E-ticaret siteleri, silinen veya adresi değişen sayfaları doğru bir şekilde yöneterek kullanıcı deneyimini iyileştirmeli ve arama motorlarına uygun yönlendirmeler yapmalıdır.

Bu süreçte, "404 Hata Raporları" sayfası önemli bir rol oynar.

Bu bölüm, yazılımsal olarak karşılıksız sayfa ve resimleri takip eder ve bu bağlantılarla ilgili gerekli işlemleri yapar.

404 hata raporları sayesinde, hatalı bağlantıları tespit edip düzeltmek mümkün olur, böylece hem kullanıcıların sitenizde kaybolmalarının önüne geçilir hem de SEO performansınız korunur.

Bu, e-ticaret sitenizin erişilebilirliğini ve arama motorları nezdindeki itibarını artırır.

Slide Adımları

- "Bölümler > Link Yönetimi > 404 Hata Raporları" sayfasına tıklayınız.

- Ara : Ulaşmak istediğiniz 404 linkini yazarak arama yapabilirsiniz. Site adından sonraki sadece içeriğe ait olan link bilgisini yazarak filtreleyebilirsiniz. Yazdığınız linkin içinde geçtiği tüm linkleri listeler.

- Yönlendirme Ekle : Oluşan 404 linklerine 301 link yönlendirmesi eklemek için kullanılmaktadır. 301 Link Yönlendirme makalemizi incelemek için tıklayınız.

- Link : Link alanında yönlendirmek istediğiniz 404 linkini yazınız. Rapor listesinden 404 linkini seçerek "Yönlendirme Ekle" butonuna tıklarsanız ilgili linki otomatik getirir.

- Yönlendirme Linki : 404 linkine gidildiğinde yönlendirilmesi istenen link adresini ekleyiniz.

- Güncel Verileri Al : 404 hata raporları sayfasına girdiğinizde liste boş veya güncel veriler görünmüyor ise "Güncel Verileri Al" butonuna tıklayarak linkleri yenileyebilirsiniz. 404 durumunda olan tüm linkler listelenmeye başlayacaktır.

- Ön Tanımlı Yönlendirme : Kullanılmayan veya olmayan her link için kullanıcıya 404 sayfası göstermek yerine otomatik olarak belirlediğiniz bir sayfaya yönlendirilmesini sağlayabilirsiniz. Seo açısından elverişli olmadığından dolayı tavsiye etmemekteyiz. Ön tanımlı yönlendirme penceresinde yönlenecek link bilgisini ekleyerek, ön tanımlı yönlendirmeyi aktif edebilirsiniz. "Link" alanına 404 durumuna düşen tüm linklerin yönlendirilmesini istediğiniz sayfa linkini ekleyebilirsiniz. Boş bırakıldığında anasayfaya yönlendirir. Yönlendirmenin çalışması için "Öntanımlı Yönlendirme" alanının aktif edilmesi gerekmektedir.

- Filtrele : 404 linkleri listesinde filtreleme alanını aktif eder. Link ve referans bilgileri ile filtreleme yapabilirsiniz.

- Yenile : Sayfada yapmış olduğunuz değişikliğin yansımasını sağlar.

- Görünüm : Sayfada görüntülenmesini istediğiniz sütunları düzenleyebilirsiniz.

- Link Adresine Git : Seçili linki site ön yüzde açar.

- Yönlendirme Linki : Linke 301 yönlendirmesi eklediğinizde, yönlenecek link adresi bu alanda listelenmektedir. "Linke Git" seçeneğine tıkladığınızda 404'e düşen linke değil bu alanda yazan linke yönlendirilirsiniz.

- Link Sayacı : 404 hatası veren linke toplamda kaç kere ulaşılmaya çalışmış bu alandan görüntüleyebilirsiniz.

- Referans : İlgili linke kullanıcıların hangi adres üzerinden geldiğini görebilirsiniz. E-ticaret altyapısında link alanına yazdığınız herhangi bir harf hatasında bile 404 sayfasına yönlendirileceğiniz için tüm linklerinizi yönlendirmenize gerek yoktur. Öncelikli olarak referans alanı google, yandex vb önemli arama motorları olan linkleri yönlendirmenizi önermekteyiz. Böylece arama motorları site taramalarınızda 404 hataları ile karşılaşmamış olacaktır.

- Referans Sayacı : İlgili referanstan linke toplamda kaç kere gelindiğini gösterir.

- İlk / Son Ziyaret : 404 linkine ilk ve son ulaşılmaya çalışılan tarih bilgisini listeler.

- Sil : Seçili 404 linkini siler. 

- 404 sayfasının içeriğine "Tasarım > Tema Yönetimi > Özelleştir > Gelişmiş > 404 Sayfa Bulunamadı" sayfasından müdahale edebilirsiniz.