FRONT-END ÖZEL TEMA TAŞIMA SONRASI DÜZENLEMELERİ

Front-end ekibimize özel tema yaptırdıktan sonra aşağıdaki adımları takip ederek kontrol ve düzenleme sağlayabilirsiniz.

Özel tema işlemleri hakkındaki sorularınız ve düzenleme yapmak istediğiniz diğer konular için çağrı merkezimiz ve nildesk üzerinden destek ekibimize ulaşabilirsiniz.

1. Sitenizin yönetim paneline giriş sağlamak için alan adınızın sonuna "/Y" ekleyerek erişebilirsiniz.

Site açılışında size verilen veya sizin açtığınız kullanıcı bilgileri ile panele giriş yapabilirsiniz.

Örnek : https://www.siteadi.com/Y, https://siteadi.com/Y

proje2.png (1.62 MB)

2. Tema taşıma işleminizden sonra, temanızda yapılan özel kodlamalara ait notlar sitenize eklenmektedir.

Özel tema kullanan müşteriler için taşıma sonrası kodlama hakkında bilgilendirme olması için "Ayarlar > Proje Notları" sayfasına notlar eklenmektedir.

Bu notlar içerisinden yapılan ek kodlamalar hakkında bilgi edinebilirsiniz.

proje10.png (111 KB)


3. Anasayfa da bulunan slider, banner, html içerikler, ürün vitrinleri vb tasarımda yapılan alanların yönetimi ve düzenlenmesini yapabilirsiniz.

- Slider (İnteraktif Vitrin) : "Tasarım > Blok Yönetimi > İnteraktif Vitrin" sayfasından sitenizde görüntülenmesini istediğiniz slider görsellerini düzenleyebilir, link bağlantılarını ekleyebilirsiniz.

İnteraktif Vitrin makalemizi incelemek için tıklayınız.

proje3.png (353 KB)

- Banner/Html (Görsel) Blokları : "Tasarım > Blok Yönetimi" sayfasından sitenize eklenmiş olan banner görsel ve içeriklerini düzenleyebilirsiniz.

Düzenlemek istediğiniz bloğun düzenleme kalemine tıklayınız ve "Şablon Dosyasını Yönet" sekmesini açınız.

proje4.png (116 KB)

Şablon dosyasında gördüğünüz linkleri, görsel yollarını ve eklenmiş metin içerikleri var ise düzenleyebilirsiniz.

Örnek Link Kodu : Link düzenlemelerinde örnekte verilen href kodları içerisine çift tırnak ile yönlendirilmesini istediğiniz bağlantıyı adresini ekleyebilirsiniz. Site için yönlendirmelerde linkin başına site adını eklemenize gerek yoktur. Farklı sayfalara yönlendirme işleminde tam url yazılmalıdır. Link etiketleri arasına yönlendirme işlemi için tıklanabilecek metin, görsel vb içerikler olacaktır.

<a href="/erkek-takim-elbise">Keşfet</a>

<a href="https://www.google.com">İncelemek için tıklayınız.</a>

<a href="/kampanyalar"><img src="/Data/EditörFiles/kampanya-gorsel.jpg"</a>

proje7.png (26 KB)

Örnek Görsel Kodu : Şablon dosyalarında yer alan görseller dosya yöneticinizden çekilmektedir. Banner görsellerinizi öncelikle dosya yöneticisine yüklemelisiniz. Yüklediğiniz görsele mouse ile sağ tıklayarak "Bilgi Göster" penceresinden görsel yolunu alabilirsiniz. 

proje6.png (81 KB)

Aldığınız görsel yolunu şablon dosyasında "img" etiketleri içerisinde bulunan görsel alanlarına ekleyebilirsiniz. Ekleme yaparken aldığınız yol bilgisini başına "/Data/..." eklenmelidir. Görsel kodları içerisinde "class" olarak kodlar ekli olabilir bu alanlarda işlem yapılmamalıdır. Görsel kodu olan "img" etiketinin içerisindeki "src" alanında verilen değerler görsel yollarıdır.

<img src="/Data/EditorFiles/images/banner.jpg">

<img class="col-12" src="/Data/EditorFiles/images/banner-gorsel.jpg">

proje8.png (25 KB)

Düzenlemeler sonrasında sistem tanımlı dosyaya kaydetme uyarısı verilecektir. Bu yüzden "Farklı Kaydet" + "Yayınla" işlemlerini yapmalısınız.

Blok Yönetimi makalemizi incelemek için tıklayınız.

proje5.png (46 KB)

- Ürün Vitrin Düzenlemeleri : Tasarımınızda veya sonradan sitenize farklı ürün vitrinleri ekleyebilirsiniz. Tasarımda yaptırdığınız ürün vitrinleri var ise temanızla birlikte ekli olarak gelecektir. İçerisinde bulunan ürünleri "Ürünler > Ürünler > Ürün Seç" adımlarını takip ederek değiştirebilirsiniz.

