Criteo, şirketlerin etkili bir şekilde müşterilerle etkileşime girmesine yardımcı olan dijital reklam ve yeniden hedefleme çözümleri sunmaktadır. 

Bu araç sayesinde reklam verenlere hem yeni tüketicileri hem de daha önce bir siteyi ziyaret etmiş olan tüketicileri hedefleme imkanı sunmaktadır.

Criteo reklamlarının amacı kişiselleştirilmiş yeniden hedefleme (retargeting) ile görsel reklamcılığını (display marketing) ön planda tutarak firmaların dönüşüm sayısını/satışlarını artırmaktır.

 

Criteo Reklamları Nasıl Çalışır

Öncelikle bir müşteri sitenizi ziyaret eder ve sizin istediğiniz kayıt olma, satın alma vs. gibi işlemleri gerçekleştirmeden sitenizi terk eder.

Ardından bu müşteri, farklı bir zamanda işlem yapıyorken, markanızın reklam gösterimi için tekrardan hedeflenir ve Criteo reklamları devreye girer.

Ziyaretçinizin ilgisi tekrardan markanızın üzerine çekilir ve ziyaretçi satın alma işlemini tamamlamak için sitenize geri döner.

 

Criteo Dinamik Yeniden Hedefleme

Criteo’yu dinamik yeniden hedefleme için kullanabilirsiniz. Criteo, ürün reklamlarını göstermek açısından çeşitli siteleri hedefleme konusunda size yardımcı olacaktır. Yeniden hedefle reklamlarından elde edilen yatırım getirisi en iyi seviyeye çıkarabilir ve pazarlama bütçenizden daha verimli bir şekilde yararlanabilirsiniz.

     - Kişiselleştirilmiş video reklamlarla müşterileri yeniden hedefleyebilirsiniz. Web ortamında ürünlerinizi sergilemek için istek üzerine oluşturulan ilgi çekici video reklamlarla müşterilere geniş ölçekte ulaşabilirsiniz.

     - Makine öğrenimi ile sürekli optimize çalışmalar gerçekleştirebilirsiniz. Makine öğrenimi teknolojisi sayesinde her kampanyanın performansını artırmak için yeni fırsatlar elde edebilirsiniz.

     - Alışveriş yapanların henüz görmedikleri ürünleri bulmalarına yardımcı olabilirsiniz. Satın alma işlemlerinin belli kısmı daha önce görüntülenmemiş ürünlerdir. Algoritma sayesinde ilgi çekici ögeleri tahmin edebilir ve alışveriş yapanlara istedikleri şeyleri gösterebilirsiniz.

     - Müşteri tabanınızı büyütebilirsiniz. Binlerce yayıncıyla doğrudan ilişki kurulması sayesinde web, mobil, sosyal, video ve görüntülü reklam envanterinde maksimum erişim ve birinci sınıf görünürlük elde edebilirsiniz.

     - Ekranlar arasında alışveriş yapan kişilerle bağlantı kurabilirsiniz. 

     - İletileri en alakalı olacak şekilde uyarlayabilirsiniz. Reklamlarınızın her ögesini kişiselleştirmeyi ve daha fazla müşteriyi alıcılara dönüştüren ve onların deneyimlerini kişiselleştirmeyi sağlayan Criteo makine öğreniminden yararlanabilirsiniz.

Slide Adımları

Criteo Yeniden Pazarlama, ücretli bir uygulamadır. 

T-Soft Apps web sitemizden veya yönetim panelinizde "Bölümler > Uygulama Marketi" sayfasından satın alarak kurulumu sağlayabilirsiniz.

Bu uygulama, kurulumu tamamlandığında "Ayarlar > İzleme Kodları" sayfasında kod oluşturur.

Uygulama detayında istenen bilgileri Criteo tarafından talep ederek ekleyiniz.

Sözleşmeyi onaylayarak uygulamayı yükleyiniz.

Uygulama kurulumundan sonra Criteo tarafında kullanabilmek için xml feedi oluşturmalısınız.

Criteo için Google XML linkini kullanabilirsiniz. 

Standart Google Shopping XML Linki : https://www.siteadi.com/xml/googleshopping.com.php

Criteo için XML linkinde değişkenler ile düzenlemeler gerçekleştirebilirsiniz.

Google XML Linki Oluşturma makalemizi incelemek için tıklayınız.