RELATED DIGITAL ÜRÜN ÖNERİSİ ENTEGRASYONU (VISILABS)

Related Recommendation Engine, collaborative ve content based filtreleme ile web, mobil, email ve kiosklar için ürün tavsiye motoru çözümü sunmaktadır.

Widget yapısının kullanılabilmesi için öncelikle  Related Digital Segment Entegrasyonu'nun yapılmış olması ve ürün entegrasyonunun tamamlanmış olması gerekmektedir.

RMC Recommend içerdiği tavsiye motoru ile müşteriye ulaştığınız tüm noktalarda müşterinin ilgisini çekebilecek ürünleri ona sunarak satışları artırır.

Hem tanımladığınız kurallara göre hemde sistemin içinde barındığı tavsiye motoru sayesinde kendi oluşturduğu kurallara göre müşterilerinize farklı kanallardan kişiye özel ürün önerisi yapmanızı sağlar.

Kısacası her müşteriye, hangi kanalda olursa olsun (web sitesi, mobil uygulama, email, veya push) doğru ürünleri önermenizi sağlar.

Bulunduğu kanalı kişiselleştiren bu tool, özellikle platform üzerinde bulunan Otomatik Senaryoları (Playbooks) da beslemektedir.

Bir kere kurulduktan sonra data üzerinde analiz yapar ve kişiselleştirilmiş email kampanyalarını otomatik oluşturur gönderirler ve dolayısıyla bu modül en yüksek ciroyu getiren tool'lardan bir tanesidir.

Recommendation Engine (Tavsiye Motoru) Nedir? Nasıl Çalışır?

Hangi ürünleri müşterileriniz birbirine alternatif veya tamamlayıcı olarak görüyor? Hangi ürün grupları ile hangi müşteri özellikleri arasında ilişki var?

RMC Recommendation Engine içerdiği veri madenciliği algoritmaları aracılığıyla yukarıdaki ve daha fazla soru için verilerinizi inceler, ilişkileri belirler ve önünüze sunar. Bundan sonra tek yapmanız gereken bu bilgiyi kullanarak hedefleme çalışmalarınızı yönlendirmektir.

RMC Recommendation Engine aşağıdaki sorulara cevap bulmanızı sağlar:

     - Hangi ürünlerin birbirine alternatif

     - Hangi ürünlerim birbirine tamamlayıcı

     - Hangi kategorilerdeki ürünler birlikte satın alınıyor

     - Ziyaretçilerin demografik özellikleri ile ürün kategorileri arasındaki ilişkiler

     - Ziyaretçilerin aradığı kelimeler ile kategoriler arasındaki ilişki

     - Ürün grupları bazında satın alma periyotları

Recommendation Engine verilerinden yararlanarak web / mobil web, e-mail ve mobil app üzerinde kişiye özel tavsiye mekanizmalarını geliştirmenizi mümkün kılmaktadır.

Bu sayede bu kanallar üzerinde sadece iş kurallarına göre belirlenmiş ürünler değil, tavsiye motoru algoritmalarından çıkan sonuçlara göre de ürünler gösterebilirsiniz.

Slide Adımları

Related Digital Ürün Önerisi Entegrasyonu (Visilabs), ücretsiz bir uygulamadır. 

T-Soft Apps web sitemizden veya yönetim panelinizde "Bölümler > Uygulama Marketi"  sayfasından yükleyerek kurulumu sağlayabilirsiniz.

Bu uygulama, kurulumu tamamlandığında "Ayarlar > İzleme Kodları" sayfasında kod oluşturur.

Uygulama detayında Related üzerinden alınan bilgileri ekledikten sonra, sözleşmeyi onaylayarak kurulumu tamamlayabilirsiniz.

- Sid / Oid / Üye Referansı : ID ve referans numarası bilgilerini Related tarafından isteyerek uygulama içeriğine eklemelisiniz. Entegrasyon sağlanması için bu bilgiler zorunludur.

- Ürün Listeleme Şablonu / Şablonun Bulunduğu Tema : T-Soft e-ticaret sitenizde ürün liste bloğunda kullanılan şablon ve tema bilgisini eklemelisiniz. Bilgileri "Tasarım > Tema Yönetimi > Özelleştir > Blok Yönetimi > Ürün Liste" sayfasında yer alan "Ürün Listesi" bloğu içerisinden alabilirsiniz. Örnek: tema "Mango", şablon "default" şeklinde kullanılan bilgileri ekleyiniz.

Uygulama detayında yer alan diğer alanlara ait bilgileri Related tarafından alarak eklemeniz gerekmektedir.

Kurulumu tamamladıktan sonra Related tarafına bilgi vererek kontrol ettirebilirsiniz.

Kurulum sonrasında Related tarafından hazırlanan widget yapıları sitenizde görüntülenebilecektir.

Related ürün widget yapısında ürün gösterimi için xml linki kullanılmaktadır. 

Örnek XML Linki : https://www.siteadi.com/xml/visilabs.php

Kullanılan xml linki ile ilgili sorularınızı Nildesk üzerinden XML departmanımıza iletebilirsiniz.