E-ticaret sitelerinde bildirim şablonları, müşteri iletişimini güçlendirmek ve kullanıcı deneyimini iyileştirmek için önemli bir araçtır.

Sitenizde kullanıcılara E-Posta ve SMS gönderimi yapabilmek için, öncelikle göndermek istediğiniz şablonları aktif hale getirip, içeriklerini düzenlemeniz gerekmektedir.

Yönetim panelinizde, kullanmak istediğiniz şablonların E-Posta/SMS butonunu aktif ederek, düzenleme seçeneğine tıklayarak şablon detaylarından içerikleri ekleyebilirsiniz.

E-Posta şablonları ile sipariş onayı, kargo takibi ve promosyonlar gibi çeşitli bildirimleri kullanıcılarınıza gönderebilirken, SMS şablonlarını kullanmak için anlaşmalı olduğumuz SMS firmalarından biriyle anlaşarak hesap açmanız gerekmektedir.

Doğru ve etkili bir şekilde yapılandırılmış bildirim şablonları, kullanıcılarınıza zamanında ve doğru bilgiler sunarak, e-ticaret sitenizin profesyonel ve güvenilir bir izlenim bırakmasını sağlar.

Slide Adımları

- "Ayarlar > Bildirim Şablonları" sayfasına tıklayınız.

- Kategoriler : Bildirim şablonlarına ait gruplandırmalara göre düzenleme yapmak istediğiniz içeriklere kolayca ulaşabilirsiniz.

- Ad : Düzenleme yapmak istediğiniz şablona ait isim bilgisidir. Bu başlıklar yönetim panelinde görüntülenmektedir. Giden mail başlıkları ayrıca düzenlenebilmektedir.

- E-Posta : Mail gönderimlerinde kullanılabilecek e-posta şablonlarını düzenleyebilirsiniz. E-posta şablonunun gönderilebilmesi için aktif ve içeriği girilmiş olmalıdır.

- E-Posta Konusu : Gönderilen mail içeriğinde görüntülenecek olan konu başlığıdır. 

- E-Posta İçeriği : Gönderilen mail içeriğinde görüntülenecek olan detay bilgi alanıdır. İçerik alanının boş olması durumunda mail gönderimi sağlanmayacaktır. Mail içerik alanı kod terimlerini desteklemektedir. Editör alanını kullanarak e-posta içeriğinizi düzenleyebilirsiniz.

- Varsayılan Ayarlara Dön : E-posta içerik alanına sistem tanımlı varsayılan içeriği tanımlamak için kullanabilirsiniz.

- Kullanabileceğiniz Parametreler : Şablon içeriğinde dinamik olarak değişmesi gereken alanlar için bu alanda listelenen parametreleri kullanabilirsiniz. Eklediğiniz parametreler listedeki hali ile birebir olmalıdır.

- Dil Çevirisi : Çoklu dil kullanımlarınızda şablon içeriklerinizi dil bazında özelleştirebilirsiniz. İçeriği boş olan dil seçeneklerinde mail gönderimi sağlanmayacaktır.

- SMS : SMS gönderimlerinde kullanılabilecek şablonları düzenleyebilirsiniz. SMS  şablonunun gönderilebilmesi için aktif ve içeriği girilmiş olmalıdır. SMS gönderimleri entegrasyonunuz varsa kullanılabilmektedir.

- SMS İçeriği : Gönderilen SMS içeriğinde görüntülenecek olan detay bilgi alanıdır. İçerik alanının boş olması durumunda mesaj gönderimi sağlanmayacaktır. 

- Varsayılan Ayarlara Dön : SMS içerik alanına sistem tanımlı varsayılan içeriği tanımlamak için kullanabilirsiniz.

- Kullanabileceğiniz Parametreler : Şablon içeriğinde dinamik olarak değişmesi gereken alanlar için bu alanda listelenen parametreleri kullanabilirsiniz. Eklediğiniz parametreler listedeki hali ile birebir olmalıdır.

- Dil Çevirisi : Çoklu dil kullanımlarınızda şablon içeriklerinizi dil bazında özelleştirebilirsiniz. İçeriği boş olan dil seçeneklerinde SMS gönderimi sağlanmayacaktır. Yurtdışı SMS gönderimi sağlanması için entegrasyonunuzda bu özelliğin olması gerekmektedir.

SMS Gönderimi makalemizi incelemek için tıklayınız.