Vitrin Ürünleri makalemizi incelemek için tıklayınız.

proje9.png (1.47 MB)

4. E-Ticaret sitenizi kurmaya başladığınızda ilk yapmanız gereken işlemlerden birisi, kategori yapınızı oluşturmaktır. Kategori ekleme, düzenleme, silme vb. birçok işlemi yapabilmek için "Kategoriler > Kategori" seçeneğine tıklayınız.

Kategori Ekleme makalemizi incelemek için tıklayınız.

proje15.png (66 KB)

5. Sitenizde sayfa başında gösterilen menülerin eklenmesi, düzenlenmesi, silinmesi vb işlemler "Kategoriler > Üst Sekme" sayfasından yapılmaktadır.

Üst Sekme Ekleme makalemizi incelemek için tıklayınız.

proje16.png (67 KB)

proje17.png (1.27 MB)

6. Ürün liste ve ürün detay sayfalarının kontrolünü sağlamalısınız. Yaptırdığınız tasarıma uygunluğu, sıralama, filtre, yorum vb alanlar kontrol edilerek test işlemleri yapabilirsiniz.

Filtreler makalemizi incelemek için tıklayınız.

Ürün Listeleme Sayfaları Ayarları makalemizi incelemek için tıklayınız.

Ürün Detay Sayfası Ayarları makalemizi incelemek için tıklayınız.

7. Kategori sayfaları için metin ve görsel eklemesi yapılabilmektedir. Özel tema sürecinizde de bu alanlar için çalışmalar yaptırabilirsiniz.

"Kategoriler > Kategoriler" sayfasından kategori özelinde vitrin içerikleri ekleyerek sitede gösterebilirsiniz.

Kategori Vitrinleri makalemizi incelemek için tıklayınız.

proje11.png (1.14 MB)

8. Özel tema sürecinde menü açılır pencerede birden fazla görsel ve metin içeriği ekletebilirsiniz.

Kategoriler özelinde kontrol edilebilen bu alanlar için çoğunlukla kategorilere ait dinamik alanlar kodlanmaktadır.

Bu şekilde yaptırdığınız düzenlemeler var ise aşağıdaki adımlara benzer yöntemlerle yönetilecektir. Kodlaması var ise proje notlarınızı da kontrol edebilirsiniz.

Örnek bir kategori dinamik alan kodlamasını görsellerden inceleyebilirsiniz. Eklenme yöntemleri değişim gösterebilmektedir. 

proje12.png (65 KB)


proje13.png (501 KB)


9. Sitenizin alt kısımda kullanıcılara adres, telefon numarası gibi iletişim bilgileri sunabilir, çeşitli menü ve içerik linkleri oluşturabilirsiniz.

Aynı zamanda eklenen sosyal medya hesapları da site alt kısmınızda yer alacaktır.

Site Alt Kısım makalemizi incelemek için tıklayınız.

Sosyal Medya İkonları makalemizi incelemek için tıklayınız.

Adres ve telefon bilgileri çoğunlukla ayarlardan gelmektedir. İletişim Bilgileri makalemizi incelemek için tıklayınız.

proje14.png (49 KB)

10. Sitenizde birden fazla dil kullanımı var ise özel tema ile gelen alanlar için çeviri işlemlerini kontrol edebilirsiniz.

Dil Çeviri İşlemleri makalemizi incelemek için tıklayınız.

11. Yönetim paneli ve siteniz ile ilgili sorularınız, yapmak istediğiniz işlemler vb konular için T-Soft destek ekibine ulaşabilirsiniz. İletişim kanallarımız şu şekildedir;

     - Çağrı Merkezi (0212 612 44 55) : Destek ekibi uzmanlarına 7/24 telefon ile ulaşarak sorularınızı iletebilir, uzak masaüstü bağlantısı ile birlikte kontroller sağlayabilirsiniz.

     - Nildesk / TDM : Sorularınızı veya aldığınız hataları yönetim panelinizde "Bölümler > Destek Taleplerim" sayfasından veya "Nildesk" platformumuz üzerinden yazılı olarak iletebilirsiniz. Destek Talebi Oluşturma makalemizi incelemek için tıklayınız.

     - Makale Destek Platformu : Yönetim paneli ve ürünlerimizin kullanımı ile ilgili birçok konuya makale platformumuz help.tsoft.com.tr linkinden ulaşabilirsiniz. 

     - Video Destek Platformu : Makalesini okuduğunuz tüm konuların sesli anlatımları için video.tsoft.com.tr linkini ziyaret edebilirsiniz.