Hedef kitlenizin tercih ve ihtiyaçlarını daha iyi anlayarak kârınızı artırmak için ziyaretçi trafiğinizdeki eğilimleri ve kullanıcı davranışlarını inceleyebilirsiniz.

Yandex Metrica’nın Webvisor sayesinde her oturum kayda alınır ve tüm ziyaretçi hareketlerini video olarak izleyebilirsiniz. Webvisor, aynı zamanda tıklama haritası oluşturur ve web sitenizdeki en yoğun tıklanmayı görmenizi sağlar. Scroll haritası oluşturur ve böylece, web sitenizde hangi kısımlara kadar inildiğini görürsünüz. Form haritası ile de ziyaretçi-form etkileşimini görmenizi sağlar. 

Yandex Metrica ile Neleri Görebilirsiniz?

Yandex Metrica kullanırken görebileceğiniz diğer özellikler şunlardır:

- Ziyaretçi Davranış Analizi : Web sitenize gelen ziyaretçilerin sitenizle olan etkileşimlerini görebilir ve sitenizde aldıkları aksiyonların sebeplerini inceleyebilirsiniz. Bu ziyaretçilerin kayıtlarını, hangi sayfalara girdikleri ve bu sayfalarda ne kadar aşağı kaydırdıklarını ve form analiz araçlarını herhangi bir ayarlama olmaksızın kullanabilirsiniz.

- Veri Trafiği : Masaüstü veya mobil cihaz kullanan ziyaretçilerden gelen trafiği ayrıntılı bir şekilde gerçek zamanlı olarak görebilmenizi sağlar. Bu ziyaretçilerin web sitenize hangi kanallardan geldiğini de öğrenebilirsiniz.

- Performans Analizi : Pazarlama için kullandığınız yöntemlerin verimliliğini analiz edebilirsiniz. Web sitenizi ziyaret etmiş olanların sitenizde yaptıkları ve sizin için önemi yüksek olan her çeşit hareketi takip edebilirsiniz. Eğer satış yapıyorsanız, siparişleriniz başına düşen maliyet değerlerini otomatik bir şekilde hesaplamanız gerekir. Ayrıca verdiğiniz tekliflerin her biriyle ilgili detaylı istatistikler alabilmek için E-ticaret raporu ayarlamanız da gerekir.

- Hedef Kitle : Web siteniz ziyaret etmiş olan kullanıcıların o an içinde bulundukları bölgeleri, kullandıkları telefonların markalarını ve tarayıcı sürümlerini, herhangi bir reklam engelleyici kullanıp kullanmadıklarını öğrenebilirsiniz.

- Ayarlanabilir Raporlar : İstediğiniz boyutta tercih ettiğiniz verilerinizi rapor olarak kaydedebilir ve daha sonra geliştirme amaçlı inceleyebilirsiniz. Web sitenizle ortak noktalara sahip birden fazla farklı siteyle ilgili olarak ortak istatistikler görebilirsiniz. İstediğiniz sayıda ölçüt seçerek gelecek raporlarınıza bölümleme yapabilirsiniz.

-Örneklem: İstediğiniz raporların örneklem büyüklüğünü dilediğiniz gibi değiştirebilirsiniz. Hacmi ne kadar büyük olursa olsun bu verileri sınırsız bir şekilde depolama hakkına sahipsiniz.

- Güvenilir API : Dinamik hedefler seçme ya da sayaç kodu oluşturma veya silme gibi yönetim işlemlerini otomatik yapmanız gerekmektedir. Kullandığını ara yüzde önceden hazırlanmış olan araçlara bağlı kalmadan parantez ve mantık işlemleri kullanarak ihtiyaç duyduğunuz şeylere göre daha karmaşık filtreler oluşturabilir ve bunları sitenize uygulayabilirsiniz.

Slide Adımları

Yandex Metrica, ücretsiz bir uygulamadır.

T-Soft Apps web sitemizden veya yönetim panelinizde "Bölümler > Uygulama Marketi"  sayfasından yükleyerek kurulumu sağlayabilirsiniz.

Bu uygulama, kurulumu tamamlandığında "Ayarlar > İzleme Kodları" sayfasında kod oluşturur.

- Uygulama detayında sitenizi Yandex Metrica'ya bağlamak için "Sayaç ID" değerini ekleyiniz.

- Eklemeyi yaptıktan sonra sözleşmeyi onaylayarak uygulamayı yükleyebilirsiniz.

- Yandex Metrica’yı kendi web sitenize kurabilmek için öncelikle bir Yandex hesabına ihtiyacınız vardır.

- Bunun için metrica.yandex.com.tr adresine giderek çıkan ekranda sağ üst köşede yer alan “Giriş Yap” kısmına tıklayınız ve hesabınızı oluşturun.

- Daha sonra oluşturduğunuz hesaba giriş yapın ve "Başla" butonuna tıklayarak Yandex Metrica sayfasına gidiniz.

- Yandex Metrica sayfasında "Sayaçlar > Sayaç Ekle" sayfasına tıklayınız.

- Sayaç ekleme sayfasında sitenize ait bilgilerini doldurunuz.

- Hedeflerinizi seçiniz ve sözleşmeleri onaylayarak "Sayaç Oluştur" butonuna tıklayınız.

- "Sayaç Kodunu Siteye Ekleyin" adımında gelen kod yükleme seçeneklerinden "HTML" seçiniz.

- HTML sekmesinde "Gelişmiş Ayarlar" alanındaki kod içerisinden sayaç ID bilgisini alabilirsiniz.

- Aldığınız sayaç ID bilgisini yönetim panelinizde Yandex Metrica uygulamamıza ekleyerek yükleyebilirsiniz.

- Oluşturulan sayacı görüntülemek ve ID bilgisini teyit etmek için "Sayaçlar" sekmesine tıklayabilirsiniz.

- Sitenize eklediğiniz sayacı test etmek için sayacınızın sonundaki üç noktaya tıklayınız ve "Sayacı Kontrol Et" seçiniz.

- Sayaç kontrolünde site adresinizi ekleyiniz ve "Kontrol Et" butonuna tıklayınız.

- "Kontrol et" butonu tıklandıktan sonra kontrol sonuçları sayfası yeni sekmede açılır.

- Sayaç kodu doğru kurulmuşsa açılan pencerede sitenizde bildirim görüntülenir. Sayaç bulunamadığında bildirimler hiç görüntülenmez.