İsteğiniz an canlı yayın açarak, aynı anda birçok müşteriye istediğiniz ürünlerin tanıtımını yapabilir, müşteri sorularını cevaplayarak satış gücünüzü canlı yayın kanalı ile daha da güçlendirebilirsiniz.

Onlivesale sayesinde; interaktif satış imkanı, ödeme kolaylığı ve canlı yayınlara özel fırsatlar oluşturabilirsiniz. 

Canlı yayın ile ürün tanıtımına ve satış yapmaya başlamak için Onlivesale sitemizden kayıt olmalısınız.

Kayıt işlemi sonrasında canlı yayın paketlerinden size uygun olanını seçerek satın alımı yapmalısınız. 

Paketiniz tanımlandıktan sonra canlı yayınlarınızı planlayabilir, müşterilerinize sanal mağaza deneyimi sunabilirsiniz. Canlı yayında ürünlerinizi göstererek, deneyerek anlatabilirsiniz.

Ürünlerinize kampanya uygulayabilir, satışınızı interaktif bir hale getirebilirsiniz. Gelir kapınızı bir kanaldan daha artırabilirsiniz.

T-Soft e-ticaret altyapısında siteniz var ise uygulamayı sitenize kolayca yükleyebilirsiniz.

Onlivesale, ücretsiz yüklenen bir uygulamadır. Canlı yayın etkinlikleri oluşturmak için uygulama içerisinde ek paket ücretlendirmesi bulunmaktadır.

T-Soft Apps web sitemizden veya yönetim panelinizde "Bölümler > Uygulama Marketi "  sayfasından yükleyerek kurulumu sağlayabilirsiniz.

onlivesale6.png (52 KB)

Uygulama marketi üzerinden yüklediğinizde yönetim panelinizin anasayfasında Onlivesale widgetı oluşmaktadır. Widget üzerine tıklayarak uygulamaya giriş sağlayabilirsiniz.

onlivesale21.png (364 KB)

Onlivesale üzerinde canlı yayın açmak için panele giriş yapmalısınız.

Panele girmek için "app.onlivesale.com" bağlantısına tıklayınız. 

Onlivesale sitemiz üzerinden kayıt olduğunuzda mail olarak gönderilmektedir.

T-Soft siteniz üzerinden yükleme yaptığınızda panelden uygulamaya geçiş yapabilirsiniz.

onlivesale1.png (1022 KB)

Onlivesale paneline giriş sağladığınız da genel kullanım 3 ana başlık altında yönetilmektedir.

1. Dashboard

Dashboard bölümünde etkinlik kontrolleri, raporları, paketler gibi bilgilere erişebilirsiniz.

onlivesale2.png (138 KB)

1.1. Yaklaşan Etkinlikler : Onlivesale'e eklediğiniz canlı yayın etkinliklerinin tarihleri gelene kadar bu alanda görebilirsiniz.  Etkinliklere ait ad, Influencer, platform ve tarih kısmını inceleyebilirsiniz.

1.2. Geçmiş Etkinlikler : Onlivesale üzerinde gerçekleştirdiğiniz canlı yayın etkinlik bilgilerini görebilirsiniz. Etkinliğe ait ad, Influencer, platform ve tarih kısmını inceleyebilirsiniz.

onlivesale3.png (156 KB)

1.3. Yeni : Yeni bir etkinlik oluşturmak için kullanılmaktadır. Sol menüde yer alan "Etkinlikler" sekmesinin dashboard alanındaki kısayoludur.

1.4. Raporlama : Yapılan etkinliklere ait toplam yorum, izleyici, beğeni ve tıklanma gibi genel istatistikleri inceleyebilirsiniz.

1.5. Paketler : Dashboard bölümünün sağ tarafında en çok tercih edilen paketleri inceleyebilir "Satın Al" butonuna tıklayarak tüm paketleri görüntüleyebilirsiniz. Paketler kısmına tıklandığında üyelik paketleri, yayın kredisi paketleri ve depolama paketleri hakkında bilgi alabilirsiniz.

1.6. Kontör Hesaplama : "Yayın Kredisi Hesaplama Aracı" ile açılacak canlı yayın süresi, izleyici sayısı, kanal tipi, ortalama izleme süresi vb özellikler ile almanız gereken paketi hesaplayabilirsiniz.

Not : Canlı yayın açabilmek için hem üyelik paketi hem de yayın kredisi paketi alınmalıdır. Gerçekleştirdiğiniz canlı yayın etkinliklerini kaydetmek ve daha sonra izlenilebilir olmasını istiyorsanız depolama paketi satın almanız gerekmektedir. 

onlivesale4.png (41 KB)

2. Etkinlik 

Etkinlik adımında etkinlik oluşturabilir, düzenleyebilir, etkinlikte kullanılacak ürün ve kampanya tanımlamalarını gerçekleştirebilirsiniz.

