E-ticaret sitelerinde en çok kullanılan ödeme yöntemlerinden birisi Kapıda Ödeme seçeneğidir.

Kapıda ödeme yönteminde gönderilen siparişin alınmaması, geri gönderilmesi vb durumların oluşmasından kaynaklı kapıda ödemeli siparişlerde kullanıcılardan onay alınabilmektedir.

T-Soft e-ticaret altyapısı ile kapıda ödeme siparişlerde sms ile doğrulama özelliği kullanabilirsiniz.

Yeni sipariş sistemini kullanan müşterilerimiz, kapıda ödeme yöntemi ile sipariş verdiklerinde, e-ticaret sitesi müşterinin cep telefonuna bir onay kodu göndermekte, müşteri bu onay kodunu girdiğinde sipariş tamamlanabilmektedir.

Bu sayede hatalı siparişlerin önüne geçilebilmekte, telefon doğrulaması olmayan bir müşteriden sipariş alınmamaktadır.

Kapıda ödeme sms doğrulamasının kullanabilmesi için, SMS özelliğinin olması gerekmektedir. SMS Gönderimi makalemizi incelemek için tıklayınız.

Kapıda ödeme seçildiğinde sms onayı alınması için "Ayarlar > Genel Ayarlar > Kapıda Ödeme Siparişlerde SMS Onayı Alınsın" ayarını aktif etmelisiniz.

kapıda-sms1.png (32 KB)

Kapıda ödeme siparişlerde sms ile bir kere doğrulama yapıldıktan sonra tekrar doğrulama istenmemesi için "Ayarlar > Genel Ayarlar > Kapıda Ödeme Siparişlerde SMS Onaylandıktan Sonra Tekrar Onay İstemesin" ayarını aktif edebilirsiniz.

kapida-sms2.png (33 KB)

Kapıda ödeme sms doğrulamasında kullanılan içerikleri "Ayarlar > E-Posta ve SMS Şablonları >  Kapıda Ödeme Teyit Bekleniyor / Kapıda Ödeme Onaylandı" şablonlarından düzenleyebilirsiniz.

E-Posta ve SMS Şablonları makalemizi incelemek için tıklayınız.

kapida-sms3.png (42 KB)

kapida-sms4.png (43 KB)