Sitenizde üye ve bayi kayıtlarında T.C. kimik numarası bilgisi alabilir, zorunluluğunu yönetebilir ve doğruluğunu kontrol edebilirsiniz.

T.C. kimlik numarası girilmişse, doğruluğunu kontrol etmek için gerekli kontroller yapılır ve kullanıcıya ait olduğunu doğrulamak için ek doğrulama adımları da gerekebilir. 

Slide Adımları

- Üye kayıt esnasında alınan bilgileri düzenlemek için "Üyeler > Üye Bilgi Alan Yönetimi" sayfasına tıklayınız.

- "T.C. Kimlik No" ayarını aktif ettiğinizde tüm kayıtlar için kimlik numarasını zorunlu tutar. Yurtdışından gelen üyelikleriniz için "T.C. Uyruklu Değilim" alanını aktif ederek kimlik numarası girilmeden devam edilmesini sağlayabilirsiniz.

- Üye Bilgi Alan Yönetimi makalemizi incelemek için tıklayınız.

- Adres ekleme esnasında alınan bilgileri düzenlemek için "Siparişler > Yapılandırma > Adres Alanları Yönetimi" sayfasına tıklayınız.

- "T.C. Kimlik No" ayarını aktif ettiğinizde adres eklerken kimlik numarasını zorunlu tutar. Yurtdışından gelen siparişleriniz için "T.C. Uyruklu Değilim" alanını aktif ederek kimlik numarası girilmeden devam edilmesini sağlayabilirsiniz.

- Adres Alanları Yönetimi makalemizi incelemek için tıklayınız.

- Müşterilerin girdiği kimlik numarasının doğruluğunun otomatik kontrol edilmesini istiyorsanız düzenleme yapabilirsiniz. Düzenleme için "Ayarlar > Genel Ayarlar" sayfasına tıklayınız.

- Kimlik doğrulama işlemi için "TC Kimlik No Doğrulaması (Merkezi Nüfus Sistemi)" ayarını aktif edebilirsiniz.

- Ayarın aktif olması durumunda T.C. kimlik numarası merkezi nüfus sisteminden kontrol edilir. Bu ayar için üye kayıt ekranında "Ad, Soyad, Doğum Günü ve T.C. Kimlik No" alanları zorunlu olmalıdır. Bu ayar üyeliksiz alışverişlerde çalışmayacaktır.

- Aynı kimlik numarası ile birden fazla üyelik oluşturulmasını engelleyebilirsiniz. Düzenleme için "Ayarlar > Genel Ayarlar" sayfasına tıklayınız.

- Aynı T.C. kimlik numarası ve vergi numarası ile tekrar üyelik oluşturulmamasını istiyorsanız "Tc Kimlik No ve Vergi Numarası Benzersiz olsun (Üyelik-Adres)" ayarını aktif edebilirsiniz.

- Ayar aktif edildiğinde T.C. kimlik numarası ve vergi numarası benzersiz olur. Üyelik ve adres bölümlerinde daha önce bu bilgilerle bir kayıt var ise uyarı alınır.