E-ticaret sitelerinde Temsilci (Plasiyer) Modülü, özellikle B2B ticarette müşteri yönetimini optimize etmek ve güvenliğini sağlamak açısından büyük bir öneme sahiptir.

Bu modül, müşterilerin belirli portföy yöneticileri tarafından yönetilmesine ve her temsilcinin yalnızca kendi müşterilerini görmesine olanak tanır.

Böylece, temsilcilerin tüm üye bilgilerine erişimi engellenir ve yalnızca kendi müşterileri adına sipariş girebilmelerine imkan tanınır.

Ayrıca, temsilciler yalnızca kendi müşterilerinin siparişlerini görebilir, bu da veri güvenliğini artırarak başka üyelerin sipariş bilgilerinin görünmesini engeller.

Temsilci modülü, ek lisans gerektiren bir özelliktir ve aktif hale getirilmesi için destek ekibiyle iletişime geçilmesi gerekmektedir. Lisansınız bulunmuyorsa satış temsilciniz ile görüşebilirsiniz.

Bu modül sayesinde, işletmeler müşteri ilişkilerini daha etkin bir şekilde yönetebilir, temsilcilerin performansını artırabilir ve genel iş verimliliğini yükseltebilir.

Slide Adımları

- "Ayarlar > Kullanıcılar" sayfasına tıklayınız.

- Temsilci olarak belirlemek istediğiniz kullanıcı ekli ise düzenleme kalemine tıklayınız. Eğer temsilci kullanıcısı yönetim panelinde yoksa öncelikle yeni ekle butonuna tıklayarak tanımlayınız. Kullanıcılar makalemizi incelemek için tıklayınız.

- Kullanıcı düzenleme ve ekleme penceresinde yer alan "Temsilci" seçeneğini aktif ediniz. Bu seçeneği aktif ettiğiniz kullanıcılar artık sadece kendisine tanımlanan üyelere ait bilgileri görüntüleyebilecektir. 

- Üyelere temsilci ataması yapmak için "Üyeler > Üyeler" sayfasına tıklayınız.

- İlgili üyenin düzenleme kalemine tıklayınız.

- Üye düzenleme penceresinde "Ek Bilgiler > Temsilci" alanından üyeden sorumlu olacak olan temsilci kullanıcısını seçiniz ve "Kaydet" butonuna tıklayınız.

- Üyelere temsilci atama işlemini toplu olarak CSV Ürün Sihirbazı uygulamamızla da yapabilirsiniz. CSV Ürün Sihirbazı - Üye Dışa Aktar makalemizi incelemek için tıklayınız. CSV Ürün Sihirbazı - Üye İçe Aktar makalemizi incelemek için tıklayınız.

- Üyelerin kendi temsilcilerini seçebilmelerini istiyorsanız "Üyeler > Üye Bilgi Alan Yönetimi" sayfasına tıklayınız. Üye Bilgi Alan Yönetimi makalemizi incelemek için tıklayınız.

- Üye kayıt esnasında üyeden alınabilecek alanlardan "Temsilci" seçeneğini aktif ediniz.

- Temsilci alanı aktif edildiğinde üye kayıt esnasında belirlenen temsilci kullanıcıları arasından seçim yapabilir.

- Üyeler sayfasında temsilci filtrelemesi yaparak hangi üyenin kime atandığı görüntüleyebilirsiniz. Filtreleme için için "Üyeler > Detaylı > Temsilci" filtre alanını kullanabilirsiniz.