E-ticaret sitenizde V5 sistem altyapısı ile aynı anda birden fazla tema yükleyebilir ve aktif ederek kullanabilirsiniz.

T-Soft V5 sistemi aracılığıyla, çeşitli demo seçenekleri ile dakikalar içinde şık ve profesyonel bir web sitesi oluşturmak oldukça kolay hale gelmiştir.

Vesti tema, giyim sektörüne odaklanan bir temadır ve tüm giyim detaylarını içerir. Bu tema, moda ürünlerini (giyim, ayakkabı ve aksesuarlar gibi) sergilemek için idealdir.

Tamamen özelleştirilebilir olan Vesti teması, renkleri, yazı tiplerini, üstbilgi ve altbilgiyi, düzeni ve diğer tasarım öğelerini, içerik ve görüntüleri ayarlayarak siteyi kişiselleştirmenizi sağlar.

Vesti teması, siteyi ciddi, enerjik, resmi, çocuksu, rahat veya eğlenceli gibi farklı tarzlarda tasarlamanıza olanak tanır. Bu tema sayesinde hayal ettiğiniz görünüme sahip bir web sitesi oluşturabilirsiniz. Profesyonel kodları sayesinde Vesti teması, hızlı erişim özelliğiyle de dikkat çeker.

Vesti teması, talep yoğunluğunun yüksek olduğu kategorilerde kullanılarak ürün görünürlüğünü artırır ve kullanıcılara mükemmel bir alışveriş deneyimi sunar.

Mobil uyumlu ve seo destekli temamızı sizlerde kendi firmanıza uygun özelleştirerek, kolayca uygulayabilirsiniz.

Vesti teması canlı önizleme demosunu incelemek için https://tsoftthemes.com/vesti linkinden erişim sağlayabilirsiniz.

V5 altyapılı sitenizde Vesti temasını kurmak için aşağıdaki adımları uygulabilirsiniz.

E-ticaret sitenizin paneline www.tsoftpanel.com adresinden giriş yapınız.

Yönetim panelinde tema yükle, aktifleştirme, düzenleme vb işlemler için "Tasarım > Tema Yönetimi" sayfasına tıklayınız.

Tema yüklemek için "Tema Yönetimi" sayfasında yer alan "Tema Marketine Git" butonuna tıklayınız.

vesti1.png (152 KB)

Tema marketi içerisinde sitenize yükleyerek kullanabileceğiniz ücretli ve ücretsiz temalar yer almaktadır.

Vesti temasını yüklemek için üstüne tıklayınız.

vesti2.png (396 KB)

Tema detay sayfasında "Yükle" butonuna tıklayarak Vesti temasının yüklü temalar listenize gelmesini sağlayabilirsiniz.

vesti4.png (264 KB)

Temanız yüklendiğinde güncel tema versiyonu ile birlikte yüklenecektir ve tema sayfasında "Güncelsiniz" seçeneği görünecektir.

Temanızın güncel olmaması durumunda bu alanda "Güncelle" butonu yer alacaktır. 

Güncelle butonunu kullanarak temada yapılan güncellemeleri uygulayabilirsiniz. Tema güncelleme işlemi sistem güncelleme işlemi ile aynı değildir. Tema güncelleme yalnızca tema dosyasında yapılan güncellemeleri ilgili temaya yükler.

Tema Güncelleme makalemizi incelemek için tıklayınız.

vesti5.png (196 KB)

Tema yüklerken aşağıdaki ekran resmindeki hatayı almanız durumunda "Bölümler > Destek" sayfasından departmanı "T-Soft Apps" seçerek talep oluşturabilirsiniz. İlgili ekip düzenleme sağladıktan sonra temanızı sorunsuz olarak yükleyebilirsiniz.

vesti6.png (183 KB)

Tema yükleme işlemi tamamlandığında başarılı bilgisi için popup gelecektir.

"Tema Düzenleyiciye Git" butonu ile tema yönetimi sayfasına geçebilirsiniz.

vesti7.png (201 KB)

Yüklediğiniz Vesti teması Tema Yönetimi sayfasında listelenecektir.

