E-ticaret siteniz, gelişmiş cache-ön bellekleme teknolojisi sayesinde hızlı ve verimli bir kullanıcı deneyimi sunar. Bu teknoloji, sitenizdeki tüm sayfaların birer fotoğrafını çekerek kaydeder ve ziyaretçiler bu sayfalara erişmek istediklerinde bu fotoğrafları gösterir. Bu sayede siteniz çok hızlı çalışır ve aynı anda çok sayıda ziyaretçiye hizmet verebilir.

Ancak, e-ticaret sitesi yapısında sürekli güncellemeler ve işlemler gerçekleştirildiği için bazı durumlarda bu güncellemeler anında siteye yansımayabilir. Özellikle kodsal işlemler veya çok sık yapılan değişikliklerde yönetim panelinden yaptığınız işlemler, ön bellek nedeniyle hemen görünmeyebilir.

Bu durumlar için, e-ticaret sitenizde bir ön bellek temizleme mekanizması bulunmaktadır. Normalde, yaptığınız değişikliklerin siteye yansıyabilmesi için ön bellek temizleme işlemi yazılım tarafından otomatik olarak yapılır. Ancak, bazı durumlarda bu otomatik temizleme gerçekleşmeyebilir. Böyle bir durumla karşılaştığınızda, ön belleği manuel olarak temizleyerek yaptığınız değişikliklerin hemen siteye yansımasını sağlayabilirsiniz. Bu işlemi yönetim panelinizdeki ön bellek temizleme seçeneğini kullanarak kolayca gerçekleştirebilirsiniz.

Bu özellik sayesinde, sitenizdeki tüm güncellemelerin ve değişikliklerin anında görünmesini sağlayarak, kullanıcılarınıza her zaman en güncel ve doğru bilgileri sunabilirsiniz.

Slide Adımları

- "Ön Bellek Temizle" seçeneğine tıklayınız.

- SCSS : SCSS, CSS'in daha güçlü ve dinamik bir versiyonunu oluşturan bir  ön işlemci dilidir. Tasarımla alakalı yaptığınız düzenlemelerde siteye yansıma aşamasında sorun var ise SCSS butonuna tıklayabilirsiniz. Yaptığınız işlemlerin site ön yüzde eşitlenmesini sağlayacaktır.

- Ön Bellek Boşalt : Yönetim panelinde yaptığınız ama siteye yansımayan tüm işlemlerinizde öncelikle ön bellek temizleme işlemi yapmanız gerekmektedir. Cache temizleme işlemi için "Ön Bellek Boşalt" butonuna tıklamalısınız. Ön bellek boşalt butonuna tıkladığınız an yapılan temizleme işlemine ait bir liste gelecektir. İşlem tamamlandıktan sonra işlem yaptığınız sayfayı yenileyerek tekrar kontrol edebilirsiniz. 

- Tasarım Modu : Yönetim panelinde site ön yüzü etkileyecek işlemler yapılırken, o an sitede aktif gezinen üyelerin etkilenmemesi için kullanılmaktadır. Tasarım modunu aktif ettiğinizde yapılan işlemler sadece sizin oturumunuzda görünür. Tasarım modunu pasife alarak ön bellek temizlediğiniz de ise tüm kullanıcılara görünmeye başlar. Tasarım Modu aktifken, site önyüzünde tüm şablonlar cache tutmadan çalışacaktır. Bu özellik sadece sizin oturumunuz boyunca, size özeldir. Diğer kullanıcılar siteyi cache'li bir şekilde görmeye devam edecektir. Tasarım modunu açmak için "Aktifleştir" butonuna tıklamanız yeterlidir. Tasarım modunun aktiflik durumunu ve pasife alma işlemini site ön yüzden kontrol edebilirsiniz. Kapatmak istediğinizde bu alandan pasife almanız yeterlidir.

- CSS/JS Versiyon Ata : Bloklarda ve şablonlarda kodsal düzenlemeler yaptıktan sonra sürekli ön bellek temizlemeye gerek kalmadan CSS veya JS kodlarında yapılan değişiklikler siteye direkt yansır.
Yansımama durumunda bu alandan tetikleyebilirsiniz. Tetiklediğiniz ana ait güncel versiyonlar site kaynak kodlarına atanır.

- Ön bellek boşaltma işlemlerinizden önce detaylı bilgi için sayfada bulunan "Ön Bellek Boşaltma Hakkında" içeriğini inceleyebilirsiniz.