E-İhracat yapısı kapsamında en çok kullanılan özelliklerden birisi, ip adresine göre yönlendirmedir.

Ülke bazında dil ve para birimi atamaları yaparak, siteye giriş yapan müşterinin ip adresi tespit edilip yönlendirme yapabilmesini sağlar.

IP adresine göre yönlendirme özelliği ek lisansa bağlı olarak çalışmaktadır.

Lisanslarınız var ise, aktif ettirmek için destek ekibimize talep oluşturabilirsiniz. Lisansınız yok ise, satış temsilciniz ile görüşerek detaylı bilgi alabilirsiniz.

Ülkelere dil ve para birimi ataması yapmak için "Bölümler > E-İhracat > IP Adresine Göre Yönlendirme" sayfasına tıklayınız.

ip.png (278 KB)

Ip adresine göre yönlendirme sayfasında yönlendirme ayarlarınız tam olduğunda sorunsuz şekilde kullanıcılar kendi ülkelerine atanan para birimini ve dilini görecektir. 

ip1.png (60 KB)

1. Filtrele : Ülke listesinde isme göre filtreleme imkanı sunmaktadır.

2. Servis : Ip adresine göre yönlendirmeyi kullanmak için öncelikle lisansınızın olması gerekmektedir. Lisansınız var ise yönlendirmeyi çalıştırmak için entegrasyonumuz olan, yönlendirme servislerinden birinden hesap oluşturarak token/api key bilgisini panele girmelisiniz. Bu işlemi yapmazsanız lisansınız olsa bile yönlendirme işlemi sağlanmaz. Siteye giren tüm kullanıcılar birer istek hakkı sayıldığından, sınırlı istek hakkı olan hesaplarda kullanım takibini mutlaka yapmalısınız.

1. ipinfo.io (Ücretli/Ücretsiz) : Ücretsiz paketlerinde aylık 50.000 istek hakkı bulunmaktadır. Ücretli paketleri ve api key alma işlemleri internet siteleri üzerinden yapılmaktadır.

2. ipstack.com (Ücretli/Ücretsiz) : Ücretsiz paketlerinde aylık 100 istek hakkı bulunmaktadır. Ücretli paketleri ve api key alma işlemleri internet siteleri üzerinden yapılmaktadır.

3. ipapi.co (Ücretli/Ücretsiz) : Ücretsiz paketlerinde aylık 1000 istek hakkı bulunmaktadır. Ücretli paketleri ve api key alma işlemleri internet siteleri üzerinden yapılmaktadır. Paylaşımlı sunucu bulunuyorsanız tüm müşterileri sayar.

4. ipbase.com (Ücretli/Ücretsiz) : Ücretsiz paketlerinde aylık 150 istek hakkı bulunmaktadır. Ücretli paketleri ve api key alma işlemleri internet siteleri üzerinden yapılmaktadır.

5. Maxmind GeoIP2 Precision Services (Ücretli) : Ücretli paketleri ve api key alma işlemleri internet siteleri üzerinden yapılmaktadır.

6. Maxmind GeoIP2 Databases (Ücretli) : Ücretli olarak servis sağlayan yapıdır. Kurulumunu T-Soft altyapısı olarak sunmaktayız. Maxmind Databases kullanmak için destek ekibimiz ile iletişime geçebilirsiniz. Maxmind servisinin ücreti aylık ödenmektedir.

3. Diğer : Google bot ve diğer seçeneklerden sitenizi çeşitli amaçlar ile ziyaret eden servislerin de göreceği para birimi ve dil yönlendirmelerini belirleyebilirsiniz.

ip4.png (4 KB)

4. Log : Sitenizi ziyaret eden kullanıcıların siteye hangi ülkeden geldiğini, hangi para birimi ve dil seçeneklerini gördüğünün raporuna ulaşabilirsiniz. Aynı zamanda ip bazlı yönlendirmenin doğru çalışıp çalışmadığını da log bilgisinden edinebilirsiniz. Eğer log bilgisinde ülke, para birimi, dil gibi alanları boş geliyorsa servis hakkınız bitmiş olabilir. Servis istek hakkı bittiğinde yönlendirmeler çalışmaz.

ip5.png (62 KB)

5. Para Birimi : Ülkeye tanımlanacak olan para birimidir. Yönlendirme çalıştığında seçtiğiniz para birimi ön tanımlı olarak seçili gelecektir. 

6. Dil : Ülkeye tanımlanacak olan dil seçeneğidir. Yönlendirme çalıştığında seçtiğiniz dil ön tanımlı olarak seçili gelecektir. 

7. Yönlendirme : Seçtiğiniz ülkelerden sitenize ulaşılmasını istemiyorsanız farklı adreslere yönlendirme sağlayabilirsiniz. Ip yönlendirme servisiniz çalıştığı sürece yönlendirme atadığınız ülkeden girenler sitenize ulaşamayacaktır. 

ip6.png (14 KB)

8. Durum : Ülkelerin aktiflik/pasiflik durumlarını yönetebilirsiniz. Teslimat bölgelerinden pasife alınan ülkeler bu sayfada da pasif durumdadır.

E-İhracat hakkında detaylı bilgi almak için websitemizi ziyaret edebilirsiniz.