E-ticaret sitelerinde sepete ürün atılarak başlatılan birçok sipariş yarım bırakılarak tamamlanmayabilmektedir.

Yarım bırakılan siparişlerin nedenleri; siparişe daha sonra devam etmek, siparişi tamamlamaktan vazgeçmek, site ile alakalı sorunlar yaşanması vb. kullanıcı ve site kaynaklı birçok seçenek olabilir.

T-Soft e-ticaret altyapısı ile sepet ve sipariş sayfalarında yarım bırakılan tüm siparişleri yönetim panelinizde “Henüz Tamamlanmadı” sürecinde görebilirsiniz.

Tamamlanmayan siparişleri bu süreci filtreleyerek inceleyebilir ve müşterilerinize sepetlerinde yarım bırakılmış siparişler olduğuna dair bilgilendirme mail ve sms gönderimi sağlayabilirsiniz.

Henüz tamamlanmadı sürecindeki siparişlerle ilgili bildirim göndermek için 2 yöntem bulunmaktadır.

1. Manuel Ödemeye Gönder

Yönetim panelinizde henüz tamamlanmadı siparişe sahip kullanıcılara e-posta göndermek için “Siparişler > Siparişler” sayfasına tıklayınız.

odemegonder1.png (367 KB)

Siparişler sayfasında henüz tamamlanmadı sürecindeki bir siparişi seçerek butonlar arasında yer alan “Ödemeye Gönder” seçeneğine tıklayınız. Bu işlem sonrasında siparişte yer alan kullanıcıya mail gönderilecektir.

Yönetim panelinde bu işlemi her seferinde tek sipariş seçerek yapabilirsiniz. Aynı anda birden fazla seçim yapılamamaktadır.

odemegonder2.png (53 KB)

Yönetim panelinde ödemeye gönder işlemi ile gönderilen mail ve sms şablon içeriğini düzenleyebilirsiniz.

Mail içeriğine ulaşmak için "Ayarlar > E-Posta ve Sms Şablonları" sayfasına tıklayınız ve "Ödemeye Gönder" şablonunu açınız.

Gönderilecek olan mailin başlığı ve içeriği bu şablonlardan yönetilmektedir.

odemegonder9.png (35 KB)

Şablon detayından düzenleme yapılacak dili seçebilir (birden fazla dil kullanılıyorsa) ve iletilen değişkenleri kullanarak gelişmiş editör yardımı ile değişiklikler sağlayabilirsiniz. 

odemegonder10.png (75 KB)


2. SENDHEAP

SendHEAP uygulamamızı ücretsiz olarak kurabilir ve belli bir limite kadar ücretsiz normal e-posta gönderimi sağlayabilirsiniz. Uygulama içerisindeki diğer özellikleri ve gönderim adetini artırmak için ek paketlerin alınması gerekmektedir. 

SendHEAP uygulaması içerisinde çeşitli amaçlar için kullanabileceğiniz paketler yer almaktadır. 

Sendheap bildirimlerini e-mail, sms, mobil bildirim ve web bildirim türüyle gönderim sağlayabilirsiniz. T-Soft mail sunucunuzda saatlik 550 adet gönderim sınırı bulunmaktadır. Sendheap sizin mail sunucunuzu kullandığı için bu sınır SendHEAP'de de geçerlidir. Fakat sendheap tüm iletileri aynı anda gönderme işlemi yapmamaktadır. Örnek olarak 2000 kişiye gönderilecek maili 500'e bölerek 4 saatte tamamlar. Bu şekilde sınırı aşmamış olur.

SendHEAP uygulamasını yönetim panelinizde "Bölümler > Uygulama Marketi > Tüm Uygulamalar" sayfasından indirebilirsiniz.

odemegonder4.png (67 KB)

2.1. SendHEAP İle Unutulan Sepeti Müşteriye Bildir Paketi

Henüz tamamlanmayan sepete atılmış ürünleri müşteriye hatırlatmak için toplu ve otomatik şekilde mail, sms, web bildirim vb. gönderebilmek için “SendHEAP” uygulamamızı kullanabilirsiniz.

Paketler içerisinde yer alan "Unutulan Sepeti Müşteriye Bildir." paketini satın alarak kullanabilirsiniz.

Satın alma ve tanımlanması hakkında T-Soft Apps departmanımıza talep oluşturabilirsiniz.

Paket satın alımı sonrasında aşağıda bilgileri inceleyerek kullanabilirsiniz.

odemegonder5.png (505 KB)

- Unutulan sepetleri müşterilere bildirim gönderebilmek için "Görev Ekle" butonuna tıklayınız.

