E-ticaret sitelerinde yönetim paneli kullanıcıları, site işlemlerini yönetmek ve panele erişim sağlayabilmeleri için eklenmektedir.

Kullanıcılar yönetim panelinde ürün ekleme, sipariş takibi, müşteri hizmetleri ve pazarlama kampanyaları gibi işlemleri gerçekleştirebilirler.

Panel üzerinden kullanıcılar, çeşitli görevleri ve yetkileri dağıtarak, sitenin günlük operasyonlarını verimli bir şekilde yönetebilirler.

Yönetim paneli kullanıcılarının doğru bir şekilde yapılandırılması, her kullanıcının sadece yetkisi dahilindeki işlemleri gerçekleştirmesini sağlar, bu da hem güvenliği artırır hem de hata riskini azaltır.

Ayrıca, kullanıcı aktivitelerinin izlenmesi ve raporlanması, performans değerlendirmeleri ve süreç iyileştirmeleri için değerli veriler sunar.

Slide Adımları

- "Ayarlar > Kullanıcılar" sayfasına tıklayınız.

- Ara : Kullanıcı listesinde anahtar kelimeler ile arama yaparak istediğiniz loglara daha hızlı ve kolay erişebilirsiniz.

- Yeni Ekle : Panele yeni bir kullanıcı eklerken artı butonunu kullanabilirsiniz.

- Kullanıcı Bilgileri : Yeni kullanıcı ekranında panel kullanıcısına ait "Ad, Soyad, E-posta, Şifre ve Telefon" bilgilerini ekleyiniz.

- Yetki Grubu : Eklenen kullanıcılara yetki tanımları yapabilirsiniz. Yetki grubu alanında "Tam Yetki" ve kullanıcı grupları sayfasından eklediğiniz diğer gruplar listelenecektir. İçerisinden seçim yaparak grup ataması yapabilirsiniz. Tam yetki grubu standart olarak gelmektedir. Yönetim panelindeki her alana erişebilir ve işlem yapabilir yetkisidir. Kullanıcı Grupları makalemizi incelemek için tıklayınız.

- İzinli IP'ler : Kullanıcının sadece belirli IP adreslerinden yönetim paneline giriş yapabilmesi isteniyorsa bu alandan tanımlama yapılmalıdır. Birden fazla ip adresi girmek için virgül kullanınız. Boş bırakırsanız tüm ip adreslerinden giriş yapabilirsiniz.

- Temsilci : Plasiyer Modülü lisansı ile birlikte çalışmaktadır. Panel kullanıcılarının sadece kendisine atanan üye bilgilerini ve işlemlerini yönetmesini sağlar. Temsilci (Plasiye) Modülü makalemizi incelemek için tıklayınız.

- Bildirimler : Bildirimler, uygulama marketinde "E-Commerce Panel Bildirim Servisi" veya "Slack" uygulamaları kuruluysa gönderilmektedir. Bu uygulamalar kullanılmıyor ise bildirimlerin aktif/pasif yapılması herhangi bir alana etki etmez.  Uygulamalar kullanılıyorsa uygulama içerisinde alınmak istenen bildirimler seçilebilir.

- Filtrele : Kullanıcı listesinde "Ad, Soyad, E-Posta ve 1 Aşamalı Doğrulama Var Mı?" bilgileriyle filtreleme yaparak istediğiniz kullanıcılara daha hızlı ve kolay erişebilirsiniz.

- Loglar : Kullanıcıların yönetim panelinde yaptıkları işlemlere ait logları görüntüleyebilirsiniz. Loglar makalemizi incelemek için tıklayınız.

- Kullanıcı Giriş Raporu : Kullanıcıların yönetim paneline ne zaman giriş ve çıkış tarihlerini görüntüleyebilir, giriş yaparken kullanılan ip ve cihaz bilgilerine erişebilirsiniz.

- Kullanıcı İşlem Raporu : Kullanıcıların yönetim panelinde yaptıkları birçok işlem loglanmaktadır. Tutulan log işlemlerini panel üzerinden görüntüleyebilirsiniz. İşlemin yapıldığı tarih, işlem detayı ve işlem yapılan cihaz bilgilerine erişebilirsiniz.

- Kullanıcı Şifre Sıfırlama Raporu : Yönetim paneline girişte kullanılan parola bilgisinin sıfırlanma ve değiştirilme loglarını görüntüleyebilirsiniz. Kullanıcı ne zaman şifresini değiştirmiş, değiştirme nedeni (Tür) ve tarih bilgilerini inceleyebilirsiniz.

- Yenile : Sayfada yapmış olduğunuz değişikliğin yansımasını sağlar.

- Görünüm : Sayfada görüntülenmesini istediğiniz sütunları düzenleyebilirsiniz.

- Düzenle : Seçili kullanıcının bilgilerini görüntüleyebileceğiniz düzenleme penceresini açar.

- Şifre Değiştirme : Yönetim paneli kullanıcılarına ait şifre bilgisini değiştirebilirsiniz. Kendi kullanıcı şifrenizi "Hesabım" menüsünden değiştirmelisiniz. Kullanıcının yeni şifresini girerek "Kaydet" butonuna tıklayınız.

- Kullanıcılar listesinde genel bilgileri görüntüleyebilirsiniz. 2FA aktiflik, giriş ve kayıt tarihleri gibi ek bilgileri inceleyebilirsiniz. Ekli kullanıcıları yönetim panelinden silebilirsiniz. Silinen kullanıcılar panele erişim sağlayamaz.