Tema üzerine geldiğinizde işlem yapabileceğiniz butonlar yer almaktadır.

vesti8.png (204 KB)

1. Önizleme : Vesti temasının standart görünümünü örnek site üzerinden aktif etmeden önizleme ile görmenizi sağlar.

vesti9.png (1.08 MB)

2.  Aktifleştir : Vesti temasını sitenizde aktif ederek kullanmanızı sağlar. Tıkladığınızda aktifleştirme için iki seçenek sunulmaktadır.

1. Seçenek : "Temayı Aktifleştir" seçeneği ile temayı aktifleştirdiğinizde daha önce eklediğiniz slider, banner ve diğer içerikleriniz var ise içerikler silinmeden tema ve şablonlarda değişiklik sağlar. Tema değiştirildiğinde tüm özel şablonlarınızın da default seçilmesine neden olur. Sitenizdeki içerikler aynı kalır, sitenin görünümü ve çalışma şekli etkilenebilir. Örnek olarak anasayfanıza önceki temaya ait banner, slider görsellerinizi eklediniz. Tema marketinde beğendiğiniz farklı temalara geçiş yapmak istediğinizde, "Temayı Aktifleştir" seçeneğini kullanarak bir önceki temanıza ait slider, banner gibi içerikler aktifleştirdiğiniz temanıza aktarılmış olur.

vesti10.png (168 KB)

2. Seçenek : "Temayı Aktifleştir ve İçerikleri Aktar" seçeneği ile temayı aktifleştirdiğinizde, daha önce eklemiş olduğunuz slider, banner gibi düzenlemeler mevcut ise, tema değişiminde yaptığınız tüm işlemler silinir. Yeni tema yükleme işleminde, yüklenen tema konseptine ait slider, banner gibi içerikler sitenize yüklenir.

NOT : Tema değişikliği işlemi yapıldığında kategori, ürün, içerik yönetimi gibi alanlar silinmez. Kullandığınız temaya özel, farklı gösterimler olabilir.

vesti11.png (168 KB)

Tema aktifleştirme işlemini tamamladığınızda Tema Yönetimi sayfasında "Aktif Tema" alanında Vesti teması gelecektir.

Düzenlemeleri yapmak için "Özelleştir" butonuna tıklayınız.

vesti12.png (240 KB)

TEMA ÖZELLEŞTİRME - BLOK YÖNETİMİ

Vesti temanızı aktifleştirdikten sonra anasayfa ve diğer saylarda yer alan sitenize özel içeriklerin olduğu bloklarda düzenleme sağlamalısınız.

Üst Kısım : Sitenizde ziyaretçileri ürün, kategori, marka, tanıtım sayfaları gibi yönlendirmeleri üst kısımdan yapabilirsiniz. Ziyaretçilerin aradıkları ürüne, sayfaya ulaşmalarının kolay olması satış oranınızı da etkileyecektir.

Vesti temasında ana menü alanı üst kısımda yer almaktadır.

vesti13.png (1.16 MB)

Vesti temasının üst kısım bloğuna menü linkleri tanımlamak için "Tasarım > Menüler" sayfasına tıklayınız.

Masaüstü Menü : Vesti temasında üst kısımda kategorilere, ürünlere ve diğer sayfalarınıza kolay ve hızlı erişim için menü linklendirmesi yapabilirsiniz. Ana kategorilerinizi ekleyerek açılır menü içerisinde alt kategori kırılımlarını gösterebilirsiniz. 

Menüler sayfasında yer alan "Masaüstü Menü" üst kısım ana menülerini eklemek için kullanılmaktadır.

Ekleme veya düzenleme yapmak için menü ismine tıklayınız.

vesti14.png (61 KB)

Masaüstü menü içerisine girildiğinde ekli linkleri kullanabilir, düzenleyebilir veya yenisini oluşturabilirsiniz.

Tanımlama yapmak için ilgili linkin düzenleme kalemine tıklayınız.

vesti15.png (77 KB)

Düzenleme penceresinde menü ismi, linki, sıralama vb bilgilerini ekleyebilirsiniz.

