T-SOFT KARGO UYGULAMASI

T-Soft Kargo: Yeni Nesil Kargo Otomasyon Yazılımı

T-Soft Kargo, uygun fiyatlarla kargo gönderimini sağlayan yenilikçi bir kargo otomasyon yazılımıdır. İşletmeler, T-Soft Kargo altyapısı sayesinde kargo firmalarıyla iletişime geçmeden özel fiyat avantajlarından faydalanabilir ve kargo firmalarını sanal mağazalarına entegre edebilir.

T-Soft Kargo altyapısını kullanan firmalar, anlaşmalı oldukları kargo firmalarını sanal mağazalarına hızlıca entegre edebilir ve gönderi sayısından bağımsız olarak müşterilere uygun fiyatlarla hizmet sunabilir.

T-Soft Kargo hakkında bilgi almak için kargo.tsoft.com.tr web sitemizi ziyaret edebilirsiniz.

 

T-SOFT KARGO KURULUMU

T-Soft Kargo yazılımını ücretsiz olarak T-Soft Apps web sitemizden veya yönetim panelinizde "Bölümler > Uygulama Marketi" sayfasından sitenize yükleyebilirsiniz.

Kurulum, yazılımın yüklenmesi ve anlaşmalı kargo firmalarının eklenmesiyle tamamlanır.

 

T-SOFT KARGO PANEL KULLANIMI

Uygulama kurulumu sonrasında T-Soft Kargo panelinde ayarlarınızı yaparak kullanmaya başlayabilirsiniz. 

T-Soft Kargo panelinde bulunan ayarlardan önce mutlaka T-Soft yönetim panelinizde ekli en az 1 kargo firması bulunmalıdır. 

Kargo Yönetimi makalemizi incelemek için tıklayınız.

Slide Video Adımları

1. PANEL 

Uygulama yüklendiğinde öncelikle "Panel" sayfasında bulunan ayarları yapmalısınız. Tüm bilgilerinizi ekledikten ve ayarlarınızı yaptıktan sonra ayarlar başarılı görünüme geçecektir.

- Firma Bilgileri : Firmanıza ait bilgileri ekleyebilirsiniz.

- Bakiye Yükle : T-Soft Kargo ile kargo gönderimi yapabilmek için uygun fiyatlı kontör yükleme paketlerini satın almanız gerekmektedir. Satın alınan kontörlerle panel üzerinden kargo etiketlerini yazdırabilir ve kargo gönderimini gerçekleştirebilirsiniz. Kurulum esnasında panel sayfasından "Ödeme Yap" butonu ile ödeme sayfasına ulaşabilirsiniz. Entegrasyonu kullanabilmeniz için en az 1000 TL bakiye yüklenmelidir. T-Soft kargo hesabınızdaki 500 TL'yi blokeli olarak tutmaktadır. Bunun sebebi yapmış olduğunuz gönderinin nihai ücreti kesinleşmemesinden kaynaklanmaktadır. T-Soft bloke tutarı değiştirme hakkını saklı tutar.

- T-Soft Entegrasyonu : T-Soft e-ticaret sitenizdeki kargo firması ile T-Soft Kargo uygulamasının entegrasyonunu aktifleştirebilirsiniz.

- Kullanılan Miktar : Hesaba yüklenen bakiyeden toplamda ne kadar kullanıldığının bilgisini verir. 

- Kalan Miktar : Hesaba yüklenen bakiye miktarının her kullanım sonrasında anlık ne kadar kaldığını gösterir. 

 

2. KARGO GÖNDERİLERİ

Uygulama üzerinden gönderilen kargo işlemlerini "Kargo Gönderileri" sayfasında görüntüleyebilirsiniz.

- Manuel Gönderi Oluştur : Uygulama üzerinden manuel kargo gönderisi oluşturmak için kullanabilirsiniz. 

- Toplu Yazdır : Kargo gönderileri sayfasında listelenen kargo etiketlerini seçerek toplu olarak yazdırabilirsiniz.

- İsim : Kargo gönderisinde yer alan müşteri isim bilgisidir. Büyüteç simgesini kullanarak isim listesinde arama yapabilirsiniz.

- Kargo : Kargo gönderisinde yer alan kargo firması bilgisidir. Büyüteç simgesini kullanarak kargo listesinde arama yapabilirsiniz.

- Sipariş Tarihi : Kargo gönderisinde yer alan sipariş tarihi bilgisidir. Büyüteç simgesini kullanarak tarih listesinde arama yapabilirsiniz.

- Takip Numarası : Kargo gönderisinde yer alan takip numarası bilgisidir. Büyüteç simgesini kullanarak listede  arama yapabilirsiniz.

