E-ticaret platformlarında Üye/Bayi Grupları yönetimi, farklı kullanıcı gruplarına özelleştirilmiş deneyimler sunmanızı sağlayan önemli bir araçtır.

T-Soft panelinde, sınırsız sayıda üye ve bayi grubu oluşturabilirsiniz.

Üye grupları sayfasından yeni gruplar oluşturabilir ve bu gruplara bayilik özellikleri atayabilirsiniz.

Üye grupları sayesinde her gruba özel fiyatlandırma, ürün seçenekleri, ve farklı içerik gösterimleri yapabilirsiniz.

Bu özellik, müşteri segmentasyonu ve hedefli pazarlama stratejileri için oldukça faydalıdır, böylece her müşteri grubu kendisine özel teklifler ve içeriklerle daha iyi bir alışveriş deneyimi yaşar.

Slide Adımları

- "Üyeler > Üye Grupları" sayfasına tıklayınız.

- Ara : Üye grupları listesinde anahtar kelimeler ile arama yaparak aradığınız üye grubuna daha hızlı ve kolay erişebilirsiniz.

- Yeni bir üye/bayi grubu oluşturmak için artı butonuna tıklayınız.

- Grup Adı : Eklediğiniz grubun yönetim panelinde görünecek ismidir.

- E-Posta Alan Adına Göre Grup Atama : Oluşturduğunuz gruba eklenecek kullanıcıların hepsinin sabit uzantılı bir mail adresi var ise, siteye üye olduklarında direk bu gruba atanmasını sağlayabilirsiniz. Birden fazla mail uzantısı var ise, aralarında noktalı virgül (";") ekleyerek tanımlayabilirsiniz.

- Bilgilendirme E-Postaları : Gruba özel e-posta ataması yapabilirsiniz. Bu gruptaki kullanıcılar ile ilgili mailler bu alana yazdığınız e-posta adresine düşecektir. Aralarına noktalı virgül ekleyerek birden fazla mail tanımlayabilirsiniz.

- Bayi Grubu : Oluşturduğunuz grubun üye grubu mu yoksa bayi grubu mu olduğunu seçebilirsiniz. Aktif edildiğinde ilgili grup artık bayi grubu özelliklerine dahil olacaktır.

- E-posta Onayı İste : Üye kaydı sırasında kullanılan e-postaya doğrulama onayı gönderilmesini sağlayabilirsiniz. Eğer "Üyelik Onaylama" ayarı "Onaylamasız Üyelik" olarak ayarlanmışsa çalışmaz.

- İlişkili Alan Adı Atama : Oluşturduğunuz gruplara eklenecek kullanıcıların hepsinin sabit uzantılı bir mail adresi var ise, siteye üye olduklarında direk bu gruba atanmasını sağlayabilirsiniz. Bu tanmlamayı grubu eklerken veya eklendikten sonra yapabilirsiniz. Açılan pencerede mail uzantılarını ekleyebilirsiniz. "Mevcut Üyeleri Bu Gruba Ata" seçeneği aktif ederek aynı mail uzantısı ile daha önce kayıt olmuş üyeler varsa otomatik olarak bu gruba taşınmasını sağlayabilirsiniz.

- Yenile : Sayfada yapmış olduğunuz değişikliğin yansımasını sağlar.

- Görünüm : Sayfada görüntülenmesini istediğiniz sütunları düzenleyebilirsiniz.

- Düzenle : Düzenleme kalemi butonuna tıklandığında grubun içeriklerini düzenleyebilirsiniz. Düzenleme ekranında gelen "Webservis Kodu" bilgisini düzenlemek için "Ayarlar > Genel Ayarlar" sayfasında "Üye Grup Web Servis Kodu Yönetilebilsin" seçeneği aktif olmalıdır.

- Üyeler : İlgili üye/bayi grubunda tanımlı olan üye bilgilerini listeler.

- Üye Grupları Liste Alanı : Listede gruplara ait isim, bayi grup durumu, alan adı atama ve bilgilendirme eposta tanımlamalarını görüntüleyebilirsiniz. Sitenizde sistem tanımlı olarak 3 grup ekli gelmektedir.

- Ziyaretçiler : Sitenize üye olan normal kullanıcılardır. Üye kayıt sayfasından işlem gerçekleştiren her kullanıcı otomatik bu gruba atanır.

- Bayi Adayı : Bayi kayıt sayfasından gelen kullanıcılar bu gruba atanır. Bayilik sistemi kullanılacaksa bayi grupları oluşturulmalı ve buradaki kullanıcılar dağıtılmalıdır. Bu işlem manuel veya CSV uygulaması ile yapılabilmektedir.

- E-Bülten : Sitenizde e-bülten alanından kampanya ve indirim haberlerini almak için kayıt yapan kullanıcılar bu gruba eklenir.

- Sil : Seçili grubu panelden siler. Tanımlı olduğu üyeler "Ziyaretçiler" grubuna atanır. Sistem tanımlı olan gruplarda silme işlemi sağlanamaz.