SİPARİŞLER SAYFASI BUTON İŞLEVLERİ

Siparişler Sayfası'ndaki butonlar siparişlerin yönetimi için gerekli işlemlere hızlı erişim sağlamanıza yardımcı olur. 

Buton yönetimleri ile siparişlerin süreçlerini güncellemek, iade sürecini yönetmek, fatura oluşturmak, yazdırmak gibi daha birçok özelliği kolayca kullanmanızı sağlar.

Bu özellik, işletmelerin siparişlerini daha verimli bir şekilde yönetmelerine, belirli siparişleri hızlıca incelemelerine ve gerekli işlemleri anında yapmalarına olanak tanır.

Siparişlerin etkin ve hızlı bir şekilde yönetilmesi, müşteri memnuniyetini artırarak e-ticaret sitesinin genel performansına olumlu katkı sağlar.

Slide Adımları

- "Siparişler" sayfasına tıklayınız.

- Yeni Sipariş : Yönetim paneliniz üzerinden üyeleriniz adına siparişler oluşturabilirsiniz. Yönetim Panelinden Sipariş Oluşturma makalemizi incelemek için tıklayınız.

- Dışa Aktar : Siparişlerinizi çeşitli bilgiler ile dışarı aktarabilirsiniz. SeçtiğSiparişler Sayfası Buton İşlevleri makalemizi incelemek için tıklayınız.Siparişler Sayfası Buton İşlevleri makalemizi incelemek için tıklayınız.iniz aktarım seçeneğinde verileri alabilmeniz için CSV uygulamasına yönlendirilirsiniz. 

- Siparişleri Aktar : Sadece genel sipariş bilgilerini aktarmanızı sağlar.

- Siparişleri ve Ürünleri Aktar : Sipraiş genel bilgilerini ve siparişler içerisinde yer alan ürünleri aktarır.

- Siparişleri Fiyat Detaylarıyla Aktar : Sipariş bilgilerini genel tüm fiyat özellikleri ile birlikte dışarı aktarır.

- Yazdır : Siparişleri çeşitli yöntemler ile yazdırabilirsiniz. Tekli veya toplu olarak seçerek, seçili siparişleri yazdırabilirsiniz.

- Siparişi Yazdır : Yönetim panelinde görüntülenen sipariş detayı sayfasını yazdırmanızı sağlar.

- Teslimat Bilgilerini Yazdır : Siparişe ait gönderen, alıcı, kargo ve ürün bilgilerinin yer aldığı teslimat bilgilerini yazdırmanızı sağlar.

- Kargo Yazdır : Siparişin kargo bilgilerini yazdırmanızı sağlar. Kargo entegrasyonunda kullanılacak olan kargo barkod çıktısı bu alan değildir.

- Hediye Çeki Yazdır : Siparişte kullanılan hediye çeki bilgisini yazdırmanızı sağlar.

- Kargo Etiketi Şablonu : Kargo yazdır seçeneğinde kullanılacak şablonu düzenleyebilirsiniz.

- Fatura : Siparişe ait kağıt (matbu) fatura işlem seçeneklerini kullanabilirsiniz.

- Fatura Yazdır : Siparişi kağıt (matbu) fatura olarak bir şablon içerisinde yazdırmanızı sağlar. Fatura Yazdırma Modülü makalemizi incelemek için tıklayınız.

- Tarih İle Fatura Yazdır : Faturaya belirleyebildiğiniz bir tarih bilgisini ekleyerek yazdırmanızı sağlar.

- Fatura Bilgileri : Siparişe e-fatura kesme işlemini panel dışında farklı bir sistemden yapıyorsanız, bu alandan fatura numarası ve bilgilerini manuel ekleyebilirsiniz.

- Fatura Ayarları : Fatura yazdır seçeneğinde kullanılan fatura şablonunun içeriğini ve düzenini güncelleyebilirsiniz.

- Daha Fazlası : Siparişe ait yapılabilecek ek işlemlere ulaşabilirsiniz.

- Sipariş Sürecini Düzenle : Seçili siparişin/siparişlerin süreçlerini toplu olarak güncellemenizi sağlar. Sipariş Süreçleri makalemizi incelemek için tıklayınız.