Vesti temasında ana kategori menüsüne görsel ekleyebilirsiniz. Eklediğiniz görseller açılır menü içerisinde gösterilecektir. 

vesti16.png (205 KB)

NOT : Masaüstü menüde kategori görselleri iki alandan gelebilmektedir. Eğer menüye eklenen kategorinin "Kategoriler" sayfasında ekli görseli varsa o gelir. Kategoriler sayfasında görsel yok ise "Menüler" sayfasından eklenen görsel siteye yansır.

NOT : Vesti Temasında alt kategoriler içinde menüye görsel eklenebilmektedir. Alt kategorilerin menü görseli "Kategoriler" sayfasından gelmektedir.

vesti17.png (134 KB)

vesti18.png (570 KB)

Slider : Anasayfanızda dikkat çekecek görseller yayınlayabileceğiniz, müşterilerinizi yönlendirmede aktif olarak kullanabileceğiniz slider blok alanıdır.

Slider makalemizi incelemek için tıklayınız.

Değişiklik yapmak için Tema Özelleştirme sayfasında "Slider" bloğunun veya önizleme görünümünde slider üzerinde bulunan düzenleme kalemine tıklayınız.

vesti19.png (934 KB)

Slider düzenleme penceresinde "Resimler" içerisinde standart olarak eklenen görseller yer almaktadır. 

Düzenleme kalemine tıklayarak dil bazında sitenize özel görselleri yükleyebilir veya sil butonu ile ekli görseli silerek "Yeni" butonuna tıklayıp yeniden ekleme yapabilirsiniz.

vesti20.png (790 KB)

Resim düzenleme penceresinde ekli görseli, görsel başlığını ve tıklandığında gitmesini istediğiniz link bilgilerini düzenleyebilirsiniz.

Vesti teması slider için örnek görsel boyutları en az 1920x700 olmalıdır. Görselin genişlik ölçüsü sabit kalacak şekilde yükseklik değerini görünmesini istediğiniz şekilde değiştirebilirsiniz. Tasarımın düzgün görünmesi için eklenen tüm görseller aynı boyutlara sahip olmalıdır.

vesti21.png (447 KB)

Öne Çıkan Kategoriler Slider : Slider bloğu kullanılarak görseller ile kategori linklendirmesi yapabilirsiniz.

Öne çıkarmak istediğiniz kategoriler, ürünler, sayfalar vb. içeriklere ait görseller ekleyebilir, yönlendirme linkleri tanımlayabilirsiniz.

Slider makalemizi incelemek için tıklayınız.

Değişiklik yapmak için Tema Özelleştirme sayfasında "Slider" bloğunun veya önizleme görünümünde slider üzerinde bulunan düzenleme kalemine tıklayınız.

vesti42.png (1.04 MB)

Slider düzenleme penceresinde "Resimler" içerisinde standart olarak eklenen görseller yer almaktadır. 

Düzenleme kalemine tıklayarak dil bazında sitenize özel görselleri yükleyebilir veya sil butonu ile ekli görseli silerek "Yeni" butonuna tıklayıp yeniden ekleme yapabilirsiniz.

vesti23.png (874 KB)

Resim düzenleme penceresinde ekli görseli, görsel başlığını ve tıklandığında gitmesini istediğiniz link bilgilerini düzenleyebilirsiniz.

Vesti teması öne çıkan kategoriler slider için örnek görsel boyutları en az 245x365 olmalıdır. Görselin genişlik ölçüsü sabit kalacak şekilde yükseklik değerini görünmesini istediğiniz şekilde değiştirebilirsiniz. Tasarımın düzgün görünmesi için eklenen tüm görseller aynı boyutlara sahip olmalıdır.

Öne çıkan kategoriler slider bloğunda görsellerin yanyana görünmesi için "Slide Adedi" ve "Kenar Boşluğu" ayarlarının düzenlenmesi gerekmektedir.

