E-ticaret sitenize eklenen her içerik için bir link yapısı oluşmaktadır.

Oluşan linkler tarayıcılar tarafından indexlenerek aramalarda kullanıcılara sunulması ve içeriklerinize, ürünlerinize ulaşımını sağlar.

Seo açısından linklerinizin index ve follow özelliklerini düzenlemeniz önemlidir.

Index : Arama motorlarının siteleri tarayarak içerisindeki sayfaları dizinine ekleyerek kendi ziyaretçisine belirli kriterler sonucunda sıralayarak göstermesidir. Sitenize ve arama motoruna göre Index alma hızı büyük oranda değişiklik gösterebilir. Bir linkin arama motorları tarafından indekslenmesini istemiyorsanız "noindex" kullanabilirsiniz.

Follow : Linklendirme işlemlerinde kullanılan "Follow" takip etmek anlamındadır. Follow atadığınız linkler arama motorları örümcekleri tarafından değişiklik yapılma durumuna göre taranır. Linklerde yapılan değişikliklerin arama motorları tarafından takip edilmesini istemiyorsanız "nofollow" kullanabilirsiniz.

T-Soft altyapısı ile linklerin index ve follow atamalarını toplu olarak yapabilirsiniz.

Atama işlemleri için yönetim panelinizde "Bölümler > Link Yönetimi" sayfasına tıklayınız.

Link yönetiminde "İşlemler > İçe Aktar" seçeneğinden örnek dosya alınız.

indexfollow.png (82 KB)

indexfollow2.png (86 KB)

Aldığınız örnek dosyada linke ait "type" ve "table_id" alanları zorunludur. 

Bu bilgileri link yönetimi listesinden alabilirsiniz veya "İşlemler > Dışa Aktar" seçeneği ile linkleri toplu olarak indirerek type ve id bilgilerini içe aktar dosyasına taşıyabilirsiniz.

indexfollow3.png (73 KB)

Örnek içe aktar dosyasında link bilgilerini ekledikten sonra "index" ve "follow" sütunlarını düzenleyebilirsiniz.

Linke index ve follow aktif yapmak istiyorsanız "1", noindex ve nofollow atamak istiyorsanız "2", linklerde herhangi bir atama olmamasını istiyorsanız "0" yazabilirsiniz.

indexfollow4.png (44 KB)

indexfollow5.png (86 KB)