TEDARİKÇİ EKLEME

Yönetim paneline eklediğiniz ürünleri farklı bir firmadan tedarik ediyorsanız, tedarikçi bilgisini ürünlere ekleyebilirsiniz.

Eklediğiniz tedarikçi bilgisi ile ürünlerde filtreleme işlemi sağlayabilirsiniz.

Slide Adımları

- "Ürünler > Tanımlar > Tedarikçi" sayfasına tıklayınız.

- Ara : Tedarikçi listesinde anahtar kelimeler ile arama yaparak aradığınız tedarikçi bilgisine daha hızlı ve kolay erişebilirsiniz.

- Yeni Ekle : Yeni tedarikçi tanımlamak için artı butonuna tıklayınız.

- Açılan pencerede ki alanları doldurarak tedarikçi eklemesi sağlayabilirsiniz. Sadece zorunlu alanları doldurarak kayıt işlemini tamamlayabilirsiniz. Diğer alanlar içerisinde kullanmak istediğiniz bilgileri ekleyebilirsiniz.

- Kullanıcı Yetkilendirme : Tedarikçi paneli sistemini kullanıyorsanız eklediğiniz tedarikçilere ait webservis kullanıcıların yetkilerini düzenleyebilirsiniz.

- Tedarikçi İlişkisini Kaldır : Tedarikçiye bağlı ürünlerden, tedarikçi bilgisini kaldırmak istiyorsanız aradaki ilişkiyi bu alandan kaldırabilirsiniz. İlişkiyi kopardığınızda ürünlerde tedarikçi bilgisi gösterilmeyecektir. 

- Yenile : Sayfada yapmış olduğunuz değişikliğin yansımasını sağlar.

- Görünüm : Sayfada görüntülenmemesini istediğiniz sütunları düzenleyebilirsiniz. 

- Düzenle : Seçili tedarikçinin düzenleme penceresini açar.

- Aktif : Tedarikçi paneli sisteminiz aktif ise ilgili tedarikçinin panele giriş sağlayabilmesi için bu alandan aktif etmelisiniz. Tedarikçi paneli lisansınız yoksa herhangi bir işlevi olmayacaktır.

- Tedarikçi Listesi : Eklediğiniz tüm tedarikçiler bu alanda genel bilgileri ile listelenir.

 

Tedarikçi Başvuru Sayfası

- Siteniz üzerinden tedarikçi başvurusu alabilirsiniz. Tedarikçi başvuru sayfasını panelde görüntülemek ve düzenlemek için "Tasarım > Tema Yönetimi > Özelleştir > Gelişmiş > Tedarikçi Başvuru Sayfası"nı kullanabilirsiniz.

- "Tedarikçi Başvuru Sayfası" içerisindeki blokları düzenleyebilir, yeni içerikler ekleyebilirsiniz.

- Tedarikçi Başvuru Sayfası'ndan gelen başvuruları panelde görüntüleyebilir, onaylayabilir bilgilerini düzenleyebilirsiniz.

 

Ürüne Tedarikçi Tanımlama

- Ürüne tedarikçi tanımlamak için "Ürünler > Ürünler" sayfasına tıklayınız.

- İşlem yapmak istediğiniz ürünün düzenleme kalemine tıklayınız.

- "Ürün Bilgileri > Tedarikçi" alanından seçim yapabilirsiniz.

 

Ürüne Toplu Tedarikçi Tanımlama

- Ürünlere tedarikçi tanımlamalarını toplu olarak yapmak için "Ürünler > Excel Ürün Sihirbazı > Excel Ürün Dışa/İçe Aktar" sayfalarını kullanabilirsiniz.

- Uygulamada "Ürünler > Dışarı Aktar" sekmesinden "Tedarikçi" sütunu ile ürünleri dışarı aktarabilirsiniz. Düzenleme yaptığınız dosyayı "Ürünler > İçeri Aktar" sekmesinden aktarabilirsiniz.

CSV Ürün Sihirbazı - Ürün Dışa Aktarma makalemizi incelemek için tıklayınız.

CSV Ürün Sihirbazı - Ürün İçe Aktarma makalemizi incelemek için tıklayınız.