- Slide Adedi : Slider bloklarında eklenen görsellerin yanyana görünme durumlarını "Slide Adedi" seçeneğinden düzenleyebilirsiniz. Sütun genişlik yapısı 12'li grid sistemine göre çalışmaktadır. "ALL" ve "SM" seçenekleri mobil cihazlar, "MD""LG""XL" ve "XXL" seçenekleri ise kullanılan cihaz ekran boyutlarına göre yanyana kaç adet görsel görüntüleneceğini belirler. Eğer eklenen görsel sayfada tekli olarak geniş şekilde görüntülenecek ise full olması için 12 olmalıdır. Örnek olarak yanyana 3 tane görsel görünmesini istiyorsanız 12'li grid sistemini 3'e bölmelisiniz ve ekran boyut karşlılıklarına 4 olarak yerleştirmelisiniz. 

- Kenar Boşluğu : Yanyana görüntülenecek görsellerin arasındaki boşluk değerlerini belirleyebilirsiniz. Ekran boyutlarına göre farklı boşluk oranları girebilirsiniz.

Vesti teması öne çıkan kategoriler bloğu için slide adedi ve kenar boşluğu ayarlarını aşağıdaki ekran resmini referans alarak düzenleyebilrisiniz.

vesti24.png (831 KB)

Tekli Banner : Vesti temasında anasayfaya görsel eklemek için kullanılabilecek olan banner bloklarıdır. 

Banner blok yapısı ile tekli, 2'li, 5'li gibi yanyana görüntülenebilecek görseller ekleyebilirsiniz.

Banner&Resim&Fotoğraf makalemizi incelemek için tıklayınız.

Değişiklik yapmak için Tema Özelleştirme sayfasında "Tekli Banner" bloğunun veya önizleme görünümünde banner üzerinde bulunan düzenleme kalemine tıklayınız.

vesti28.png (1.01 MB)

Tekli banner düzenleme penceresinde "Resim Listesi" içerisinde standart olarak eklenen görseller yer almaktadır. 

Düzenleme kalemine tıklayarak dil bazında sitenize özel görselleri yükleyebilir veya sil butonu ile ekli görseli silerek "Yeni" butonuna tıklayıp yeniden ekleme yapabilirsiniz.

vesti29.png (743 KB)

Resim düzenleme penceresinde ekli görseli, görsel başlığını ve tıklandığında gitmesini istediğiniz link bilgilerini düzenleyebilirsiniz.

Banner bloklarında eklenen görsellerin yanyana görünme durumlarını "Sütun Genişliği (COL-X)" seçeneğinden düzenleyebilirsiniz. Sütun genişlik yapısı 12'li grid sistemine göre çalışmaktadır. "ALL" ve "SM" seçenekleri mobil cihazlar, "MD""LG""XL" ve "XXL" seçenekleri ise kullanılan cihaz ekran boyutlarına göre yanyana kaç adet görsel görüntüleneceğini belirler. Eğer eklenen görsel sayfada tekli olarak geniş şekilde görüntülenecek ise full olması için 12 olmalıdır. Örnek olarak yanyana 3 tane görsel görünmesini istiyorsanız 12'li grid sistemini 3'e bölmelisiniz ve ekran boyut karşlılıklarına 4 olarak yerleştirmelisiniz. 

Vesti teması tekli banner bloğu için tüm sütun genişliği değerleri 12 olmalıdır.

Vesti teması tekli banner için örnek görsel boyutları en az 1170x350 olmalıdır. 

vesti30.png (416 KB)

Çok Satanlar : Anasayfada belirlediğiniz ürünleri listelemek için kullanabileceğiniz Vitrin Ürünleri bloklarıdır.

Yeni ürünler, indirimli ürünler, öne çıkarmak istediğiniz ürünler gibi kombinasyonlar ile koleksiyon oluşturabilir ve vitrin ürünlerine ekleme yapabilirsiniz. 

Ürün Koleksiyonları makalemizi incelemek için tıklayınız.

Vitrin Ürünleri makalemizi incelemek için tıklayınız.

Vitrin ürünleri bloğunda değişiklik yapmak için Tema Özelleştirme sayfasında "Vitrin Ürünleri" bloğunun veya önizleme görünümünde vitrin üzerinde bulunan düzenleme kalemine tıklayınız.

vesti31.png (1.04 MB)

Vitrin düzenleme penceresinde "Vitrin Listesi" içerisinde standart olarak eklenen ürün koleksiyonu yer almaktadır. 

