E-ticaret sitenizde, sipariş bilgilendirmesi için SMS pazarlamasını etkili bir şekilde kullanabilirsiniz.

Müşterilere sipariş onayları, kargo takip numaraları ve teslimat bilgileri gibi önemli bilgileri hızlı bir şekilde iletmek için SMS gönderimi tercih edebilirsiniz.

Sipariş süreçlerine ek olarak üyelik işlemleri, müşterilere indirimler, promosyonlar ve yeni ürün duyuruları gibi bilgileri hızlı ve etkili bir şekilde iletebilirsiniz.

SMS gönderimini yönetim paneliniz üzerinden hızlı ve kolay şekilde ayarlayabilir ve kullanmaya başlayabilirsiniz.

SMS Gönderimi özelliği ek lisansa bağlı olarak çalışmaktadır.

Lisansınız varsa aktif edilmesi için Nildesk üzerinden destek ekibine talep oluşturabilirsiniz. Lisansınız yoksa satış temsilciniz ile görüşerek detaylı bilgi alabilirsiniz. 

SMS gönderimi sağlamak için lisansa ek olarak bir servis sağlayıcı ile anlaşmalı ve entegrasyon sağlamalısınız. 

İşlemler için aşağıdaki adımları takip edebilirsiniz.

Slide Adımları

- "Ayarlar > SMS Sağlayıcıları" sayfasına tıklayınız.

- Entegrasyon sağlamak istediğiniz sağlayıcının düzenleme kalemine tıklayınız. Seçtiğiniz sağlayıcı ile bu işlemden önce görüşerek hesap ve kontör işlemlerini tamamlamış olmanız gerekmektedir. 

- SMS sağlayıcınız tarafından size verilen hesap kullanıcı bilgisini ekleyiniz. Hesap bilgileri alanı küçük büyük harf, Türkçe karakter gibi durumlara duyarlıdır. Sms firmasının panelinde gösterilen bilgileri birebir olacak şekilde bu alana tanımlamalısınız.

- SMS kullanıcınıza ait şifre bilgisi tanımlayınız. Bu alana SMS paneline giriş yaptığınız şifre bilgisini değil entegrasyon sağlanabilmesi için gerekli şifre kullanılmalıdır. Yanlış olması durumunda entegrasyon sağlanamamaktadır. 

- SMS gönderimlerinde görüntülenecek isim bilgisini tanımlayabilirsiniz.

- Bilgileri ekledikten sonra SMS hesabını aktif ediniz ve "Kaydet" butonuna tıklayınız.

- Bilgilerinizi ekledikten sonra bakiye simgesine tıklayarak hesabınızdaki toplam SMS tutarını sağ üstte görüntüleyebilirsiniz. Entegrasyon için girdiğiniz hesap bilgilerinin yanlış olması durumunda bakiye görüntülenmeyecektir.

- Manuel mesaj gönderimlerinize ek olarak, sipariş süreçlerinde, kargo süreçlerinde ve yönetim panelinden yapılan birçok işlemde sms gönderimi sağlayabilirsiniz.

- "Ayarlar > İşlemsel E-Postalar > E-Posta Şablonları" sayfasında sms gönderiminin sağlanması için ilgili sms şablonların aktif edilerek, içeriklerinin düzenlenmesi gerekmektedir. E-Posta Şablonları makalemizi incelemek için tıklayınız.