SOSYAL MEDYA LOGO GÖSTERİM AYARLAMASI

Site linkinizi farklı platformlar üzerinden paylaştığınızda logonuz yerine farklı görseller gösterilebilmektedir.

Bunun nedeni logonuzun dosya uzantısı, boyutu, og.image için uygun farklı görsel barındırılması gibi sebepler olabilmektedir.

Link paylaşımlarında görünen görseli düzenlemek için aşağıdaki 2 farklı yöntemi kullanabilirsiniz.

 

1. Site og:image Resmi Ayarı

Slide Adımları

- "Ayarlar > Genel Ayarlar" sayfasına tıklayınız.

- "Site og:image Resmi" ayarından link paylaşımlarınızda görüntülenmesini istediğiniz logoyu ekleyiniz. Logoyu eklemek için görsel yükleme alanını kullanabilirsiniz.

- Görsel ekleme alanı dosya yöneticisi üzerinden kullanılmaktadır. Açılan editörde "Yükle" butonu ile görselleri yükleyebilir ve üzerinde tıklayarak seçebilirsiniz.

- Görsel ekleme işlemi sonrasında sistem ayar düzenlemesini otomatik kaydedecektir. Yönetim panelinizde ön bellek temizleme işlemi yaparak kontrol edebilirsiniz.

 

2. Manuel Düzenleme

Slide Adımları

- Yönetim panelinde ayar üzerinden yapılan işlemle sorun düzelmez ise alternatif yöntemle düzenleme sağlayabilirsiniz. İlk olarak yönetim paneli anasayfasında bulunan "Dosya Yönetici" seçeneğine tıklayınız.

- Logo görselinizin ismini "siteadi_logo.png" ve "siteadi_og.png" olarak 2 farklı şekilde kaydediniz. Kullandığınız logonun png formatında olması gerekmektedir.

- Editörde "Yükle" butonuna tıklayınız ve isimlendirdiğiniz görselleri seçerek yükleyiniz.

- Görselleri ayarlara tanımlamak için "Ayarlar > Genel Ayarlar" sayfasına tıklayınız.

- "Site Logosu" ayarında görsel simgesine tıklayarak "siteadi_logo" olarak adlandırdığınız görseli seçiniz.

- "Site  og:image Resmi" ayarında görsel simgesine tıklayarak "siteadi_og" olarak adlandırdığınız görseli seçiniz.

- Ayarlara eklediğiniz görselleri kaynak kodu (<>) simgesine tıklayarak kontrol ediniz. Görsel linkinin başında site linkinin tam hali bulunmalıdır. Ekli değil ise tanımlayınız. 

- Yaptığınız düzenlemelerin link paylaşımlarına yansıması için önceden önbelleğe alınmış olan görseli değiştirme işlemlerinin yapılması gerekmektedir. Görsel değişimi için "https://developers.facebook.com/tools/debug/?q=http%3A%2F%2Fsiteadi.com%2F" linkini açınız. 

- Link içerisinde yer alan "siteadi.com" alanına site adınızı yazmalısınız. Açılan sayfada mevcutta link paylaşımlarında görünen görsel gelecektir. Sırasıyla "Debug" ve "Scrape Again" butonlarına tıklayınız. Site logonuz ekrana yansıdığında işlem tamamlanmış olacaktır.

 

Bu işlemler sonucunda görsel değişimi olmadıysa, facebook'un verdiği uyarılar doğrultusunda bazı alanları kontrol etmelisiniz.

- Logo görsel uzantılarını kontrol edebilirsiniz. (png)

Site logosu ayarında görsel uzantısı tam url şeklinde mi, kontrol edebilirsiniz.

Eklenen görsellerin çok büyük veya çok küçük olması durumunda da hata alabilirsiniz. Bu durumda debug alanın altındaki uyarıdan boyutun kaç olması gerektiğini görebilirsiniz.