitleri ürün bazında tanımlayabilirsiniz. Ürün Bazında Tek Çekim ve Taksit Yönetimi makalemizi incelemek için tıklayınız.

- Ürün Bazında Havale Yönetimi : Sitenizde ki ürünlerin tamamında havale indirimi yapmak istemiyorsanız veya seçtiğiniz ürünlerdeki havale indirimlerini farklı yapmak istiyorsanız bu ayarı aktifleştirebilirsiniz. Ayarı aktif ettikten sonra ürünlere indirim tanımlama hakkında Manuel ve Toplu Havale Yüzdesi Atama makalemizi incelemek için tıklayınız.

- Kredi Kartı Numarası İlk 6 Son 4 Hane Saklansın : Bu ayar v4 sürümde kullanılmamaktadır.

- Kredi Kartı Taksit Notları : Ürün detay sayfalarında yer alan "Ödeme Seçenekleri" tabında görünmesini istediğiniz notları ekleyebilirsiniz. Taksit bilgilerinin en altında eklediğiniz not görünecektir.

- Kargo Tutarını Kredi Kartı Komisyon Oranına Dahil Etme : Ayar aktif olursa kredi kartı ödeme seçeneğinde kargo ücretine komisyon ücreti yansımaz.

- Kredi Kartından Müşterinin Seçtiği Para Birimi İle Çekim Yapılsın : Çoklu para birimi sistemi kullanılan sitelerde bu ayar aktif edildiğinde, müşteri hangi para birimini aktif etmiş ise o para birimi üzerinden çekim yapılır. Ayar pasif olduğunda sitenin varsayılan para birimi üzerinden çekim yapılır. 

- Yapı Kredi Sanal Posu Kredi Kartı Kampanyalarını Göster : Yapı kredi sanal posu kredi kartı kampanyalarını göstermek için aktifleştirebilirsiniz.

- Ürün Bazında Ödeme Yöntemi Yasaklama : Sitenizde kullandığınız ödeme seçeneklerini bazı ürünlerde yasaklama işlemi sağlayabilirsiniz. Seçtiğiniz ürünlerden yasakladığınız ödeme yöntemleri, ilgili ürünlerin siparişlerinde kullanılamaz. Ayarı aktif ettikten sonra Manuel ve Toplu Ödeme Yöntemi Yasaklama makalemizi incelemek için tıklayınız. 

- Ürün Bazında Kargo Firması Yasakla : Sitenizde kullandığınız kargo seçeneklerini bazı ürünlerde yasaklama işlemi sağlayabilirsiniz. Seçtiğiniz ürünlerden yasakladığınız kargo firmaları, ilgili ürünlerin siparişlerinde kullanılamaz. Ayarı aktif ettikten sonra Manuel ve Toplu Kargo Firması Yasaklama makalemizi incelemek için tıklayınız.

- Pos Onayındaki Sipariş Süreci Kaç Gün Sonra Değişsin : "Pos Onayındaki Sipariş Sürecini Değiştirilecek Süreç" ayarından süreç seçtiğinizde otomatik güncellemenin çalışması için, bu ayardan gün süresi belirlemelisiniz.

- Pos Onayındaki Sipariş Sürecini Değiştirilecek Süreç : Pos onayı sürecinde kalan siparişlerin süreçlerini belirlediğiniz süre sonunda otomatik değiştirebilirsiniz. Bu ayardan pos onayındaki siparişlerin güncelleneceğini sipariş sürecini seçebilirsiniz.

- İade Et Ekranında Kredi Kartına İadesinide Gerçekleştir Checkbox Seçili Gelsin : Yönetim panelinden iade işlemleri yaparken kredi kartı ile gelen siparişlerde "Sanal Pos İadesi Gerçekleştirme" lisansınız var ise, direk karta iade gerçekleştirebilirsiniz. İade et ekranında kredi kartına iade et seçeneğinin ön tanımlı olarak seçili gelmesini istiyorsanız bu ayarı aktif edebilirsiniz.