TaxJar, yoğun e-ticaret satıcılarının satış vergisini yönetmeleri için önde gelen teknoloji çözümüdür.

Taxjar uygulaması bütün ülkelerin vergisini otomatik hesaplayan bir uygulamadır.

TaxJar ile yurtdışı satışlarınızda varsayılan ürün kdv değerinden bağımsız olarak farklı vergi oranlarını siparişe yansıtabilirsiniz.

TaxJar, satış vergisi oranlarını doğru bir şekilde hesaplamak, ürünleri sınıflandırmak ve çok durumlu dosyalamayı yönetmek gibi en sıkıcı görevlerinizi otomatikleştirir.

TaxJar özelliklerini detaylı incelemek için web sitesini ziyaret edebilirsiniz.

Slide Adımları

TaxJar Entegrasyonu, ücretli bir uygulamadır.

T-Soft Apps web sitemizden veya yönetim panelinizde "Bölümler > Uygulama Marketi" sayfasından satın alarak kurulumu sağlayabilirsiniz.

Bu uygulama, kurulumu tamamlandığında "Ayarlar > İzleme Kodları" sayfasında kod oluşturur.

Uygulama içeriğinde TaxJar tarafından aldığınız bilgileri ekleyiniz. 

- Token : Token bilgisi siteniz ile TaxJar hesabınızı birbirine bağlar. Token bilgisini TaxJar tarafından alarak uygulama içeriğine ekleyebilirsiniz.

- Durum : Entegrasyon durum bilgisini seçebilirsiniz. TaxJar tarafından bilgi alarak "Aktif" seçebilirsiniz.

- Ürün Vergisi Kodu Varsayılanı : TaxJar'da bulunan ürün vergi kodu bilgisini eklemelisiniz.

- Ürün Vergisi Kodu Alanı : Diğer ülkelerde kullanılacak olan vergi değerini ürün ek bilgi alanlarına ekleyerek buradan seçimini yapmalısınız.

- Ülke Kodu : Uygulama ile farklı vergi oranı yansıtılmak istenen ülke kodlarını eklemelisiniz. Ülke kodları standart ülke kısaltmaları olmalıdır.  Birden fazla ekleme yapmak için ülke kodları arasına virgül ekleyebilirsiniz.

- Eyalet Kodu : Uygulamaya eklediğiniz ülkeler içerisinde eyalet sistemi kullananlar var ise eyalet kodlarını da eklemelisiniz. Eyalet sistemi kullanan ülke tanımlamadıysanız boş bırakabilirsiniz.

- Şehir / Cadde / Posta Kodu : Vergi oranını şehir, cadde bazında göstermek istiyorsanız doldurabilirsiniz. Tüm ülkede vergi kullanımı uygulanacak ise boş bırakabilirsiniz.

Bilgileri ekledikten sonra sözleşmeyi onaylayarak uygulamayı yükleyebilirsiniz.

Yurtdışı siparişlerinizde belirlenen KDV oranı sipariş sayfasında eklenmektedir.