GTAG UYGULAMASI GENEL BİLGİLER

Google dokümanlarında iletilen zorunlu eventler uygulama entegrasyonu sağlandığında otomatik olarak tetiklenmektedir.

Tetiklenen eventler;

Etkinlik GA4
   Kategori Görüntüleme view_item_list
   Arama Sayfası search
   Ürün Detay view_item
   Ürüne Tıklama select_item
   Sepete Ekleme add_to_cart
   Sepetten Ürün Silme remove_from_cart
   Üye Girişi login
   Üye Kayıt sign_up
   Sepet Sayfası view_cart
   Sipariş Tamamlama purchase
   Sepet Adres Sayfası add_shipping_info
   Sepet Ödeme Sayfası add_payment_info
   Ürünü İstek Listesine Ekleme add_to_wishlist

- Harici olarak bir event tetiklemek istenirse eğer yönetim panelinizde "Ayarlar > İzleme Kodları" sayfasından "Callbacklar" eklenerek eventi tetikleyebilirsiniz. Veri akışı sağlamak istediğiniz eventi T-Soft Apps Uygulama Marketi departmanına talep oluşturarak callbackleri alabilirsiniz.

- Banner dönüşümlerine desteğimiz bulunmamaktadır.

- Tüm entegrasyonlar Google dokümanlarına göre hazırlanmaktadır. Herhangi bir geliştirme istenildiğinde Google dokümanı iletilmesi zorunludur. Örnek dokümanı görüntülemek için tıklayınız.

- Geliştirme istenilen alanlar Ar-Ge ekibimiz tarafından detaylı incelenerek site akışını engellememesi durumunda planlama sürecine dahil edilecektir. 

NOT : Alt yapımızda sadece siteye GTAG kodlarının eklenmesine destek sağlıyoruz. Google Analytics paneline desteğimiz bulunmamaktadır. Ek olarak; eksik dönüşüm sayılması durumunda manuel eklenen kodları pasife alarak kontrol sağlayabilirsiniz. Google firmasının da belirttiği gibi %10-%20 arasında dönüşüm eksikliği normal görünmektedir. Bunun sebebi, gizli sekmeler ve adblock reklam engelleyici gibi 3.parti uygulamalardan kaynaklanmaktadır.