Sitenize üye olmak isteyen kullanıcılar için farklı alternatifler ekleyebilirsiniz.

Birden fazla üyelik seçeneğinin olması üyelik işlemini kolaylaştıracaktır.

Google Login uygulaması, ziyaretçilerinizin sitenize Google hesapları ile hızlı bir şekilde üye olmalarını ve giriş yapmalarını sağlar.

Google hesabı ile üye olmak isteyen ziyaretçiler için "Google İle Giriş" butonunu sitenize ekleyebilirsiniz.

Google ile giriş seçeneği ek lisansa bağlı olarak kullanılabilmektedir.

Lisansınız varsa aktif ettirmek için destek ekibimize talep oluşturabilirsiniz. Lisansınız yoksa satış temsilciniz ile görüşerek detaylı bilgi alabilirsiniz.

Google İle Giriş kurulumunu yapmak için aşağıdaki adımları uygulayabilirsiniz.

Slide Adımları

1. Google geliştirici sayfası olan "https://console.developers.google.com" adresini tarayıcınızda açarak gmail hesabınız ile giriş yapınız. Giriş yaptığınızda gelen ekranda, "Country" bölümü üzerinden ülkenizi seçerek, "Terms Of Service" seçeneğini kabul ederek, "Agree And Continue" butonuna tıklayınız.

2. Giriş işlemini tamamlandıktan sonra "Create Project" seçeneğine tıklayınız.

3. Oluşturduğunuz projeye bir isim veriniz ve "Create" butonuna tıklayınız.

4. Sol menüde yer alan "OAuth Consent Screen" seçeneğine tıklayınız. "User Type" bölümünden "External" seçeneğini seçiniz ve "Create" butonuna tıklayınız.

5. Açılan "OAuth Consent Screnn" sayfasında bulunan bilgileri doldurunuz. Bilgileri doldurduktan sonra "Save and Continue" butonuna tıklayınız.

- App Name : Uygulama ismi giriniz. Sizin belirlediğiniz herhangi bir başlık olabilir.

- User Support Email : Uygulama için kullanıcı gmaili seçiniz.

- Application Home Page : Site linkinizi ekleyiniz. Örnek: https://www.siteadi.com

- Application Privacy Policy Link : Sitenizde kullandığınız gizlilik ve güvenlik sözleşmesi linkini ekleyiniz. Örnek: https://www.siteadi.com/gizlilik-ve-guvenlik

- Application Terms Of Service Link : Sitenizde kullandığınız üyelik sözleşmesi linkini ekleyiniz. Örnek: https://www.siteadi.com/uyelik-sozlesmesi

- Add Domain : Add domain butonuna tıklayarak, site alan adınızı ekleyiniz. Örnek: siteadi.com

- Developer Contact Information : Geliştirici kullanıcı hesabı e-posta bilgisi ekleyiniz.

6. "Scopes" adımında "Add Or Remove Scopes" butonuna tıklayarak, açılan menüden ".../auth/userinfo.email", "...auth/userinfo.profile" ve "openid" seçeneklerini işaretleyiniz. Seçenekleri işaretledikten sonra "Update" butonuna tıklayınız. Yaptığınız seçimler "Scopes" sayfasına eklendiğinde "Save And Continue" butonuna tıklayınız.

7. "Test Users" sekmesinde, "Add Users" butonuna tıklayınız. Açılan pencerede test kullanıcı e-posta adresi yazarak "Add" butonuna tıklayınız. Test kullanıcı alanına kendi e-posta adresinizi ekleyebilirsiniz. Test kullanıcı bilgisini ekledikten sonra "Save And Continue" butonuna tıklayınız.

8. Sol menüde yer alan "Credentials" seçeneğine tıklayınız. Açılan sayfada "Create Credentials > OAuth Client ID" seçeneğine tıklayınız.

9. Gelen sayfada ekran resmindeki alanları doldurunuz. Tüm bilgileri ekledikten sonra "Create" butonuna tıklayınız.

- Application Type : Uygulama tipi olarak "Web Application" seçeneğini seçiniz.

- Authorized JavaScript Origins : Site linkinizi ekleyiniz. Örnek: https://www.siteadi.com

- Authorized Redirect Urls : Site linkinizi ekleyiniz. Örnek: https://www.siteadi.com

10. Son aşama olarak oluşan "Client ID" ve "Client Secret" bilgilerini kopyalayınız.

11. Site yönetim panelinizi açarak "Ayarlar > Genel Ayarlar > Google Login Client ID ve Google Login Client Secret" ayarlarına aldığınız id ve secret bilgisini ekleyiniz.

İşlemleri tamamladığınızda sitede Google İle Giriş seçeneğini göremiyorsanız, panel önbelleğini temizleyerek, gizli sekmeden kontrol edebilirsiniz.