E-ticaret sitenize üye olan kullanıcılardan ilk aşamada almak istediğiniz bilgileri seçebilir, düzenleyebilir, zorunlu tutma gibi işlemleri yapabilirsiniz.

Sitenize üye olunurken alınan bilgilerin yönetimi için "Üyeler > Üye Bilgi Alan Yönetimi" sayfasına tıklayınız.

Üye Bilgi Alan Yönetimi Sayfası Giriş

Üye Bilgi Alan Yönetimi Sayfası Liste

1. Yenile : Sayfada yapmış olduğunuz değişikliğin yansımasını sağlar.

2. Görünüm : Sayfada görüntülenmemesini istediğiniz sütunları düzenleyebilirsiniz.

3. Düzenleme : Üye olurken verilen bilgilerin daha sonra kişisel bilgilerim sayfasından düzenlenebilir olmasını istiyorsanız aktif edebilirsiniz. Aktif ettiğiniz alanları üyeler hesaplarında istedikleri zaman değiştirebilir.

4. Yeni Kayıt : Üye ol sayfasında üyelerden almak istediğiniz bilgi alanlarını aktif edebilirsiniz. Aktif olmayanlar görünmeyecektir.

5. Bayi Başvuru : Bayi kayıt sayfasında bayi adaylarından almak istediğiniz bilgi alanlarını aktif edebilirsiniz. Aktif olmayanlar görünmeyecektir.

6. Zorunlu : Üyelik sırasında zorunlu tuttuğunuz alanları aktif edebilirsiniz. Zorunlu olarak belirlediğiniz alanlar doldurulmadan üyelik tamamlanamaz. Zorunlu alanlar boş bırakıldığında uyarı ile gösterilecektir.

Üye Bilgi Alan Yönetimi Kayıt Ol Sayfası Zorunlu

7. Sıra No : Üye kayıt sayfasında seçeneklerin görüneceği sırayı yönetebilirsiniz.

8. Alan Tipi : Mevcut standart alanlara ek olarak üyelerden farklı bilgiler almak için kullanabilirsiniz. Meslek bilgisi, ilgili alanı veya sitenize uygun özelleştirilecek bilgileri isteyebilirsiniz. Üye Bilgi Alan Yönetimi sayfasından eklenilen alanlar, yönetim panelinizde üyelerinizin detay sayfasında ek alanlarda gözükmektedir. Alan tipi bölümünde;

8.1. Metin kutusu, seçilirse kullanıcıların yazı yazabileceği bir kutucuk açılacaktır.

8.2. Metin alanı, seçilirse daha küçük bir metin kutusu açılacaktır.

8.3. Seçenek butonu, seçilirse seçim butonları ekleyebilirsiniz. Bunun için seçenekler bölümüne maddeleri girip noktalı virgül ile ayrımlarını sağlayabilirsiniz. En son maddeden sonra noktalı virgül eklenmemelidir.

8.4. Açılan Kutu, seçenek düğmesindeki işlem ile aynıdır ancak seçenekler açılan bir menü içerisinde gösterilir.

8.5. Onay kutusu, çoklu seçeneklere sahip formlar için idealdir. Kullanıcınızın yalnızca bir seçimi varsa, seçenek düğmeleri daha kullanışlıdır.

8.6. Not, kullanıcıların değiştiremeyeceği, sizin herhangi bir uyarıyı belirtmek üzere yazdığınız içeriğin gösterimidir.

9. Seçenekler : Kendi oluşturduğunuz alanlar için seçenekli alanlar oluşturuyorsanız bu alandan seçenekleri belirleyebilirsiniz. 

10. Yeni Alan Adı : Oluşturduğunuz alanın üye ol sayfasında görünecek isim kısmıdır.