- İade Et : İade edilmek istenen siparişlerde iade sürecini bu alandan gerçekleştirebilirsiniz. İade Talepleri makalemizi incelemek için tıklayınız.

- Ödemeye Gönder : Sitenizde sepete ürün atan ve siparişini tamamlamayan kullanıcıların siparişleri henüz tamamlanmadı sürecinde panelde tutulmaktadır. Ziyaretçilerinize bu siparişleri hatırlatmak ve tamamlamaya teşvik etmek amacı ile "Ödemeye Gönder" yapısını kullanabilirsiniz. Tamamlanmayan Siparişi Ödemeye Gönder makalemizi incelemek için tıklayınız.

- Provizyon Raporu : Kredi kartı siparişlerinde ödemenin alınıp, alınmadığını kontrol edebilirsiniz. Ödeme alınmamış ise hata detaylarına ulaşabilirsiniz. Provizyon Raporları makalemizi incelemek için tıklayınız.

- Uygulamalarım : T-Soft Apps üzerinden yükleyerek siparişlerde kargo ve fatura süreçlerinizi kolaylaştıran uygulamalara erişim sağlayabilirsiniz.

- T-Soft Kargo : Uygun fiyatlarla kargo gönderimini sağlayan yenilikçi bir kargo otomasyon yazılımıdır. T-Soft Kargo makalemizi incelemek için tıklayınız.

- Cargong : T-Soft altyapısı ile sitenizdeki tüm kargo entegrasyonlarını kargo otomasyonu olan "Cargong" uygulaması ile yönetebilirsiniz. Cargong makalemizi incelemek için tıklayınız.

- T-Soft E-Fatura ve E-Arşiv Çözümü : Sitenizde uygulama aracılığı ile e-fatura ve e-arşiv faturalarınızı kolay ve hızlı şekilde oluşturabilirsiniz. T-Soft E-Fatura ve E-Arşiv Çözümü makalemizi incelemek için tıklayınız.

- Arşiv : Siparişlerinizin sayıları arttıkça siparişler sayfanızda yoğunluk ve karışıklık olmamasına adına arşivleme yapısını kullanabilirsiniz. Arşivlenen siparişlere, arşiv seçeneğini aktif ederek ulaşabilirsiniz. "Ayarlar > Genel Ayarlar > Eski Siparişleri Arşivle" ayarına kaç gün öncesine ait siparişlerin arşivlenmesini istiyorsanız gün olarak değer girmelisiniz. Girdiğiniz gün öncesinde gelen tüm siparişler arşivlenecektir. 

- Sil : Seçili sipariş/siparişleri yönetim panelinden siler. Yanlışlıkla silinen siparişler için destek ekibimiz ile iletişime geçebilirsiniz.

- Yenile : Sayfada yapmış olduğunuz değişikliğin yansımasını sağlar.

- Görünüm : Sayfada görüntülenmesini istediğiniz sütunları düzenleyebilirsiniz.

- Sipariş Detayı : Sipariş içeriklerine, üye, ödeme, ürün ve diğer tüm bilgileri görmek için detay sayfalarına erişim sağlayabilirsiniz. Sipariş Detay Sayfası makalemizi incelemek için tıklayınız.

- Not : Sipariş süreci başlangıcından bitişine kadar her adım not olarak bu alana yansıtılır. Ek olarak sipariş özelinde not eklemeleri yapabilirsiniz.

- Sipariş Listesi : Siparişler sayfasında görüntüleyebileceğiniz genel bilgiler yer alır. Görüntülenecek sütunları görünüm sekmesinden ayarlayabilirsiniz.

- Sayfalama : Sipariş listesinde toplam sayfa sayısını görebilir, sayfalar arası geçiş yapabilirsiniz.

- Kayıt Göster : Bir sayfada kaç adet sipariş listelendiğini görebilirsiniz. Tıklayarak bu sayıyı 250'ye kadar yükseltebilirsiniz. 

- Önceki Sürüme Dön : Siparişler sayfasında V4 siparişler sayfası görünümünü aktifleştirir. 

Siparişler Sayfası Filtre İşlevleri makalemizi incelemek için tıklayınız.