Üye Segmentasyonu, kullanıcıları belirli kriterlere göre gruplara ayırarak daha etkili ve özelleştirilmiş pazarlama stratejileri oluşturmanıza yardımcı olan önemli bir araçtır.

100 farklı segment oluşturarak, müşterilerinizi belirli özelliklere, davranışlara veya tercihlere göre gruplayabilir ve bu gruplara özgü kampanyalar ve iletişimler oluşturabilirsiniz.

Üye segmentlerini e-ticaret panelinizden veya web servislerimiz üzerimizden hızlı ve kolay bir şekilde ekleyebilirsiniz.

Segment Oluşturma Web Servisi: Üye segmentasyonunu optimize etmek ve hızlı bir şekilde yeni segmentler oluşturmak için geliştirilen web servisi ile, yönetim paneliniz üzerinden basit bir şekilde segmentler oluşturabilirsiniz. Bu servis, belirlediğiniz kriterlere göre segmentler oluşturmanıza ve güncellemenize imkân tanır.

Üye ve Segment İlişkilendirme Web Servisi: Yine web servisleri aracılığıyla, üyeleri belirlediğiniz segmentlere atayabilir ve bu ilişkiyi güncelleyebilirsiniz. Bu sayede, her üyenin ilgi alanlarına ve davranışlarına uygun kampanyalar sunarak etkin bir iletişim sağlayabilirsiniz.

Gelişmiş Kampanya Modülü ve Segmentasyon: Kampanya düzenleme ekranında yapılan güncellemelerle artık bir kampanyayı belirli bir segmente özgü hale getirebilirsiniz. Bu özellik sayesinde, kampanyalarınızı belirli segmentlere yönelik olarak özelleştirebilir ve daha etkili sonuçlar elde edebilirsiniz.

Üye Segmentasyon modülü ek lisansa bağlı olarak çalışmaktadır.

Lisansınız var ise aktif ettirmek için destek ekibimize talep oluşturabilirsiniz. Lisansınız yok ise satış temsilciniz ile görüşerek detaylı bilgi alabilirsiniz.

 

1. Üye Segmenti Oluşturma

Segment oluşturmak için yönetim panelinizde "Üyeler > Üye Segmentleri" sayfasına tıklayınız.

uye-segment2.png (47 KB)

1.1. Yeni : Yeni segment eklemek için kullanabilirsiniz.

uye-segment3.png (8 KB)

1.2. Sil : Seçili segmenti/segmentleri silebilirsiniz.

1.3. Düzenle : Seçili segmentin düzenleme penceresini açar.

1.4. Üyeler : Segmente eklenmiş üyelerin listesini görüntüleyebilirsiniz.

uye-segment4.png (48 KB)

1.5. Ad : Segmentlerin isim bilgileri listelenmektedir.

1.6. Üye Sayısı : Segmente tanımlanmış toplam üye sayısının bilgisini gösterir.

2. Segmente Üye Tanımlama

Oluşturduğunuz segmente üye eklemesi yapmak için "Üyeler" sayfasına tıklayınız.

Eklemek istediğiniz üyeyi bularak düzenleme penceresini açınız. Düzenleme penceresinde "Ek Bilgiler" sekmesine tıklayınız.

Ek bilgiler sayfasında "Segment Seç" alanından üyenin tanımlanmasını istediğiniz seçenekleri seçebilirsiniz. Aynı üyeyi birden fazla segment grubuna dahil edebilirsiniz.

uye-segment1.png (46 KB)

3. Segmentlerin Kampanyalarda Kullanılması

Oluşturduğunuz segment gruplarını kullanarak kampanyaların uygulanabileceği üyeleri sınırlandırabilirsiniz.

Segmenti kampanyaya tanımlamak için "Kampanyalar" sayfasına tıklayınız. Tanımlama yapılacak kampanyanın düzenleme kalemine tıklayarak detayını açınız.

Kampanya detayında "Kapsayan Üyeler" alanından "Sadece İzin Verdiğim Üye Segmentindekiler" seçeneğini seçiniz.

uye-segment5.png (64 KB)

Segment seçildiğinde "Segment Grubu Seçiniz" alanı aktif olacaktır.

Bu alandan kampanyada kullanıcak segment grubunu/gruplarını seçebilirsiniz.

Kampanya segmenti belirlendiğinde, ilgili kampanya sepet sayfasında yalnızca bu segmente dahil olan üyelerin siteye giriş yapmaları durumunda kampanya görüntülenecektir.

Gelişmiş Kampanya Modülü makalemizi incelemek için tıklayınız.

uye-segment6.png (63 KB)