1. Durum : Unutulan sepet hakkında bildirim eklenen görevin çalışması için bu alandan "Aktif" seçilmelidir.

2. Gönderme Türü :  Gönderilecek olan bildirimin türünü seçmelisiniz. Unutulan sepetler için e-posta, sms, web bildirim, mobil bildirim ve helorobo bildirim seçenekleri bulunmaktadır. Seçtiğiniz gönderim türünün çalışması için gerekli özelliklerin bulunması ve ayarlanması gerekmektedir. SendHEAP Uygulaması makalemizi incelemek için tıklayınız.

3.  Sepette Değişme Olmadıysa Üyeye Tekrar İleti Gönderme : Kullanıcılara sepet değişimi olduğunda bildirim gönderimi sağlayabilir, sepette değişiklik olmadıysa bildirim gitmemesini sağlayabilirsiniz. Sepetin son güncellenme tarihine bakılır. Bir önceki gönderilen sepetten sonra güncelleme olmamışsa kullanıcıya yeniden bir ileti yapılmaz.

4.  Sepetler Kaç Saate Kadar Kontrol Edilmeli : Yarım bırakılan sepetlerin, bırakıldıktan ne kadar süre sonra bildirim gönderileceğini ayarlayabilirsiniz. Bu ayara girilen değere göre o kadar saat öncesindeki sepetler kontrol edilerek işleme alınır. Sepetler 45 dk sonra hatırlatmaya başlar.

5. Koşullar : SendHEAP uygulaması ile ileti gönderilecek hedef listesi oluşturabilirsiniz. Koşullar içerisinde cinsiyet, son giriş tarihi, şehir vb. filtreler ekleyerek sadece bu özelliklere uyan kişilere ileti gönderilmesini sağlayabilirsiniz. Birden fazla liste oluşturabilir her gönderim esnasında seçebilirsiniz.

6. Faydalı Anahtarlar : Gönderilecek ileti içerisinde kullanıcı bazlı değişen bilgilerin otomatik gelmesi için değişkenleri kullanabilirsiniz. Örneğin : "Sayın {member.name}" şeklinde ekleme yaptığınızda siparişte yer alan kullanıcı isim bilgisini otomatik getirir.

7. Başlık : Gönderilen iletinin görüntülenecek olan başlık bilgisidir.

8. İçerik : Gönderilen iletinin içeriğini bu alandan eklemelisiniz. Editör yapısını kullanarak görsel, metin, bağlantı, html içerik vb. seçenekler ekleyebilirsiniz. "Şablon Seç" seçeneği ile standart şablonlardan seçim yaparak içeriklerini düzenleyebilirsiniz.

9. Linklerde Özel Kampanya Parametreleri Kullanmak : Gönderilen iletiler içerisinde yönetim panelinizde oluşturacağınız kampanyala kurguları sepeti tamamlamaya teşvik etmek amacı ile gönderebilirsiniz. SendHEAP üzerinden unutulan sepetler için gönderilen kampanya kurgularını takip etmek ve hangi sepetlerin tamamlanma esnasında bu kampanyadan yararlandığını görebilmek için bu alandan utm takibi oluşturabilirsiniz. Bu alan açılarak eklenen bilgilere göre link oluşacaktır.

10. Zamanlama İşlemi : Unutulan sepetler için gönderilecek iletileri zamanlama sistemine bağlayarak otomatik olarak sürekli gönderimi yapabilirsiniz. Zamanlama işlemini saat, gün, hafta, ay ve yıl olarak ayarlayabilirsiniz. Örnek olarak her gün saat 12:00 da ileti göndermek için aşağıdaki gibi düzenleyebilirsiniz.

odemegonder8.png (25 KB)

11. Test İletisi Gönder : Yaptığınız düzenlemeleri kontrol etmek için görevi kaydetmeden önce kendinize test iletisi gönderebilirsiniz.

12. Görevi Kaydet : Yapılan düzenlemelerin çalışması için görevi kaydetmelisiniz. Oluşturduğunuz görevin zamanı geldiğinde gönderim başlayacaktır. 

odemegonder7.png (259 KB)

2.2. SendHEAP İle Tamamlanmamış Siparişleri Bildir

SendHEAP ile henüz tamamlanmamış siparişleri müşterilere hatırlatmak için "Tamamlanmamış Siparişleri Bildir" paketini kullanabilirsiniz.

