YÖNETİM PANELİ GİRİŞ ŞİFRE BİLGİSİ SIFIRLANMASI

Yönetim panelinize girişte kullandığınız parola bilgisini düzenli aralıklarla yeni güçlü parolarla değiştirmelisiniz.

Güçlü bir parola, çevrimiçi güvenliğinizin temel taşıdır. Parolanızı düzenli aralıklarla değiştirmek, hesabınızın güvenliğini sağlamak için kritik bir adımdır.

Güçlü bir parola; uzunluğu, karmaşıklığı ve öngörülemezliği ile karakterize edilir. İşte güçlü bir parola oluşturmanın temel kuralları:

  1. Uzunluk: Parolanız ne kadar uzun olursa, kırılması o kadar zor olur. En azından 12 karakterden oluşan bir parola tercih edin.

  2. Karmaşıklık: Parolanızda büyük harfler, küçük harfler, rakamlar ve özel karakterler bulunmalıdır. Örneğin, "R4o*2gP!z" gibi.

  3. Öngörülemezlik: Kolay tahmin edilebilecek bilgilerden kaçının, örneğin doğum tarihi veya adınız gibi. Rastgele bir dizi karakter veya kelime kombinasyonu daha güvenlidir.

  4. Kişisel Bilgilerden Kaçının: Parolanızın içinde kişisel bilgileriniz bulunmamalıdır. Başkalarının kolayca tahmin edebileceği veya bulabileceği şeylerden kaçının.

  5. Düzenli Değiştirme: Parolanızı belirli aralıklarla düzenli olarak değiştirin. Bu, olası güvenlik risklerine karşı önlem almanıza yardımcı olur.

Unutmayın, güçlü bir parola kullanmak, sadece sizin değil, aynı zamanda online mağazanızın da güvenliğini sağlar. Güvenliğiniz için parolanızı asla paylaşmayın ve bir başkası tarafından tahmin edilebilecek kolaylıklardan kaçının. Herhangi bir şüpheniz varsa, lütfen destek ekibimizle iletişime geçmekten çekinmeyin.

Slide Adımları 

- Yönetim panelinize erişmek için tsoftpanel.com adresine gidiniz. İlk gelen ekranda sitenize ait alan adı bilgisini girin ve "Devam Et" butonuna tıklayınız.

- Yönetim paneli kullanıcı bilgilerinizi girin ve "Giriş" butonuna tıklayınız.

- Giriş ekranında parola sürenizin geçerliliğine dair bir uyarı gelecektir. Uyarı alıyorsanız giriş yaptığınız kullanıcı e-posta adresini kontrol ediniz. 

- E-posta adresinize güvenlik amacıyla belirli periyotlarda yapılması gereken zorunlu şifre değişikliği işlemine ait mail gelecektir. Mail içeriğinde "Parolamı Değiştir" linkine tıklayınız.

- Linke tıkladığınızda şifre değiştirme ekranı açılacaktır. Yönetim paneli şifresi için kurallara uygun güçlü bir parola belirleyin ve "Şifre Değiştir" butonuna tıklayınız.

- Şifre değiştirme işleminde güvenlik açısından daha önce kullandığınız son 5 parolayı kullanmamalısınız. 

- Yeni şifrenizi oluşturarak panele giriş yaptığınızda e-postanıza bilgilendirme maili gelecektir. 

NOT : Yönetim panelinize yeni eklediğiniz her kullanıcı giriş yaparken bu adımlara göre parolasını yeniden oluşturmalıdır. Parola değişimi için panel girişinde bulunan "Şifremi Unuttum" yapısı da tercih edilebilir. 

NOT : Panel güvenliğinizi daha da artırmak için "İki Aşamalı Doğrulama" özelliğimizi aktif ederek kullanmanızı tavsiye ederiz. İki Aşamalı Doğrulama makalemizi incelemek için tıklayınız.