TOPLU ÖN BELLEK BOŞALTMA

Sitenizi birçok nedenden dolayı birden fazla sunucuda barındırabilirsiniz. 

Birden fazla sunucu kullanımında tek uygulama üzerinden tüm sunucularınızdaki ön belleğinizi boşaltabilirsiniz.

Uygulamayı yüklemeden önce yapının sitenize uygun olup olmadığını sunucu ekibimize danışabilirsiniz.

Slide Adımları

Toplu Ön Bellek Boşaltma, ücretsiz bir uygulamadır.

T-Soft Apps web sitemizden veya yönetim panelinizde "Bölümler > Uygulama Marketi" sayfasından yükleyerek kurulumu sağlayabilirsiniz.

Bu uygulama, kurulumu tamamlandığında "Ayarlar > İzleme Kodları" sayfasında kod oluşturur.

Uygulama detayında sözleşmeyi onaylayarak yükleyebilirsiniz.

Yükleme işlemi sonrasında  "Uygulamaya Git" butonuna tıklayınız.

Uygulama içerisinde eklediğiniz sunucuları görebilir, yeni ekleyebilir ve düzenlemeler sağlayabilirsiniz.

- Sunucu Ekle : Uygulamada ön bellek temizlemek için öncelikle sunucu bilgilerinizi eklemelisiniz. Sunucu ekleme penceresinde sunucuya ait IP bilgisini ve açıklama bilgisini (zorunlu değil) ekleyerek uygulamaya tanımlayabilirsiniz. Sunucu IP bilgilerinizi sunucu departmanımıza talep oluşturarak öğrenebilirsiniz.

- Sil : Ekli olan sunucu bilgisini silmek için kullanabilirsiniz.

- Ön Bellek Boşalt : Sadece belirli sunucunun ön belleğini temizleyebilirsiniz. Her sunucu ön belleğini ayrı ayrı yapmak istiyorsanız bu alanı kullanabilirsiniz. 

- Tüm Sunucularda Ön Bellek Boşalt : Ekli olan tüm sunucularda toplu ön bellek temizleme işlemi yapmak için kullanabilirsiniz. İşlem tamamlandığında bilgilendirme uyarısı verilecektir. Ekli sunucularda herhangi bir hata varsa "Hatalı Sunucular" olarak gösterilir. Hatalı sunucular alanında hiç sunucu IP bilgisi yoksa sorunsuz şekilde ön bellek temizleme yapılmış demektir.

- Ürün Ön Belleği Boşalt : Sitenizdeki ürün/ürünler bazında tüm sunucularda ön belleğini temizlemek istiyorsanız bu seçeneği kullanabilirsiniz. Ürüne ait ID ve web servis kodlarını ekleyerek işlem yapabilirsiniz. Birden fazla ekleme yapmak için kodlar arasına boşluk olmadan uzun çizgi " | " işareti eklenmelidir.

- Linkli Ön Bellek Boşalt : Sitenizde sadece belirli bir linke ait ön belleği tüm sunucularda temizleyebilirsiniz. Açılan pencereye url bilgisini eklemeniz yeterlidir.

- Ön Bellek Boşaltma Geçmişi : Uygulama içerisinde yapılan tüm ön bellek temizleme işlemleri loglanmaktadır. Yapılan işlemlere ait logları geçmiş alanından inceleyebilirsiniz. Ön bellek temizleme yapılan sunucu bilgisi, türü, işlemi kimin, ne zaman ve hangi tarayıcı üzerinden yaptığı gibi bilgileri inceleyebilirsiniz.