KISMİ (PARÇALI) SEVKİYAT MODÜLÜ

E-ticaret sitelerinde kısmi (parçalı) sevkiyat, müşteri memnuniyetini artırmada ve lojistik süreçlerin etkin yönetiminde önemli bir rol oynar.

Sitenize gelen siparişlerde stok sorunu, tedarik durumu gibi durumlar nedeniyle ürünleri tek seferde değil de parçalı olarak hazırlayıp gönderebilirsiniz.

Bu, müşterilerin sipariş ettikleri ürünlere daha hızlı ulaşmalarını sağlar ve bekleme sürelerini minimize eder.

Kısmi sevkiyat, özellikle birden fazla ürün içeren siparişlerde esneklik sunar ve müşterilerin eksik kalan ürünlerin temin edilmesini beklerken diğer ürünleri kullanmaya başlamalarına olanak tanır.

Yönetim panelinizdeki "Kısmi Sevkiyat" modülü ile gönderilen siparişlerin kontrolünü sağlamak, sevkiyat süreçlerinin izlenebilirliğini artırır ve olası hataların önüne geçer.

Bu modül, hangi ürünlerin gönderildiğini ve hangi ürünlerin gönderilmeyi beklediğini kolayca takip etmenizi sağlar.

Kısmi sevkiyat, müşteri sadakatini artırarak, e-ticaret sitenizin rekabet gücünü yükseltir ve işletmenizin operasyonel verimliliğini artırır.

 

Kısmi (Parçalı) Sevkiyat modülü ek lisansa bağlı olarak çalışmaktadır.

Lisansınız var ise aktif ettirmek için destek ekibimize talep oluşturabilirsiniz. Lisansınız yok ise satış temsilciniz ile görüşerek detaylı bilgi alabilirsiniz.

Slide Adımları

- "Siparişler > Siparişler" sayfasına tıklayınız.

- Kısmi sevkiyat yapılacak siparişin düzenleme kalemine tıklayınız.

- Düzenleme penceresinde "Sevkiyat" sekmesine tıklayınız.

- Parçalı sevkiyat eklemek için "Sevkiyat Oluştur" butonuna tıklayınız.

- Açılan sevkiyat sayfasında sevkiyat içerisinde yer almasını istediğiniz ürünü/ürünleri seçiniz. Gönderilecek ürünlerin hangi kargo firması ile gönderileceğiniz seçebilirsiniz. Gidecek ürünleri belirledikten sonra "Kaydet" butonuna tıklayınız.

- Sonraki sevkiyatlarda daha önce gönderimi yapılan ürünler gösterilmeyecektir. Kalan ürünlerin sevkiyatına devam edebilirsiniz.

- Seçtiğiniz kargo firmasına tanımlı depo bilgisi var ise sevkiyat esnasında depo seçimi yapabilirsiniz.

- Siparişe ait oluşturulan tüm sevkiyatlar, sipariş detayında sevkiyat sekmesinde görüntülenebilmektedir. Oluşan her sevkiyatın gönderi paket numarası sipariş numarası ile aynıdır. Gönderi numarasının sonuna "P2, P3..." şeklinde eklemeler yapılarak birbirinden ayrılmaktadır.

- Oluşturulan sevkiyatlara ait gönder bilgileri, içindeki ürünler, kargo firması, tutar, ve süreç bilgileri sevkiyat listesinde görüntülenmektedir.

- Oluşan sevkiyatları kargo entegrasyonu ile göndermek için "Siparişler > Kargo ve Teslimat > Kargo Entegrasyonu" sayfasına tıklayınız.

- Kargo entegrasyonu sayfasında oluşturulan sevkiyatlar ayrı gönderiler olarak gösterilecektir. Kargo entegrasyon işlemlerine sevkiyat özelinde devam ettirebilirsiniz.

- Sevkiyat işlemlerinde depo kullanmak için "Depo Yönetimi" butonuna tıklayınız.

- Depo yönetimi penceresinde kargo entegrasyonlarına ait depo bilgilerini ekleyebilirsiniz. Yeni depo eklemek için depo ismi ve eşleştirmek istediğiniz kargo firmasını seçmeniz yeterlidir.

Kargo Entegrasyonu Kullanımı makalemizi incelemek için tıklayınız.