Alexa, kısaca web ölçümleme ve SEO araçları hizmeti sunan bir şirket olarak tanımlanıyor.

Bilginin güç olduğunu savunan şirket, web sitelerini ziyaretçi trafiği ve davranışları üstünden değerlendiriyor, çeşitli araçlar geliştirerek daha iyi bir platform olması adına farklı öneriler sunuyor.

Mevcut tarayıcıya eklenen Alexa Tool adlı bir eklenti, kullanıcıların hangi sitelere girdiği ve ne kadar zaman geçirdiği gibi verileri kaydediyor. Çeşitli parametreler doğrultusunda siteleri analiz eden web trafik ölçüm şirketi, onları 1’den itibaren azalan popülerlik derecesi doğrultusunda sıralıyor. Alexa, sadece eklentiyi indiren ve hareketlerinin takip edilmesine onay veren kitle üzerinden değerlendirmelerini yapıyor. Tüm internet kullanıcılarının verileri hesaba katılmadığı için %100 doğru bilgi verdiği düşünülmese de çoğunlukla site trafikleriyle verileri örtüşüyor.

Sisteme kayıt olan siteler, web sitelerine eklenen Alexa Sıralama Sertifikası sayesinde ziyaretçilerin site içerisindeki hareketlerinin anonim olarak izlenmesini sağlıyor.

Alexa, farklı tarayıcı ve arama motoru kullanıcılarının verilerini değerlendiriyor, geçirilen süre ve ziyaret edilen sayfa gibi bilgileri de ediniyor. 

 

Alexa Sıralaması Nedir? 

Bir web sitesinin kaç kişi tarafından ne sıklıkla ziyaret edildiği, ziyaretçilerin sitede geçirdiği ortalama süre ve kaç sayfada dolaştıkları, reklamverenleri direkt olarak ilgilendiriyor. Sitenin ticari değerinin organik ziyaretçi oranı ve kalitesiyle doğrudan bağlantılı olduğu biliniyor. Alexa sıralaması, web sitelerinin popülerliği hakkında önemli veriler ortaya koyuyor.

 

Alexa Sıralaması Nasıl Sorgulanır? 

Bir sitenin Alexa sıralamasında yer alabilmesi için belirli bir trafiğe sahip olması gerekiyor. Sitenizin değerlendirilebilecek bir verisi yoksa sitenizi sıralamaya dahil etmeyebiliyor.

Alexa sıralama sorgulama, alexa.com’daki ücretsiz araçlar bölümünde yapılabiliyor. Web Sitesi Trafik İstatistikleri aracı, sıralamanız hakkında bilgi sahibi olmanızı sağlıyor.

 

Alexa Kullanmanın Avantajları Nelerdir? 

Ücretli ve ücretsiz pek çok aracı bulunan web trafik analiz şirketi, site sahiplerinin başarılarını arttırmaları için farklı çözümler sunuyor.

Alexa, site sahiplerinin daha fazla kişiye ulaşması için neler yapmaları gerektiğine dair önerilerde bulunuyor.

Rakip sitelerle çeşitli karşılaştırmalar yapmalarına olanak veriyor.

Arama motorları üstünden daha fazla ziyaretçi gelmesi için anahtar kelime önerilerinde bulunuyor.

SEO için doğru anahtar kelimelerin belirlenmesinden backlink performansı gibi veriler, uzun vadede başarı isteyenler için benzersiz fırsatlar sunuyor.

Slide Adımları

Alexa Sertifikası, ücretsiz bir uygulamadır.

T-Soft Apps web sitemizden veya yönetim panelinizde "Bölümler > Uygulama Marketi"  sayfasından yükleyerek kurulumu sağlayabilirsiniz.

Bu uygulama, kurulumu tamamlandığında "Ayarlar > İzleme Kodları" sayfasında kod oluşturur.

Uygulama detayında Alexa'dan alacağınız "Sertifika ID" bilgisini ekleyiniz.

"Domain Adresi" seçeneğinden site adınızı ekleyiniz.

Uygulama kurulumunu tamamladıktan sonra Alexa tarafı ile görüşerek detay alabilirsiniz.