Düzenleme kalemine tıklayarak oluşturduğunuz ürün koleksiyonunu seçebilir veya sil butonu ile ekli koleksiyonu silerek "Yeni" butonuna tıklayıp yeniden ekleme yapabilirsiniz.

vesti32.png (776 KB)

Vitrin düzenleme penceresinde kullanılacak koleksiyonu, kolesiyon başlığını, toplam gösterilecek ürün adedi bilgilerini düzenleyebilirsiniz.

vesti33.png (279 KB)

Banner & İçerik : Vesti temasında anasayfaya görsel eklemek için kullanılabilecek olan banner bloklarıdır. 

Banner blok yapısı ile tekli, 2'li, 5'li gibi yanyana görüntülenebilecek görseller ekleyebilirsiniz.

Banner&Resim&Fotoğraf makalemizi incelemek için tıklayınız.

Değişiklik yapmak için Tema Özelleştirme sayfasında "Banner & İçerik" bloğunun veya önizleme görünümünde banner üzerinde bulunan düzenleme kalemine tıklayınız.

vesti46.png (735 KB)

Tekli banner düzenleme penceresinde "Resim Listesi" içerisinde standart olarak eklenen görseller yer almaktadır. 

Düzenleme kalemine tıklayarak dil bazında sitenize özel görselleri yükleyebilir veya sil butonu ile ekli görseli silerek "Yeni" butonuna tıklayıp yeniden ekleme yapabilirsiniz.

vesti35.png (1.02 MB)

Resim düzenleme penceresinde ekli görseli, görsel başlığını ve tıklandığında gitmesini istediğiniz link bilgilerini düzenleyebilirsiniz.

Banner bloklarında eklenen görsellerin yanyana görünme durumlarını "Sütun Genişliği (COL-X)" seçeneğinden düzenleyebilirsiniz. Sütun genişlik yapısı 12'li grid sistemine göre çalışmaktadır. "ALL" ve "SM" seçenekleri mobil cihazlar, "MD""LG""XL" ve "XXL" seçenekleri ise kullanılan cihaz ekran boyutlarına göre yanyana kaç adet görsel görüntüleneceğini belirler. Eğer eklenen görsel sayfada tekli olarak geniş şekilde görüntülenecek ise full olması için 12 olmalıdır. Örnek olarak yanyana 3 tane görsel görünmesini istiyorsanız 12'li grid sistemini 3'e bölmelisiniz ve ekran boyut karşlılıklarına 4 olarak yerleştirmelisiniz. 

Vesti teması banner & içerik bloğu için tüm sütun genişliği değerleri 12 olmalıdır.

Vesti teması tekli banner için örnek görsel boyutları en az 572x450 olmalıdır. Görselin genişlik ölçüsü sabit kalacak şekilde yükseklik değerini görünmesini istediğiniz şekilde değiştirebilirsiniz. Tasarımın düzgün görünmesi için eklenen tüm görseller aynı boyutlara sahip olmalıdır.

vesti36.png (574 KB)

Banner & İçerik bloğuna eklenen görsel yanına yazı eklenebilmektedir.

Görsel düzenleme penceresinde "Gelişmiş Ayarlar" alanından metinleri düzenleyebilirsiniz.

vesti37.png (562 KB)

Yeni Gelenler & İndirimdeki Ürünler : Anasayfada belirlediğiniz ürünleri listelemek için kullanabileceğiniz Vitrin Ürünleri bloklarıdır.

Yeni ürünler, indirimli ürünler, öne çıkarmak istediğiniz ürünler gibi kombinasyonlar ile koleksiyon oluşturabilir ve vitrin ürünlerine ekleme yapabilirsiniz. 

Ürün Koleksiyonları makalemizi incelemek için tıklayınız.

Vitrin Ürünleri makalemizi incelemek için tıklayınız.