"Unutulan Sepeti Müşteriye Bildir" paketiyle aynı mantık üzerinden çalışmaktadır. Sadece görev penceresinde içerisinde bulunan ayarlar ve kullanılabilecek parametrelerde farklılık bulunmaktadır. 

Paketler içerisinde yer alan "Tamamlanmamış Siparişleri Bildir" paketini satın alarak kullanabilirsiniz.

Satın alma ve tanımlanması hakkında T-Soft Apps departmanımıza talep oluşturabilirsiniz.

Paket satın alımı sonrasında aşağıda bilgileri inceleyerek kullanabilirsiniz.

 odemegonder11.png (502 KB)

- Tamamlanmamış siparişleri müşterilere bildirim gönderebilmek için "Görev Ekle" butonuna tıklayınız.

1. Durum : Tamamlanmamış siparişler hakkında bildirim eklenen görevin çalışması için bu alandan "Aktif" seçilmelidir.

2. Gönderme Türü :  Gönderilecek olan bildirimin türünü seçmelisiniz. Tamamlanmamış siparişler için e-posta, sms, web bildirim, mobil bildirim ve helorobo bildirim seçenekleri bulunmaktadır. Seçtiğiniz gönderim türünün çalışması için gerekli özelliklerin bulunması ve ayarlanması gerekmektedir. SendHEAP Uygulaması makalemizi incelemek için tıklayınız.

3. Kaç Gün Önceki Siparişler Kontrol Edilsin?  : Tamamlanmamış siparişlerin, bırakıldıktan ne kadar süre sonra kontrol edilebileceğini ayarlayabilirsiniz. Bu ayara girilen değere göre o kadar gün öncesindeki yarım bırakılan siparişler belirlenir ve bildirimler gönderilir.

4. Koşullar : SendHEAP uygulaması ile ileti gönderilecek hedef listesi oluşturabilirsiniz. Koşullar içerisinde cinsiyet, son giriş tarihi, şehir vb. filtreler ekleyerek sadece bu özelliklere uyan kişilere ileti gönderilmesini sağlayabilirsiniz. Birden fazla liste oluşturabilir her gönderim esnasında seçebilirsiniz.

5. Faydalı Anahtarlar : Gönderilecek ileti içerisinde kullanıcı bazlı değişen bilgilerin otomatik gelmesi için değişkenleri kullanabilirsiniz. Örneğin : "Sayın {member.name}" şeklinde ekleme yaptığınızda siparişte yer alan kullanıcı isim bilgisini otomatik getirir.

6. Başlık : Gönderilen iletinin görüntülenecek olan başlık bilgisidir.

7. İçerik : Gönderilen iletinin içeriğini bu alandan eklemelisiniz. Editör yapısını kullanarak görsel, metin, bağlantı, html içerik vb. seçenekler ekleyebilirsiniz. "Şablon Seç" seçeneği ile standart şablonlardan seçim yaparak içeriklerini düzenleyebilirsiniz.

8. Linklerde Özel Kampanya Parametreleri Kullanmak : Gönderilen iletiler içerisinde yönetim panelinizde oluşturacağınız kampanyala kurguları siparişleri tamamlamaya teşvik etmek amacı ile gönderebilirsiniz. SendHEAP üzerinden yarım bırakılan siparişler için gönderilen kampanya kurgularını takip etmek ve hangi sepetlerin tamamlanma esnasında bu kampanyadan yararlandığını görebilmek için bu alandan utm takibi oluşturabilirsiniz. Bu alan açılarak eklenen bilgilere göre link oluşacaktır.

9. Zamanlama İşlemi : Tamamlanmamış siparişler için gönderilecek iletileri zamanlama sistemine bağlayarak otomatik olarak sürekli gönderimi yapabilirsiniz. Zamanlama işlemini saat, gün, hafta, ay ve yıl olarak ayarlayabilirsiniz. Örnek olarak her gün saat 12:00 da ileti göndermek için aşağıdaki gibi düzenleyebilirsiniz.

10. Test İletisi Gönder : Yaptığınız düzenlemeleri kontrol etmek için görevi kaydetmeden önce kendinize test iletisi gönderebilirsiniz.

11. Görevi Kaydet : Yapılan düzenlemelerin çalışması için görevi kaydetmelisiniz. Oluşturduğunuz görevin zamanı geldiğinde gönderim başlayacaktır. 

odemegonder12.png (235 KB)

Oluşturulan görevlerin takibini, kimlere gönderildiği vb. bilgileri SendHEAP üzerinden inceleyebilirsiniz. 

SendHEAP Uygulaması makalemizi incelemek için tıklayınız.