Hediye Çarkı uygulaması, işletmelerin müşterileriyle etkileşimi artırmak ve onlara çeşitli ödüller sunarak memnuniyetlerini artırmak için kullanılan bir araçtır.

Bu uygulama, yönetim paneli aracılığıyla kolayca yönetilebilir. Yönetim paneli sayesinde işletme sahipleri veya yöneticileri, hediye çekleri oluşturabilir ve bu çekleri uygulamaya tanımlayabilirler. Müşteriler, uygulamaya girdiklerinde çarkı çevirerek çeşitli ödüller kazanabilirler.

Hediye Çarkı uygulaması, müşterilerin ilgisini çekmek ve onlara keyifli bir deneyim sunmak için etkili bir yöntemdir. Müşteriler, çevirdikleri çarkın durmasını beklerken heyecan duyarlar ve kazandıkları indirim kodları veya hediye çekleriyle daha fazla alışveriş yapma teşviki alırlar.

Slide Adımları

Hediye Çarkı, ücretli bir uygulamadır.

T-Soft Apps web sitemizden veya yönetim panelinizde "Bölümler > Uygulama Marketi" sayfasından kurulumu sağlayabilirsiniz.

Bu uygulama, kurulumu tamamlandığında "Ayarlar > İzleme Kodları" sayfasında kod oluşturur.

Uygulamayı yüklediğinizde özelleştirme yapabileceğiniz uygulama içeriği alanı açılacaktır.

Hediye çarkı uygulaması ile düzenlemelerinizi yaptıktan sonra sözleşmeleri onaylayarak "Yükle" butonuna tıkladığınızda uygulamanız çalışacaktır.

"Önizleme" alanında menü içeriklerinden yaptığınız düzenlemeleri görebilirsiniz.

 

1. Parçalar

Çarka eklenen her parçanın ayarlarını düzenleyebilirsiniz. 

- Segment Listesi : Çark parçaları segment olarak listelenir. Segment listesinden ilgili parçayı düzenleyebilir, silebilir veya yeni parça ekleyebilirsiniz.

- Başlık : Çark üzerinde gösterilecek metinleri bu alandan ekleyebilirsiniz. 

- Kupon Kodu : Çark uygulamasında kazanılacak olan hediye çeklerini bu alandan tanımlayabilirsiniz. Hediye Çeki Oluşturma makalemizi incelemek için tıklayınız.

- Yazı Boyutu : Çark üzerinde yer alan metinlerin yazı boyutunu düzenleyebilirsiniz.

- Kazanma Oranı : Eklenen çark parçalarının kazanılma oranını belirleyebilirsiniz. Yüzdelik şans, parça sayısına göre hesaplanmaktadır. Örnek: 1 parçaya %40 girildiğinde diğer parçalar kalan %60 üzerinden otomatik hesaplanır. Sadece istediğiniz parçaya yüzdelik girebilirsiniz yada hiç değer girilmezse tüm parçalar eşit ayarlanır. Manuel girildiğinde toplamların 100'ü geçmemesi önemlidir.

- Arkaplan Rengi : Her çark bölümünün arkaplan rengini değiştirebilirsiniz.

- Yazı Rengi : Çark üzerinde yer alan metin renklerini düzenleyebilirsiniz.

- Kazandı Açıklaması : Çark çevirildikten sonra kazanıldı bilgisi için açıklama yazısı ekleyebilirsiniz.

 

2. Ayarlar 

Hediye çarkı uygulamasının genel ayarlarını bu alandan yapabilirsiniz. 

- Başlık : Hediye çarkı uygulamasında görüntülenecek başlık bilgisidir. 

- Çevir Butonu Yazısı : Çarkın çevirilmesini belirten bir açıklama metni ekleyebilirsiniz.

- Kopyala Butonu Yazısı : Çark çevirildikten sonra kazanılan hediye çekinin kolay alınabilmesi için kopyala butonu yer almaktadır. Buton üzerinde yer alan metni düzenleyebilirsiniz.

- Kaç Saniye Sonra Açılsın? : Hediye çarkının siteye girildikten kaç saniye sonra açılacağını düzenleyebilirsiniz.

- Tekrar Çevirme Süresi (saat) : Çark çevirilmeden kapatıldığında tekrar oynama süresini seçebilirsiniz.

- Arkaplan Rengi 1/2/3 : Çarkın arka planında kalan bölümün renklerini değiştirebilirsiniz.

- E-Bültene Kayıt Zorunlu Olsun : Çark kullanıldığında ziyaretçinin otomatik olarak e-bültene kayıt olmasını istiyorsanız bu alanı aktif edebilirsiniz.

- E-Posta İle Birlikte KVKK Zorunlu Olsun : Çark çevirmek isteyen kullanıcılardan e-posta zorunluluğuna ek olarak KVKK onayını da zorunlu tutarak alabilirsiniz.

- Çark Widgeti Solda/Sağda Göster : Çarkın kapatıldıktan sonra sitede hangi konumda widget olarak görüntülenmesini istiyorsanız bu alandan seçebilirsiniz.

- Hangi Sayfalarda Gösterilsin : Hediye çarkının hangi sayfalarda gösterileceğini belirleyebilirsiniz. Tüm sayfalar veya diğer sayfa seçenekleri içerisinden seçim yapabilirsiniz.

- Ve Gösterilecek Sayfa Adresleri : Çarkın gösterilmesini istediğiniz farklı sayfa linkleri var ise ekleyebilirsiniz.