Kullanıcılara sitenizden verdikleri siparişin kargo takip sürecini siteniz üzerinden kolayca kontrol edebilmelerini sağlayabilirsiniz.

Bu uygulama ile, müşterilerinizin sitenizden verdiği siparişin kargo durumunu sorgulamasını sağlar. 

Slide Adımları

Kargo Takip Bloğu, ücretsiz bir uygulamadır.

T-Soft Apps web sitemizden veya yönetim panelinizde "Bölümler > Uygulama Marketi"  sayfasından yükleyerek kurulumu sağlayabilirsiniz.

Bu uygulama, kurulumu tamamlandığında "Ayarlar > İzleme Kodları" sayfasında kod oluşturur.

Uygulama detayında özelleştirme içeriklerini düzenleyebilirsiniz.

Düzenlemeleri yaptıktan sonra sözleşmeyi onaylayarak uygulamayı yükleyebilirsiniz.

- Kargo Takip Bloğu özelliğinin sitede görüntülenmesi için bu alanda belirtilen kodun blok yönetiminden eklenmesi gerekmektedir. Bloğa ekleme adımları için sonraki görselleri takip edebilirsiniz.

- Blok Konumu : Kargo takip bloğu uygulaması V4 sitelerde kullanılabilmesi için bir blok oluşturur. Oluşan bloğun sitede hangi konumda kullanılmasını istediğinizi seçebilirsiniz. V5 siteler için kod eklenmelidir.

- Aktif Kargo Firmaları : Sitenizde kullandığınız kargo firmalarını seçmelisiniz. Kargo seçimlerinizde entegrasyonunuz olduğu firmaları seçmelisiniz. Birden fazla kargo firması seçimi için "CTRL" tuşuna basılı tutarak seçim yapabilirsiniz.

 

Siteye Blok Ekleme

- Kargo Takip Bloğu uygulamasının sitede görüntülenmesi için uygulama kurulumunda verilen kodun blok içerisinde siteye eklenmesi gerekmektedir. "Tasarım > Tema Yönetimi > Özelleştir > Blok Yönetimi" sayfasını açınız.

- Kodu eklemek istediğiniz sayfayı seçiniz ve HTML Blok eklemek için "Yeni" butonuna tıklayınız.

- "Html Blok" seçeneğini artı butonuna tıklayarak ekleyiniz.

- Eklenen bloğun düzenleme kalemine tıklayınız.

- İçerik Listesi alanından "Yeni" butonuna tıklayınız.

- "İçerik" bölümünde kod içeriğini eklemek için kaynak kodu simgesine tıklayınız.

- Kodu ekleyiniz ve "Kaydet" butonuna tıklayınız.

- Eklediğiniz kargo takip bloğu seçtiğiniz firmalar ile sitede görüntülenecektir. Sipariş veren kullanıcılar kargo numarası yazarak kargo firması seçimi ile takip sağlayabilir.