Etkinlik işlemleri toplamda 4 sekme üzerinden yönetilmektedir.

onlivesale5.png (87 KB)

2.1. Etkinlik Bilgileri

Etkinliklere ait genel bilgilendirmeleri ve ekleme işlemlerini bu sekmede görebilirsiniz.

onlivesale8.png (101 KB)

- Canlı : Anlık olarak gerçekleşen aktif canlı yayın etkinlikleriniz listelenmektedir.

- Yaklaşan Etkinlikler : Kaydedilmiş ama henüz zamanı gelmemiş olan etkinlik bilgileri listelenir.

- Geçmiş Etkinlikler : Gerçekleşen tüm etkinlikler bu sekmede listelenecektir.

- Yeni Etkinlik : Yeni bir yayın etkinliği oluşturmak için "Yeni Etkinlik" butonuna tıklayınız. Yeni etkinlik penceresinde aşağıdaki bilgileri ekleyerek kaydedebilirsiniz.

onlivesale9.png (111 KB)

1. Fotoğraf Yükle : Yayın etkinliğinde görüntülenecek ön izleme resmi ekleyebilirsiniz.

2. Etkinlik Başlığı : Etkinliğin içeriğini anlatan yayın başlığı eklemesi yapabilirsiniz.

3. Etkinlik Açıklaması : Yayın etkinliğinin içeriğini anlatan en az 15 karakterlik açıklama ekleyebilirsiniz.

4. Canlı Yayın Platformu : Yayının gerçekleşeceği e-ticaret sitesini bağlayabilirsiniz. Açılır listede "Ekle" seçeneğine tıklayarak sitenizin bilgilerini girebilirsiniz. E-ticaret sitenize Onlivesale kurulumunu Uygulama Marketi üzerinden gerçekleştirdiğinizde site bilginizle otomatik platform oluşacaktır.

- Domain : Sitenizin alan adı bilgisini ekleyiniz. Örnek : www.onlivesale.com

- E-Ticaret Altyapı Sağlayıcı : Sitenizin barındırıldığı altyapı sağlayıcısını seçiniz.

- Platform Kullanıcı Adı / Parolası : E-ticaret site platformunuza ek başka platform eklemesi yaparken öncelikle yönetim panelinde "Ayarlar > Web Servis Kullanıcıları" sayfasından bir kullanıcı oluşturmalısınız. Oluşturduğunuz web servis kullanıcısına ait kullanıcı adı ve parola bilgisini bu alana eklemelisiniz.

onlivesale10.png (109 KB)

5. Canlı Yayın Kanalı : Canlı yayın etkinliği oluşturmak için Onlivesale üzerinde kanal oluşturmalısınız. Açılır listede "Ekle" seçeneği ile kanal ekleyebilirsiniz. 

- Kanal Adı : Kanalın yayınlarda görüntülenecek olan başlık bilgisidir.

- Kanal Tipi : Kanalın genel özelliklerini etkileyecek olan kanal tipini seçiniz.  "Standard" ve "Basic" seçenekleri arasından özellikleri size uyan tipi seçebilirsiniz.

- Gecikme Seçeneği : Yayın esnasında izleyiciye ses ve görüntü iletiminin gecikme seçeneğini belirleyebilirsiniz.

onlivesale11.png (145 KB)

6. Yayın İzleme Adresi : Yayın etkinliğine ait izleme bağlantısını yazabilirsiniz. Bu alana yazdığınız linki çalıştığınız Influencerlar ile paylaşabilir, tıklayan izleyicilerin yayın etkinliğine gelmelerini sağlayabilirsiniz.

7. Etkileşim : Diğer yayınlardan kullanıcıların yayına gelebilmesini yayınınızda diğer yayınların gösterilebilmesini istiyorsanız aktif bırakabilirsiniz. 

8. Yayın Tarih ve Saati : Yayının gerçekleşeceği tarih ve saat bilgisini bu alandan seçmelisiniz.

Etkinlik Özellikleri

Etkinlik listesinde bulunan üç nokta ikonuna tıklayarak etkinliğe ait işlemleri düzenleyebilirsiniz.

- Düzenle : Oluşturulmuş etkinlikte düzenleme yapabilirsiniz.

- Sil : Oluşturulmuş etkinliği silebilirsiniz.

- Siteye Yerleştir : Canlı yayın etkinliğinizi sitenize eklemek için "Siteye Yerleştir" seçeneğinden iframe kodunu alınız. Yönetim panelinizde "Tasarım > Blok Yönetimi > Yeni Blok" adımlarını takip ederek ekleyebilirsiniz.

onlivesale18.png (124 KB)

2.2. Ürünler

Ürünler sekmesinde seçili etkinliğe ait veya yeni oluşturduğunuz etkinliğe ürün tanımlayabilirsiniz. Tanımladığınız ürünleri yayın esnasında izleyicilerle paylaşabilir, sitenize yönlendirerek satış yapılmasını sağlayabilirsiniz. Etkinliğe tanımladığınız ürünler bu alanda listelenir.

