FACEBOOK DÖNÜŞÜMLER API&PIXEL UYGULAMASI GENEL BİLGİLER

Facebook dokümanlarında iletilen zorunlu eventler uygulama entegrasyonu sağlandığında otomatik olarak tetiklenmektedir.

Facebook Piksele aktarılan dönüşümler;

   Advanced Matching Üye Bilgileri
   ViewCategory Ürün Listeleme
   AddToWishlist İstek Listesine Ürün Ekleme
   Search Ürün Araması
   ViewContent Ürün Görüntüleme
   InitiateCheckout Alışveriş Başlatma
   AddPaymentInfo Ödeme Bilgisi Ekleme
   Purchase Alışveriş Tamamlama
   CompleteRegistration Üye Kaydı Tamamlama
   AddToCart Sepete Ürün Ekleme

- Harici olarak bir event tetiklemek istenirse eğer yönetim panelinizden "Ayarlar > İzleme Kodları" sayfasından "Callbacklar" eklenerek eventi tetikleyebilirsiniz.

- Veri akışı sağlamak istediğiniz eventi T-Soft Apps Uygulama Marketi departmanına talep oluşturarak callbackleri alabilirsiniz.

- Banner dönüşümlerine desteğimiz bulunmamaktadır.

- Tüm entegrasyonlar Facebook dokümanlarına göre hazırlanmaktadır. Herhangi bir geliştirme istenildiğinde Facebook dokümanı iletilmesi zorunludur. Örnek dokümanı görüntülemek için tıklayınız.

- Geliştirme istenilen alanlar Ar-Ge ekibimiz tarafından detaylı incelenerek site akışını engellememesi durumunda planlama sürecine dahil edilecektir. 

- Facebook tarafında ek olarak aynı eventten birden fazla kurulmasına gerek yoktur, uygulama entegrasyonu ile birlikte eventler tetiklenmektedir.

- Ek olarak, Facebook Dönüşümler API uygulaması üzerinden "Etkinlik Test Kodu" bölümünü doldurarak dönüşümlerinizi Facebook paneli üzerinden canlı test edebilirsiniz.

- Eksik dönüşüm sayılması durumunda manuel eklenen kodları pasife alarak kontrol sağlayabilirsiniz. Facebook firmasının da belirttiği gibi %10-%20 arasında dönüşüm eksikliği normal görünmektedir. Bunun sebebi, gizli sekmeler ve adblock reklam engelleyici gibi 3.parti uygulamalardan kaynaklanmaktadır.