ERP PUAN VE BAKİYE SORGULAMA MODÜLÜ

Muhasebe programı kullanan sitelerde T-Soft puan yapısını iptal edip, muhasebe programınızın puan sistemini kullanabilirsiniz.

Sitede alışveriş bitme esnasında, sitenizin muhasebe programından toplam puanını öğrenip, harcama yapabilmesini sağlar.

Anlık sipariş sürecinde tamamlanan siparişler muhasebe programına aktarıldığında yeni puanları da eklenmiş olacaktır.

T-Soft e-ticaret altyapısı ile bu özellik ek lisans ile kullanılabilmektedir.

Lisansınız var ise aktif ettirmek için destek ekibimize talep oluşturabilirsiniz. Lisansınız yok ise satış temsilciniz ile görüşerek detaylı bilgi alabilirsiniz.

Lisansınız aktifken puan sorgulama URL'sine "ID, E-mail, GSM, Code ve isteğe bağlı kart numarası" alanları "POST" edilecektir.

Alınan response json şeklinde olmalı, "success > true ve data.point" beklenmektedir.

Örnek Response : {"success":true,"data":{"point":1650}}

Puan sorgulama sistemini müşteri bir kez puan kullandıktan sonra ilgili siparişi entegrasyon programına aktarıldı işaretleyene tekrar puanı kullanamayacak şekilde geliştirilmiştir.

T-Soft yönetim panelinizde ERP puan sistemi bilgilerini eklemek için "Kampanyalar > Puan Sistemi > ERP" sayfasını kullanabilirsiniz.

erp2.png (44 KB)

1. Puan Değeri : Kullanılacak puanların tutar olarak değerini belirlemelisiniz. Örneğin 1 puan, 1 TL ise bu alana "1" yazılmalıdır.

2. Kaç TL Üzeri Alışverişlerde Puan Kullanılabilir : Puan kullanımlarının kaç TL ve üzeri alışverilerde kullanılabileceğini sınırlandırabilirsiniz. Örneğin puan kullanımının 1000 TL ve üzeri alışverilerde kullanılabilmesini istiyorsanız bu alana "1000" yazılmalıdır.

3. Puan Sorgulama Servisi : Puanların sitede sorgulanacağı servis bilgisini bu alandan eklemelisiniz.Kullanmış olduğunuz erp programı üzerinden bir istek linki oluşturmalı ve yukarıda belirtilen şartlara göre istek ve cevap verebilir duruma getirilmelidir. Hazırladığınız url üzerinden puan sorgulama işlemi sırasında, erp programınıza istek atılır ve sorgulanan puan bilgisi sitenize yansıtılır.

4. Kart Numarası Sorgulansın : Erp sisteminde kayıtlı kartında bakiyesi olan müşteriler bu alanda kart numarası ile sorgulama yaparak puan kullanabilir. Sorgulama yapılırken girilen kart numarası belirtilen erp puan kullanımı servisi üzerinden istek atılarak puan bilgisini gösterecektir. Erp puan sayfasında bu alanı aktif ettiğinizde sipariş adımlarında kart sorgulama alanı gelmektedir.

erp3.png (69 KB)

Sipariş tamamlandıktan sonra webservis üzerinden aşağıdaki alanlar erp programınıza iletilir ve erp programınızdan bakiye düşürülmesi sağlanır.

       - "ErpPointVendor": "erp|varsa girilen kartno"

       - "ErpPoint": "920",

       - "ErpPointAmount": "920.0000",