ÜYE GİRİŞİ VE ÜYE KAYIT ÖZELLİKLERİ

E-ticaret sitelerinde üye girişi ve üye kayıt kurgusu, müşteri ilişkileri ve satış stratejileri açısından kritik bir rol oynar.

Üye girişi, müşterilere kişiselleştirilmiş hizmetler, sipariş takibi ve özel promosyonlar gibi avantajlar sunarak alışveriş deneyimini zenginleştirir.

Üye kaydı adımları, kullanıcıların kişisel bilgilerini güvenli bir şekilde saklamak ve onlara özel öneriler sunmak için temel bir altyapı oluşturur.

Bu kurgu, e-ticaret sitelerine müşteri sadakati kazandırır, veri analitiği yoluyla müşteri davranışlarını anlama imkanı tanır ve hedeflenmiş pazarlama stratejilerinin uygulanmasına olanak sağlar.

Bu sayede, üye girişi ve üye kayıt, müşterilerle daha derinlemesine etkileşim kurmayı ve uzun vadeli müşteri ilişkileri inşa etmeyi destekleyerek e-ticaret sitelerinin başarılı olmasına katkı sağlar.

 

ÖZELLİKLER

1. Üst Kısım'dan Üye Girişi ve Üye Kayıt İşlemi Gerçekleştirme

Sitenizde üye kayıt ve üye girişi işlemlerini hızlı ve kolay şekilde tamamlayabilirsiniz. 

Üst kısımda bulunan "Üyelik İşlemleri" alanından kayıt ve giriş işlemleri sağlanır. 

 

2. Üye Kayıt Ticari Elektronik İzinleri ve Üye Kayıtta İstenen Kullanıcı Bilgileri Yönetimi

Üye kayıt işlemi sırasında KVKK gereği üyelerinize e-posta, sms, telefon gibi ticari kampanya amaçlı gönderilmek istenen bildirimler için onay alınmalıdır. 

T-Soft altyapısı ile alınmak istenen bu onayları ayrı ayrı yönetebilirsiniz.

İsterseniz her onay seçeneğini ayrı ayrı alabilir, isterseniz tek onay kutucuğu ile hepsini alabilirsiniz.

Ticari elektronik onaylarının üye kayıtta görünüm durumunu "Üyeler > Üye Bilgi Alan Yönetimi" sayfasından yönetebilirsiniz.

Tüm izinleri tek kutucukta onaylatmak için "Ayarlar > Genel Ayarlar > Ticari Elektronik İletiler Onay Kutucukları Birleştirilsin" ayarını aktif edebilirsiniz.

3. Sepet Sonrasında Üye Giriş ve Kayıt İşlemi

Kullanıcılar sitenize geldiğinde sipariş vermek için üye olmak veya üye girişi yapmak zorunda değiller.

Eğer kullanıcının sitenizde üyeliği var ise sepetine ürün ekledikten sonraki sipariş adımlarında da giriş yapabilir veya yeni kayıt oluşturabilir. 

İsterse üyeliksiz alışveriş seçeneği ile üye olmadan da sipariş verebilir. 

Üyeliksiz tamamladığı sipariş sonrasında kullanıcı isterse sadece şifre bilgisi tanımlayarak üye kayıt işlemi gerçekleştirebilir.

4. Satın Alma Süreci Üyeliksiz Alışveriş ile Başlasın

Sitede ürünler sepete eklendikten sonra kullanıcılardan üye girişi yapılması istenmeden direkt sipariş adımına geçiş yaptırabilirsiniz.

Sipariş sayfasında kullanıcı isterse üyelik girişi yapabilir veya üyeliksiz olarak devam edebilir. 

Bu özellik sayesinde üye giriş ve siparişe geçiş adımları tek tıklamaya düşmüş olacaktır. 

Bu özelliği aktif etmek için "Ayarlar > Genel Ayarlar > Satın Alma Süreci Üyeliksiz Alışveriş ile Başlasın" ayarını aktif edebilirsiniz.