HİKAYE (STORY) UYGULAMASI

Hikaye (Story) Uygulaması, web sitenize popüler sosyal medya platformlarında yaygın olarak kullanılan hikaye özelliğini eklemenizi sağlayan bir araçtır.

Bu uygulama sayesinde, web sitenizde ziyaretçilere görsel veya videoları hikaye formatında sunabilirsiniz. Ayrıca, resim veya videolarınıza bağlantılar ekleyerek ziyaretçilerinizi istediğiniz yönlere yönlendirebilirsiniz.

Ziyaretçileriniz hikayeyi görüntülemek için dokunduklarında, tam ekran olarak hikayeler sırasıyla görüntülenir. Bu, ziyaretçilerinize içerikleri daha etkili bir şekilde sunmanıza ve dikkatlerini çekmenize olanak tanır.

Uygulama tarafından size sağlanan kodu, web sitenizde istediğiniz yere ekleyerek hikayelerin konumunu belirleyebilirsiniz. Bu sayede ziyaretçilerinizin kolaylıkla erişebileceği bir noktaya hikaye özelliğini entegre edebilirsiniz.

Hikaye Uygulaması, web sitenizin etkileşimini artırmanın yanı sıra ziyaretçilerinizi daha fazla içeriğe yönlendirmenizi sağlar. Popüler sosyal medya platformlarındaki hikaye özelliğinin avantajlarını web sitenize taşıyarak kullanıcı deneyimini geliştirebilir ve marka bilinirliğinizi artırabilirsiniz.

Slide Adımları

Hikaye (Story) Uygulaması, ücretli bir uygulamadır. 

T-Soft Apps web sitemizden veya yönetim panelinizde "Bölümler > Uygulama Marketi" sayfasından satın alarak kurulumu sağlayabilirsiniz.

Bu uygulama, kurulumu tamamlandığında "Ayarlar > İzleme Kodları" sayfasında kod oluşturur.

Uygulamayı yüklediğinizde bilgilerinizi girebileceğiniz uygulama içeriği alanı açılacaktır. 

Hikaye uygulaması ile ilgili bilgilerinizi ekledikten sonra sözleşmeleri onaylayarak "Yükle" butonuna tıkladığınızda uygulamanız çalışacaktır.

 

1. Yeni Hikaye Ekle : Siteye yeni bir story alanı eklemek için öncelikle hikaye eklenmelidir. Hikaye eklemek için "Yeni Hikaye Ekle" butonuna tıklayınız. Eklediğiniz her hikaye alanı sitede yanyana olacak şekilde gösterilir. 

- Dil : Pencere içerisindeki açılır listeden hikayenin görüntülenmesini istediğiniz dili seçebilirsiniz.

- Hikaye Adı : Uygulama da hikaye altında görüntülenecek başlık bilgisidir.

- Hikaye Resmi URL : Sitede hikaye alanının küçük görselini bu alandan ekleyebilirsiniz. Resim URL'si için sitenizin yönetimin panelindeki dosya yöneticinden resim yükleyerek URL alabilirsiniz veya farklı bir dosya yükleme servisini kullanabilirsiniz.

NOT : Uygulamada kullanılacak görselleri sitenizde barındırmak için anasayfada bulunan "Dosya Yönetici" alanına tıklayınız. Kullanmak istediğiniz görseli "Yükle" butonunu kullanarak yükleyiniz. Yükleme sonrasında görselin altında bulunan üç nokta ile seçenekleri açınız ve "URL" seçeneğine tıklayınız. Seçtiğiniz görsel tarayıcıda açılacaktır. Tarayıcıda gösterilen görsel linkini kopyalayınız ve uygulamaya ekleyiniz. 

- Kaydet : Bilgileri ekledikten sonra "Kaydet" butonuna tıklayınız.

 

2. Yeni Durum Ekle : Eklenen hikaye içerisine durum görselleri ve videoları eklemek için artı butonuna tıklayınız, ardından "Yeni Durum Ekle" butonuna tıklayınız.

- Adı : Hikaye içerisindeki durum içeriğine özel isim ekleyebilirsiniz. 

- Tip : Eklenecek olan durum tipini seçebilirsiniz. Story uygulaması ile görsel ve video içerik tiplerini kullanabilirsiniz.

- Süre (Saniye) : Durumun açıldığında toplamda kaç saniye gösterileceğini belirleyebilirsiniz. 

- Yönlendirme Linki : Hikaye durumuna tıklandığında yönlendirilmesini istediğiniz link bilgisini ekleyebilirsiniz.

- Resim veya Video Linki : Durum içerisine eklenecek görsel veya videonun link bağlantısını bu alandan ekleyebilirsiniz. 

- NOT : Uygulamada kullanılacak görselleri sitenizde barındırmak için anasayfada bulunan "Dosya Yönetici" alanına tıklayınız. Kullanmak istediğiniz görseli "Yükle" butonunu kullanarak yükleyiniz. Yükleme sonrasında görselin altında bulunan üç nokta ile seçenekleri açınız ve "URL" seçeneğine tıklayınız. Seçtiğiniz görsel tarayıcıda açılacaktır. Tarayıcıda gösterilen görsel linkini kopyalayınız ve uygulamaya ekleyiniz.

- Kaydet : Bilgileri ekledikten sonra "Kaydet" butonuna tıklayınız.

- Yayına Al : Düzenlemelerinizi tamamladıktan sonra "Yayına Al" butonuna tıklayarak hikayelerin siteye yansımasını sağlayabilirsiniz.

 

3. Siteye Blok Ekleme

- Hikaye uygulamasının sitede görüntülenmesi için uygulama kurulumunda verilen kodun blok içerisinde siteye eklenmesi gerekmektedir. "Tasarım > Tema Yönetimi > Özelleştir > Blok Yönetimi" sayfasından hikayeleri kullanmak istediğiniz satırda "Yeni" butonuna tıklayınız.

- "Html Blok" seçeneğini artı butonuna tıklayarak ekleyiniz. Eklenen bloğun düzenleme kalemine tıklayınız.

- İçerik Listesi alanından "Yeni" butonuna tıklayınız. "İçerik" bölümünde kod içeriğini eklemek için kaynak kodu simgesine tıklayınız. Kodu ekleyiniz ve "Kaydet" butonuna tıklayınız.

- Eklediğiniz hikayeler sitede görüntülenecektir. Hikayeye tıkladığınızda içerisine eklenen durumlar gösterilmeye başlanır.