E-ticaret sitelerinde XML link yönetimi, ürün ve site verilerinizin çeşitli platformlara doğru ve etkili bir şekilde aktarılmasını sağlamak açısından büyük bir öneme sahiptir.

Sitenize eklenen ürünleri Google, Facebook gibi platformlara aktarmak veya işbirliği yaptığınız firmalara ürün verilerini sunmak için XML linklerini kullanabilirsiniz.

Ayrıca, Google Search Console gibi araçlarla site linklerinizi taratmak ve SEO açısından indekslenmesini istediğiniz platformlara sitemap linkinizi yüklemek mümkündür. 

XML link yönetimi sayfasında listelenen linklerde düzenleme yaparak, bu linklerin güncel ve doğru bilgilerle dolu olmasını sağlayabilirsiniz.

Etkili bir XML link yönetimi, sitenizin arama motorlarında daha iyi performans göstermesini ve ürünlerinizin daha geniş bir kitleye ulaşmasını sağlar.

Slide Adımları

- "Bölümler > Link Yönetimi > XML Link Yönetimi" sayfasına tıklayınız.

- Link Oluştur : Meta ve üye XML linkleri oluşturmak için kullanılmaktadır. Yaptığınız seçimlere uygun olarak link sonuna parametreler eklenir. 

- Meta XML : Meta linklerinde parametreler kullanarak yeni linkler oluşturmanızı sağlar.

- Meta XML Seçimi : Meta linki olarak "Google Shopping, Google Varyant ve Facebook Katalog XML" oluşturabilirsiniz. Parametre seçmeden önce XML linki seçilmelidir.

- Ülke : Meta linkine "country" parametresi ekler. Seçilen ülke bilgisi kısa kod şeklinde eklenir.

- Dil : Meta linkine "language" parametresi ekler. Seçilen dil bilgisi kısa kod şeklinde eklenir.

- Para Birimi : Meta linkine "currency" parametresi ekler. Seçilen para birimi bilgisi kısa kod şeklinde eklenir.

- Link : Oluşan meta linkinin ön izlemesini görebilirsiniz. Linki kullanmak için "Kopyala" butonu ile kopyalayarak alabilirsiniz.

- Üye Üzerinden Ürün XML : Yönetim panelinize eklediğiniz üyeler üzerinden ürün bilgilerinin yer aldığı XML linkleri oluşturabilirsiniz.

- Üye : XML linkinin hangi üye üzerinden oluşturulacağını seçebilirsiniz.

- Link İçeriği : XML linkine, ürünlere ait hangi bilgilerin eklenmesini istediğinizi bu alandan seçebilirsiniz.

- Başlangıç Değeri : XML linkinin sizin belirlediğiniz sıradaki ürün bilgisi ile başlamasını istiyorsanız değer tanımlayabilirsiniz. Örnek olarak 100 yazıldığında linke "start=100" parametresi eklenir ve link 100. üründen başlar.

- Limit : XML link içerisindeki toplam ürün sayısını belirleyebilirsiniz. Örnek olarak 1000 yazıldığında "limit=1000" parametresi tanımlanır ve linkte toplam 1000 adet ürün gösterilir.

- IP Adresi : Oluşturulan XML linkine sadece belirli ip adresinden erişilmesini istiyorsanız bu alandan tanımlama yapabilirsiniz.

- Şifre : Oluşturulan XML linkine şifre tanımlaması yapabilirsiniz. XML link içeriğini görüntülemek için belirlediğiniz şifre kullanılmalıdır.

- Link Oluştur : Üye XML linkine ait tüm düzenlemeleri yaptıktan sonra linki almak için "Link Oluştur" butonuna tıklayınız. Oluşan yeni linke bağlantı alanından veya liste alanından ulaşabilirsiniz.

- Yenile : Sayfada yapmış olduğunuz değişikliğin yansımasını sağlar.

- Görünüm : Sayfada görüntülenmesini istediğiniz sütunları düzenleyebilirsiniz.

- Düzenle : Seçili XML linkinin düzenleme penceresini açar. Linke ait genel bilgileri düzenleyebilirsiniz. Sadece üye üzerinden oluşturulan XML linkleri düzenlenebilmektedir.

- Ad : Oluşturulmuş XML linkinin başlığıdır. Aynı zamanda XML linkini tipini gösterir.

- Link : Oluşturulan üye XML linklerine istediğiniz zaman kolayca erişim sağlayabilmeniz için bağlantı adreslerine yönlendirir.

- Alt Elemanı Var : Meta linklerinde kullanılan alt link bilgileri bulunuyorsa bu alandan görebilirsiniz. Veri gelmiyorsa alt elemanı bulunmamaktadır. Örnek olarak "sitemap" linkinde bulunan alt eleman linklerine ulaiabilirsiniz.

- Lisansı Var : İlgili XML linkinin herhangi bir lisans modülüne bağlı olma durumunu gösterir.

- Parametresi Var : Oluşturulan link içerisinde kullanılabilecek parametre olup olmadığı bilgisini gösterir.

- Üye : Üye üzerinden XML oluşturulurken seçilen üye bilgisini gösterir. Aynı üyeye birden fazla XML linki oluşturulamamaktadır.

- IP Adresi : XML linkine erişimde ip kısıtlaması sağlanmışsa bu alandan görüntüleyebilirsiniz.

- Görüntülenme : XML linkinin toplamda kaç kez açıldığı bilgisine ulaşabilirsiniz.

- Tarih : XML linkinin oluşturulma tarihini gösterir.

STANDART XML LİNKLERİ

Facebook Katalog XML : https://www.siteadi.com/xml/facebookmagaza.com.php

Google Varyant : https://www.siteadi.com/xml/googlevariant.com.php

Google Alışveriş : https://www.siteadi.com/xml/googleshopping.com.php

SiteMap Resim : https://www.siteadi.com/xml/sitemap/image_sitemap.xml

SiteMap : https://www.siteadi.com/xml/sitemap/sitemap.xml