E-ticaret sitenize eklediğiniz ürünler için fiyat yönetimi satış fiyatı, indirimli fiyatı ve üye grubu bazlı yapılabilmektedir.

E-ihracat satışlarınız için ülke bazlı ürünün ana fiyatlarından farklı olarak ülke bazlı fiyat gösterimleri sağlayabilirsiniz. 

Ülke bazında farklı fiyat gösterimi "Esnek Fiyat" lisansına bağlı olarak çalışmaktadır. 

Lisansınız var ise aktif ettirmek için destek ekibimize talep oluşturabilirsiniz. Lisansınız yok ise satış temsilciniz ile görüşerek detaylı bilgi alabilirsiniz.

Lisansınızı aktifleştirdikten sonra aşağıdaki adımları takip ederek ülke bazlı farklı fiyatlar gösterebilirsiniz.

Fiyat alanlarını açmak için "Bölümler > Esnek Fiyat" sayfasına tıklayınız.

esnek13.png (173 KB)

Esnek fiyat sayfasında "Veritabanı Alan Yönetimi" seçeneğine tıklayınız.

esnek14.png (94 KB)

Veritabanı alan yönetimi sayfasından ana ürün ve alt ürün olarak kullanmak istediğiniz kadar fiyat alanını aktif edebilirsiniz.

"Bölüm" alanından işlem yapacağınız türü seçiniz ve sırasıyla alanları aktif edebilirsiniz.

esnek15.png (39 KB)

Aktif ettiğiniz alanlar "Esnek Fiyat" sayfasında listelenecektir. 

Ürün bazlı fiyat ve para birimi tanımlaması sağlayabilirsiniz.

esnek17.png (106 KB)

Ürünlere fiyat tanımlamalarını sağladıktan sonra ülkelere tanımlaması, yönlendirmesi ve toplu işlemler için aşağıdaki makaleleri inceleyebilirsiniz.

Farklı fiyat alanları oluşturmak ve ürünlere tanımlamak için Esnek Fiyat modülünüz olmalıdır. Esnek Fiyat makalemizi incelemek için tıklayınız.

Açılan fiyat alanlarının ülkelere tanımlama işlemini Ülke Fiyatları sayfasından düzenleyebilirsiniz. Ülke Fiyatları makalemizi incelemek için tıklayınız.

Ülkelere atanan para birimi ve fiyat alanlarının siteye girildiğinde otomatik olarak gösterilmesi için IP Adresine Göre Yönlendirme modülünüz olmalıdır. IP Adresine Göre Yönlendirme makalemizi incelemek için tıklayınız.

Kullanmak istediğiniz fiyat alanlarına toplu atama yapmak için CSV uygulamasını kullanabilirsiniz. CSV Esnek Fiyat Uygulaması makalemizi incelemek için tıklayınız.