E-ticaret sitenizde bulunan tüm linkleriniz sitemap dosyasında görüntülenmektedir.

Sitemap; arama motoru botları ve tarayıcılar özelinde web sitelerinin daha iyi anlaşılması ve sayfaların dizine eklenmesi için oluşturulmuş sayfalardır.

Sitemap ile içeriğinizi arama motorlarına daha hızlı tanıtabilirsiniz ve daha hızlı indexlenmesine yardımcı olabilirsiniz.

T-Soft altyapısı ile arama motorları standartlarına uygun bir sitemap dosyası sunulmaktadır.

Sitemap dosyası linkiniz : https://www.siteadi/xml/sitemap/sitemap.xml

Sitemap dosyasında yer alan linklerin taranma sıklığını düzenleyebilir veya sitemapte görünmesini istemediğiniz linkleri gizleyebilirsiniz.

Slide Adımları

- "Bölümler > Link Yönetimi" sayfasına tıklayınız.

- Toplu işlem sağlamak için "İşlemler > İçe Aktar" menüsüne tıklayınız.

- İlgili menü CSV uygulamasına yönlendirme sağlayacaktır. Uygulamada "Bilmeniz Gerekenler" seçeneğine tıklayınız.

- "Örnek CSV İndir" butonuna tıklayınız. İçeri aktarımlarda sorun yaşamamak için örnek dosya alarak işlem yapacağınız sütunları içerisine ekleyebilirsiniz.

- CSV ile linklere sitemap atamaları yapmak için aldığınız dosyaya "SiteMapChangeFreq" sütununu eklemelisiniz. İlgili sütunda kullanabileceğiniz seçenekler bu alanda gösterilir. Birebir aynı olacak şekilde dosyaya ekleyerek kullanabilirsiniz.

- Sitemapte Gösterme : HIDE

- Her Zaman : ALWAYS

- Saatlik : HOURLY

- Günlük : DAILY

- Haftalık : WEEKLY

- Aylık : MONTHLY

- Yıllık : YEARLY

- Asla : NEVER

- Hiçbiri : NONE

- Aldığınız örnek dosyada linke ait "Type" ve "TableId" alanları zorunludur. 

- Linklerin tip ve ID bilgilerini CSV uygulamasında "Ayarlar > Linkleri Dışarı Aktar" menüsü ile alabilir ve içe aktar dosyasına taşıyabilirsiniz.

- Dosya içerisinde işlem yapmak istediğiniz linkin tablo ID bilgisi, link tipi ve sitemap değişim sıklığı bilgisini tanımlayarak düzenleyiniz.

- Düzenleme yaptığınız dosyayı CSV uygulamasında "Ayarlar > Linkleri İçeri Aktar" menüsünden panele yükleyebilirsiniz. Dosyayı içeri aktarırken hata alırsanız ayraç bilgisini noktalı virgül yaparak tekrar deneyiniz. Aktarım sonrasında başarılı ve başarısız aktarımları inceleyebilirsiniz.

- Linklerde yapılan sitemap değişim sıklığı ve sitemap dosyasından kaldırma bilgileri link yönetimi sayfasında "Değişim" sütununda görüntülenecektir.