Mautic, markaların tüm dijital özelliklerini ve kanallarını sorunsuz bir müşteri deneyimine entegre etmelerini ve kişiselleştirmelerini sağlar.

Pazarlama otomasyonuna modern yaklaşımıyla Mautic'in araç takımı, pazarlamacıların daha yüksek performanslı kampanyalar ve içerik sunmasına ve üstün sonuçlar elde etmesine olanak tanır.

Pazarlama otomasyonu ile şirketler, müşterileri e-posta, web, sosyal medya ve metin yoluyla otomatik mesajlarla hedefleyebilir. İletiler, iş akışları adı verilen bir dizi talimata göre otomatik olarak gönderilir. Daha iyi sonuçlar elde etmek için iş akışları şablon olarak tanımlanabilir, sıfırdan uyarlanabilir veya kampanyanın ortasında değiştirilebilir.

Pazarlama otomasyonu ile, tam olarak sayfanızda kimler geziyor, hangi kısımları ne kadar süre inceledi, gönderdiğiniz hangi e-postaları açtı ve hangilerindeki bağlantılara tıkladı, tüm bu detaylara canlı olarak ulaşabilirsiniz. Tanımlayacağınız politikalar ile de bu potansiyeller üzerinde çeşitli kampanya çalışmalarını otomasyon olarak yapabilirsiniz.

Mautic'in ücretsiz ve açık kaynak sürümünü kullanarak şunları yapabilirsiniz:

     - Kampanyayı oluşturun ve hedefinizi belirleyin.

     - En uygun kişilerin istenen profilini oluşturun.

     - Kampanyayı oluşturacak eylemleri belirtin: Gönderilecek e-posta ve mesajların miktarını ve içeriğini belirleyin. Formları ve açılış sayfalarını oluşturun. Her olası cevaba puanlar atayın.

     - Potansiyel müşterilerin farklı eylemlerine verilen yanıtları tanımlayın.

Mautic Özellikleri

İlgili Kişi Yönetimi : Mautic ile websitenizi gezen tüm bilinmeyen kişileri ve tanımlanmış kişileri kolayca izleyebilirsiniz. Mautic websiteniz üzerinde geçirilen süre ve ziyaret edilen sayfalar ile ilgili detaylı bilgiler sunacaktır. İzlenilen kişilerin aldığı aksiyonlara göre onlara otomatik puanlar verip, otomatik olarak epostalar gönderilmesini sağlayabilirsiniz.

E-Posta Pazarlama : Potansiyel müşterilerinize kişisel e-postalar göndermek Mautic ile oldukça basit olacaktır. Bu sayede, alacağınız geri dönüşler çok daha yüksek olacaktır. Gönderdiğiniz epostaları, kimler açtı, kimler ilgili bağlantıları ziyaret etti ve sonrasında websiteniz üzerinde nerelerde vakit geçirdi anlık olarak takip edebilirsiniz. Kişilerin aldıkları aksiyonlara göre takip eden epostaları otomatik şekilde planlayabilirsiniz.

Form Yönetimi : Websiteniz üzerinde gezen bilinmeyen kişileri, bilinir yapmanın en kolay yolu oluşturacağınız formlar ile bu kişilerin bilgilerini almaktır. Bu sayede, Mautic bu bilinmeyen kişileri, forma girilen bilgiler ile eşleştirerek, sizin için bilinir hale getirir. Kolay form tasarlama arayüzü ile istediğiniz formaları dakikalar içerisinde hazırlayabilirsiniz.

Kampanya Yönetimi : Pazarlamada en temel nokta, satış yapılabilecek sıcak potansiyelleri çıkarabilmektir. Bunun için de olmazsa olmaz hazırlanacak kampanyalardır. Tek seferlik veya uzun süreli belli bir süreç içeren kampanyaları Mautic ile çok kolay şekilde hazırlayabilirsiniz. Otomasyon sayesinde de kampanyayı bir kere hazırladıktan sonra her yeni potansiyel için kampanya süreci otomatik şekilde işleyecektir.

Sosyal Medya İzleme : Artık firmalar için sosyal mecralar da en büyük potansiyel kaynağı oluyor. Örneğin, Twitter'da #CRM hashtag ile yorum giren birine otomatik şekilde ulaşmak istemez misiniz? Tanımlayacağınız kriterlere göre, twitter, facebook, linkedin, vb. sosyal mecralardan potansiyelleri otomatik çıkartabilirsiniz.

Entegrasyonlar : Mautic'in kullanımı hazır onlarca entegrasyonu vardır. 

Raporlamalar : Mautic içerisinde yüzlerce veri toplanmaktadır. Tüm bu verileri Mautic raporlama özelliklerinden grafiksel olarak izleyebilirsiniz. Ayrıca, kendinize özel dashboardlar oluşturabilirsiniz. Bu sayede, pazarlama sisteminizi anlık olarak takip edebilirsiniz.

Slide Adımları

Mautic, ücretsiz bir uygulamadır. 

T-Soft Apps web sitemizden veya yönetim panelinizde "Bölümler > Uygulama Marketi"  sayfasından yükleyerek kurulumu sağlayabilirsiniz.

Bu uygulama, kurulumu tamamlandığında "Ayarlar > İzleme Kodları" sayfasında kod oluşturur.

Uygulama detayında "Mautic URL" bilgisini ekleyiniz ve sözleşmeyi onaylayarak uygulamayı yükleyebilirsiniz.

Mautic URL bilgisi ve Mautic paneli hakkındaki bilgilendirmeler için Mautic tarafından destek alabilirsiniz.