- Seçili Ürünler : Yayın esnasında izleyicilere göstermek, satışını sağlamak, sitenize yönlendirmek için eklediğiniz ürün bilgileri listelenir.

- Ürün Seçin : Yayın etkinliğinde kullanmak istediğiniz ürünleri bu alandan tanımlayabilirsiniz. Ürünler penceresinde eklemek istediğiniz ürünleri seçmeniz yeterlidir. 

onlivesale12.png (149 KB)

2.3. Kampanyalar 

Etkinlikte satışı artırmak için ürünlerle birlikte kampanya sunabilirsiniz. Kampanyaları sitenizde oluşturarak etkinliğe tanımlayabilir ve yayın esnasında ziyaretçilere sunabilirsiniz. 

- Tüm Kampanyalar : Eklenen tüm kampanya bilgileri listelenir. Ekli kampanyalar içinden seçim yaparak etkinliğe tanımlayabilirsiniz.

- Seçili Kampanyalar : Seçili etkinliğe tanımlanmış kampanya bilgileri gösterilir.

- Oluştur : Etkinliğe tanımlamak için yeni kampanya eklemesi yapabilirsiniz. Kampanya ekleme penceresinde kampanya bilgilerini ve görselini ekleyebilirsiniz. Eklemek istediğiniz kampanyayı e-ticaret sitenizin yönetim panelinde de oluşturmanız gerekmektedir. Oluşturduğunuz kampanyaya ait "Kampanya Kodu" bilgisini bu alandan eklemelisiniz. Gelişmiş Kampanya Modülü makalemizi incelemek için tıklayınız.

onlivesale13.png (119 KB)

2.4. Influencerlar

Markanızın reklam iş birliği yaptığı influencer bilgilerini Onlivesale paneline tanımlayabilirsiniz. Etkinliği sizin yerinize influencer gerçekleştirecekse bu alandan seçim yaparak kaydedebilirsiniz. Bu şekilde hangi influencerın hangi yayını gerçekleştirdiğini ve raporlamalarını değerlendirebilirsiniz.

- Tüm Influencerlar : Onlivesale paneline tanımladığınız influencer bilgileri listelenir. Etkinlikte influencer seçimlerinizi buradan yapabilirsiniz.

- Tanımla : Yeni influencer eklemek için "Tanımla" butonunu kullanabilirsiniz. Yeni ekleme penceresinde influencera ait bilgileri ekleyerek davet bağlantısı gönderebilirsiniz.

onlivesale14.png (120 KB)

3. Analiz 

Analizler bölümünde Onlivesale üzerinde oluşturduğunuz tüm etkinlikleri görüntüleyebilirsiniz.

Yapılan etkinliklere ait raporlamaları inceleyebilirsiniz.

"Etkinlik Adı, Tarihi, Beğeni Sayısı, Yorum Sayısı, Tıklama Sayısı, Sipariş Sayısı ve Toplam Sipariş Tutarı" yayınlara ait genel bilgileri görebilirsiniz.

"Detay" butonlarını kullanarak yayın özelinde inceleme yapabilir, ilgili yayına ait sipariş kaydı var ise görüntüleyebilirsiniz.

onlivesale16.png (81 KB)

onlivesale15.png (59 KB)

Canlı Yayın Ekranı

Oluşturduğunuz yayın etkinliğini başlatmak için "Yayına Git" butonuna tıklayabilirsiniz.

onlivesale20.png (114 KB)

Yayın ekranında aşağıdaki içerikleri kullanarak etkinliği yönetebilirsiniz.

1. İstatistikler : Yayın esnasında anlık olarak izleyici, beğeni, yorum, tıklanma, yayın kredisi gibi bilgileri takip edebilirsiniz.

2. Yayın Linkini Kopyala : Yayın linkini paylaşmak için bu alandan bağlantıyı kopyalayabilirsiniz.

3. Kamerayı Aç : Canlı yayın etkinliğinde izleyicilere görüntü göstermek için kamerayı açabilirsiniz.

4. Ürünler : Etkinliğe seçtiğiniz ürünler bu alanda listelenmektedir. "Yayına Gönder" butonu ile ürünleri yayındaki izleyicileriniz ile paylaşabilirsiniz.

5. Kampanyalar : Etkinliğe seçtiğiniz kampanyalar bu alanda listelenmektedir. "Yayına Gönder" butonu ile kampanya bilgisini yayındaki izleyicileriniz ile paylaşabilirsiniz.

6. Sohbet : Yayın esnasında izleyicilerinizden gelen mesajları sohbet ekranında görüntüleyebilirsiniz. Sohbet ekranını takip ederek anlık olarak izleyiciler ile etkileşim kurabilir, sorularına cevap verebilirsiniz.

onlivesale17.png (465 KB)

onlivesale19.png (343 KB)