Çoklu dil desteği ile siteniz, farklı dil seçenekleri sunarak daha geniş bir hedef kitleye hitap edebilir.

Müşteriler, genellikle sitenin sol üst köşesinde yer alan dil değiştirme açılır kutusunu kullanarak istedikleri dili seçebilir ve sitenin o dilde hizmet vermesini sağlayabilirler.

Kullanılan her dil ek lisansa bağlı olup, mevcut dil lisanslarınızı aktif ettirmek için destek ekibine talep oluşturabilirsiniz.

Paketinizde bulunmayan dil lisansları için satış temsilcileri ile iletişime geçerek detaylı bilgi alabilirsiniz.

Doğru yapılandırılmış bir dil yönetimi, uluslararası pazarlarda rekabet gücünüzü artırır ve müşteri memnuniyetini sağlar.

Farklı dillerde hizmet sunarak, müşterilere kendi dillerinde alışveriş yapma imkanı tanır ve böylece dönüşüm oranlarını artırabilirsiniz.

Slide Adımları

- "Ayarlar > Dil Yönetimi" sayfasına tıklayınız.

- Otomatik Varsayılan Dil Ayarla : Kullanıcıların tarayıcı dillerine göre siteye girildiğinde otomatik olarak gösterilmesini istediğiniz dil ve para birimini seçebilirsiniz. Bu özelliğin kullanılabilmesi için "Ayarlar > Genel Ayarlar > Site Tarafında Otomatik Varsayılan Dil ve Para Birimi Belirleme" ayarının aktif olması gerekmektedir.

- Yeni : Yeni bir varsayılan ayar ataması yapmak için artı butonuna tıklayınız.

- Tarayıcı Dili : Kullanıcının tarayıcı dilini seçiniz. Bu alanda dünyada kullanılan tüm diller gelecektir. Diğer seçeneklerde belirleyeceğiniz bilgiler bu tarayıcı dili baz alınarak otomatik gösterilecektir.

- Site Dili : Seçilen tarayıcı dilinden bir kullanıcı siteye girdiğinde, otomatik olarak hangi dil bilgisini görüntüleyeceğini seçebilirsiniz.

- Site Para Birimi : Seçilen tarayıcı dilinden bir kullanıcı siteye girdiğinde, otomatik olarak hangi para birimi bilgisini görüntüleyeceğini seçebilirsiniz.

- Ülke : Otomatik atama sağlanırken tarayıcı dilinin kullanıldığı ülke bilgisini seçebilirsiniz. 

- Yenile : Sayfada yapmış olduğunuz değişikliğin yansımasını sağlar.

- Görünüm : Sayfada görüntülenmesini istediğiniz sütunları düzenleyebilirsiniz.

- Aktif Dil : Sitenin varsayılan dil bilgisini görüntüleyebilirsiniz. Aktif dil değiştirildiğinde eski dile ait içerikleriniz sitenizin ön yüzünde görünmeyecektir. Aktif dil değişikliği yapmak için destek ekibine talep açmanızı ve kontrollü bir şekilde dil değişikliği yapmanızı tavsiye ederiz. Varsayılan dil değiştirme işlemini sadece destek ekibi yapabilmektedir.

- Düzenle : Lisansınız olan dilleri aktif edebilir veya bilgilerini düzenleyebilirsiniz.

- Seçilebilir : İlgili dilin sitede görünmesini ve seçilebilir durumda olması için aktif edebilirsiniz.

- Rtl : İlgili dilin sağdan sola veya soldan sağa yazılma durumunu belirler. 

- Sıra No : Dilin sitede seçilebilir olma alanındaki sırasını belirleyebilirsiniz.

- Ad : Dillere ait isim bilgisidir.

- Kısaltma : Dile ait sistemde tanımlı dil kodlarıdır. Kodsal alanlarda yapılan çeviriler için de bu alandaki dil kodları baz alınmaktadır.

- Bayrak : Dilin ait olduğu ülkenin bayrakları listelenmektedir.

- Aktif : Sitede varsayılan olarak seçili olan dil bilgisidir. Sadece tek bir dilde "onay" işareti olmalıdır. Panelden eklediğiniz tüm içerikler için ön tanımlı dil olarak aktif ettiğiniz (1) dil seçili gelecektir. Diğer dillerdeki karşılıklarını çeviriler yaparak ekleyebilirsiniz.

- Yön : Dilin yazım yönünün bilgisidir. Sağdan sola yazılan dillerde "rt|", soldan sağa yazılan dillerde ise "|tr" şeklinde görünmektedir.

- Seçilebilir : Kullanılan dillerden site ön yüzde görünmesini ve seçilmesini istediklerinizi aktif ettikten sonra, bu alandan kontrolünü sağlayabilirsiniz. Lisansınızın olduğu ama kullanmak istemediğiniz dillerde düzenleme penceresinden bu alanı pasife alabilirsiniz.

- Aktif edilen seçilebilir diller sitede üst kısımda listelenecektir.