Sayaçlı Banner uygulaması, e-ticaret sitelerinin kampanya ve indirim dönemlerinde müşterileri satın almaya teşvik etmek için kullanılan etkili bir araçtır.

Bu uygulama sayesinde, sitenizde kampanya süresini gösteren banner görselleri ekleyebilirsiniz. Bu bannerlar, belirli bir süre zarfında olan kampanyalarınızı geri sayım sayacı olarak müşterilere sunar.

Müşteriler, bu geri sayım sayaçları aracılığıyla kampanyanın ne kadar süre geçerli olduğunu görebilirler. Bu da müşterilerde aciliyet duygusu oluşturarak satın alma davranışını teşvik eder.

Sayaçlı Banner uygulaması, reklamlarınız üzerinden sitenize gelen tüketicilere kampanyanızın geçerlilik süresini açıkça göstererek, onları hızlı bir şekilde harekete geçmeye teşvik eder. Bu sayede müşterilerin alışveriş yapma isteği artar ve kampanyanızın başarısını artırabilirsiniz.

Slide Adımları

Sayaçlı Banner uygulaması, ücretli bir uygulamadır. 

T-Soft Apps web sitemizden veya yönetim panelinizde "Bölümler > Uygulama Marketi" sayfasından uygulamayı satın alarak kurulumu sağlayabilirsiniz.

Bu uygulamayı kurduğunuzda sitenizde çalışabilmesi için bir html blok oluşturur ve uygulama kurulumu tamamlandığında "Ayarlar > İzleme Kodları" sayfasında kod oluşur.

Uygulamayı yüklediğinizde düzenleme yapabileceğiniz uygulama içeriği alanı açılacaktır.

Kullanılacak banner görsel yollarını ve sayaç tarihini ekledikten sonra sözleşmeleri onaylayarak "Yükle" butonuna tıkladığınızda uygulamanız yüklenmiş olacaktır.

 

1. Ayarlar 

- Sayaç Tarihi (AA.GG.YYYY) : Bannerda yayınlanan kampanyanın bitiş tarihini bu alandan ekleyebilirsiniz. Girdiğiniz tarihe göre, son bitişe kalan süre hesaplanır ve geri sayım sayacı olarak banner üzerine eklenir.

- Banner URL Adresi : Masaüstü platformlarda görüntülenecek olan görsel yollarını ekleyebilirsiniz. Resim URL'si için sitenizin yönetimin panelindeki dosya yöneticinden resim yükleyerek URL alabilirsiniz veya farklı bir dosya yükleme servisini kullanabilirsiniz.

- Mobil Banner URL Adresi : Mobil platformlarda görüntülenecek olan görsel yollarını ekleyebilirsiniz. Resim URL'si için sitenizin yönetimin panelindeki dosya yöneticinden resim yükleyerek URL alabilirsiniz veya farklı bir dosya yükleme servisini kullanabilirsiniz.

NOT : Uygulamada kullanılacak görselleri sitenizde barındırmak için anasayfada bulunan "Dosya Yönetici" alanına tıklayınız. Kullanmak istediğiniz görseli "Yükle" butonunu kullanarak yükleyiniz. Yükleme sonrasında görselin altında bulunan üç nokta ile seçenekleri açınız ve "URL" seçeneğine tıklayınız. Seçtiğiniz görsel tarayıcıda açılacaktır. Tarayıcıda gösterilen görsel linkini kopyalayınız ve uygulamaya ekleyiniz.

- Kampanya Yönlendirme Adresi : Eklenen banner görseline tıklandığında kullanıcıların yönlendirilmesini istediğiniz bağlantı adresini ekleyebilirsiniz. 

- Süre Bitti Yazısı : Uygulamaya girdiğiniz sayaç tarihinin süresi dolduğunda banner üzerinde görüntülenecek olan metindir.

- Çeviri : Uygulamayı yükledikten sonra yönlendirildiğiniz detay sayfasında "Düzenle" butonuna tıklayınız. Uygulama detayında eklediğiniz içerikleri çeviri alanından site varsayılan dil bölümüne de eklemelisiniz. Çeviri alanında boş bıraktığınız dillerde banner görseli ve içerikleri görünmeyecektir. Varsayılan site dili dahil kullandığınız tüm diller için çeviri alanları doldurulmalıdır. 

 

2. Siteye Blok Ekleme

- Sayaçlı Banner uygulamasının sitede görüntülenmesi için uygulama kurulumunda verilen kodun blok içerisinde siteye eklenmesi gerekmektedir. "Tasarım > Tema Yönetimi > Özelleştir > Blok Yönetimi" sayfasından bannerı kullanmak istediğiniz satırda "Yeni" butonuna tıklayınız.

- "Html Blok" seçeneğini artı butonuna tıklayarak ekleyiniz. Eklenen bloğun düzenleme kalemine tıklayınız.

- İçerik Listesi alanından "Yeni" butonuna tıklayınız. 

- "İçerik" bölümünde kod içeriğini eklemek için kaynak kodu simgesine tıklayınız. Kodu ekleyiniz ve "Kaydet" butonuna tıklayınız.