- Sipariş Numarası : Kargo gönderisinde yer alan sipariş numarası bilgisidir. Büyüteç simgesini kullanarak listede arama yapabilirsiniz.

- Takip URL : Kargo gönderileri için kargo firması tarafında oluşturulan takip linki bilgisidir. Entegrasyon ile otomatik olarak gelmektedir. Url bilgisi panele geldiğinde ilgili alanda link simgesi oluşacaktır. Tıklandığında ilgili kargo firmasının takip sayfası sipariş için özel olarak açılacaktır. 

- Kargo Etiketi : Kargo gönderisi oluştuğunda kargo firmasına verilmek üzere otomatik oluşan barkod çıktısıdır. Yazdırma işlemi ile barkodu alarak gönderinin üzerine ekleyebilirsiniz.

- Kargo Hareketleri : Kargo gönderisi oluşturulduktan ve kargo firmasına verildikten sonra oluşan hareket bilgisidir. 

 

3. FİRMA BİLGİLERİNİZ

"Firma Bilgileriniz" sayfasında müşteri bilgilerinizi ekleyebilirsiniz. Ekli firma bilgilerinizde düzenleme yapabilirsiniz.

Girilen vergi bilgileri, vergi levhanız ile uyuşmalıdır. 

 

4. KARGO FİYATLARI

"Kargo Fiyatları" sayfasından T-Soft Kargo uygulaması ile entegrasyon sağlayabileceğiniz tüm kargo firması bilgilerine ulaşabilirsiniz. 

- Kargoyu Aktif Et : Kargo entegrasyonunuzun aktifleşmesi için "Kargoyu Aktif Et" butonuna tıklayınız.

- Kargo Fiyat Listesi : Liste alanında T-Soft Kargo uygulaması ile anlaşmalı fiyatları ve entegrasyonu bulunan kargo firmaları görüntülenmektedir. Her bir desi karşılığında ne kadar ücret ödeyeceğinizin bilgisini inceleyebilirsiniz.

 

5. MANUEL GÖNDERİ OLUŞTUR

"Manuel Gönderi Oluştur" sayfasında uygulama üzerinden müşteri ve desi bilgilerini girerek kargo gönderisi oluşturabilirsiniz.

Eklediğiniz manuel gönderi "Kargo Gönderileri" sayfasında listelenecektir ve bakiyenizden düşecektir. 

 

6. CARİ HAREKETLER

T-Soft Kargo uygulamasında yüklenen ve harcanan bakiyeler sonucunda oluşan cari hareketleri takip edebilir ve inceleyebilirsiniz.

Cari hareketlerine ait desi ve fiyat bilgilerini onaylanma durumuna göre görüntüleyebilirsiniz.

- Ödeme Yap : Cari sayfası üzerinden bakiye yükleme imkanı sunar. Kargo gönderimlerini sağlamak için hesabınıza bakiye yüklemelisiniz. Kurulum esnasında panel sayfasından "Ödeme Yap" butonu ile ödeme sayfasına ulaşabilirsiniz. Entegrasyonu kullanabilmeniz için en az 1000 TL bakiye yüklenmelidir. T-Soft kargo hesabınızdaki 500 TL'yi blokeli olarak tutmaktadır. Bunun sebebi yapmış olduğunuz gönderinin nihai ücreti kesinleşmemesinden kaynaklanmaktadır. T-Soft bloke tutarı değiştirme hakkını saklı tutar.

- Tarih Seçimi : Cari hareketleri listesinde tarih bazlı filtreleme yapabilirsiniz.

- Cari Hareket Listesi : Cari hareketleri oluşturan kargo gönderileri listelenir. Kargo gönderisine ait genel hareket bilgilerini inceleyebilirsiniz.

 

T-SOFT KARGO ENTEGRASYON KULLANIMI

T-Soft kargo otomasyonunu sitenize yükledikten ve panel düzenlemelerini tamamladıktan sonra entegrasyonu kullanmaya başlayabilirsiniz.

Sitenize gelen siparişleri T-Soft Kargo ile göndermek için "Siparişler > Siparişler" sayfasına tıklayınız.

Siparişler sayfasında ilgili siparişi/siparişleri seçerek "Uygulamalarım > T-Soft Kargo" butonuna tıklayınız.

Bu işlemden sonra sipariş bilgisi T-Soft Kargo paneline aktarılacaktır. 

Kargo etiketini yazdırarak gönderim işlemini yapabilirsiniz.

NOT : Siparişler sayfasında yalnızca T-Soft Kargo panelinde entegrasyon sağlayabildiğiniz kargo firmalarının olduğu siparişleri gönderebilirsiniz.