BLOG YÖNETİMİ GENEL KULLLANIM

E-ticaret sitelerinde blog yönetimi, müşteri etkileşimini artırmak, marka bilinirliğini güçlendirmek ve arama motoru optimizasyonunu (SEO) geliştirmek için hayati bir rol oynar.

Blog yönetimi, düzenli ve tutarlı bir içerik stratejisi oluşturmayı, blog yazılarının kategori ve etiketlerle organize edilmesini, görsel ve multimedya öğeleriyle zenginleştirilmesini içerir.

Bu süreç, kullanıcıların ilgisini çekerek sitenize daha fazla trafik çekmenizi sağlar ve potansiyel müşterilere ürünleriniz ve hizmetleriniz hakkında değerli bilgiler sunar. 

Slide Adımları

- "Bölümler > İçerik Yönetimi > Blog Yönetimi" sayfasına tıklayınız.

- Ara : Blog listesi içerisinde anahtar kelimeler kullanarak arama imkanı sunmaktadır. Böylece aradığınız blog metnine daha hızlı ve kolay şekilde ulaşabilirsiniz.

- Yeni : Yeni bir blog yazısı eklemek için artı butonuna tıklayınız. Blog Ekleme makalemizi inceleyerek işlem sağlayabilirsiniz. Blog Ekleme makalemizi incelemek için tıklayınız.

- Kategori Listesi : Blog metinlerini eklemek için, öncelikle blog kategorilerinin oluşturulması gerekmektedir. Kategori oluşturmak ve düzenlemek için bu alandan geçiş yapabilirsiniz. Blog Kategorisi Oluşturma makalemizi inceleyerek işlem sağlayabilirsiniz. Blog Kategorisi Oluşturma makalemizi incelemek için tıklayınız.

- Yenile : Sayfada yapmış olduğunuz değişikliğin yansımasını sağlar.

- Görünüm : Sayfada görüntülenmesini istediğiniz sütunları düzenleyebilirsiniz.

- Düzenle : Seçili blog metninde içerik, görsel, link ve seo bilgileri gibi alanlarda düzenleme sağlayabilirsiniz.

- Resim : Blog listesi alanından içeriğe görsel ekleyebilirsiniz. Bu alandan eklenen görsel "Küçük Resim" alanına tanımlanır.

- Ad : Eklenen blog metinlerinin başlık ve link bilgisini görüntüleyebilirsiniz. Link alanına tıklayarak ilgili blog metninin site tarafında detayına erişebilirsiniz.

- Kategori : Her blog metninin bağlı olduğu kategori bilgisini görüntüleyebilirsiniz.

- Tarih : Blog metinlerinin sitenize eklendiği tarih bilgisini görüntüleyebilirsiniz. Bu alanda bulunan tarih bilgisi sitede metin içeriğinde de gösterilmektedir.

- Sıra No : Blog metinlerinin liste sayfasındaki sıra numaralarını görüntüleyebilirsiniz.

- Aktif : Blog metinlerinin sitedeki aktiflik durumunu görüntüleyebilir ve güncelleyebilirsiniz.

- Sil : Seçili blog metnini silmek için kullanılmaktadır.