Yeni Gelenler ve İndirimdeki Ürünler bloğunda değişiklik yapmak için Tema Özelleştirme sayfasında "Yeni Gelenler & İndirimdeki Ürünler" bloğunun veya önizleme görünümünde vitrin üzerinde bulunan düzenleme kalemine tıklayınız.

vesti38.png (1003 KB)

Vitrin düzenleme penceresinde "Vitrin Listesi" içerisinde standart olarak eklenen ürün koleksiyonu yer almaktadır. 

Düzenleme kalemine tıklayarak oluşturduğunuz ürün koleksiyonunu seçebilir veya sil butonu ile ekli koleksiyonu silerek "Yeni" butonuna tıklayıp yeniden ekleme yapabilirsiniz.

Vesti temasında bu alandaki gibi yanyana vitrin bloğu göstermek için "Yeni" butonunu kullanarak ekleme yapmalısınız. Eklediğiniz her vitrin blokta yanyana eklenecektir.

vesti39.png (560 KB)

Vitrin düzenleme penceresinde kullanılacak koleksiyonu, kolesiyon başlığını, toplam gösterilecek ürün adedi bilgilerini düzenleyebilirsiniz.

vesti40.png (224 KB)

2'li Banner : Vesti temasında anasayfaya görsel eklemek için kullanılabilecek olan banner bloklarıdır. 

Banner blok yapısı ile tekli, 2'li, 5'li gibi yanyana görüntülenebilecek görseller ekleyebilirsiniz.

Banner&Resim&Fotoğraf makalemizi incelemek için tıklayınız.

Değişiklik yapmak için Tema Özelleştirme sayfasında "2'li Banner" bloğunun veya önizleme görünümünde banner üzerinde bulunan düzenleme kalemine tıklayınız.

vesti47.png (1.05 MB)

2'li banner düzenleme penceresinde "Resim Listesi" içerisinde standart olarak eklenen görseller yer almaktadır. 

Düzenleme kalemine tıklayarak dil bazında sitenize özel görselleri yükleyebilir veya sil butonu ile ekli görseli silerek "Yeni" butonuna tıklayıp yeniden ekleme yapabilirsiniz.

vesti48.png (616 KB)

Resim düzenleme penceresinde ekli görseli, görsel başlığını ve tıklandığında gitmesini istediğiniz link bilgilerini düzenleyebilirsiniz.

Banner bloklarında eklenen görsellerin yanyana görünme durumlarını "Sütun Genişliği (COL-X)" seçeneğinden düzenleyebilirsiniz. Sütun genişlik yapısı 12'li grid sistemine göre çalışmaktadır. "ALL" ve "SM" seçenekleri mobil cihazlar, "MD", "LG", "XL" ve "XXL" seçenekleri ise kullanılan cihaz ekran boyutlarına göre yanyana kaç adet görsel görüntüleneceğini belirler. Eğer eklenen görsel sayfada tekli olarak geniş şekilde görüntülenecek ise full olması için 12 olmalıdır. Örnek olarak yanyana 3 tane görsel görünmesini istiyorsanız 12'li grid sistemini 3'e bölmelisiniz ve ekran boyut karşlılıklarına 4 olarak yerleştirmelisiniz. 

Vesti teması 2'li banner bloğu için ALL ve SM seçenekleri 12 olmalıdır. 12 yapıldığında mobil cihazlarda görseller alt alta gelecektir. Diğer ekran seçenekleri için yanyana iki görsel görüntülenebilmesi için 6 yazılmalıdır.

Vesti teması 2'li banner için örnek görsel boyutları en az 570x570 olmalıdır. Görselin genişlik ölçüsü sabit kalacak şekilde yükseklik değerini görünmesini istediğiniz şekilde değiştirebilirsiniz. Tasarımın düzgün görünmesi için eklenen tüm görseller aynı boyutlara sahip olmalıdır.

vesti49.png (369 KB)

Blog Son Eklenenler : Vesti temasında anasayfada blog yazılarınızı görüntüleyebilir, blog detayına yönlendirmesini sağlayabilirsiniz.

Blog Son Eklenenler bloğu standart bir bloktur. Blog metinlerinizin eklenme tarihine göre anasayfada listelenmesini sağlar. 

Blog Yönetimi makalemizi incelemek için tıklayınız.

vesti41.png (478 KB)

Alt Kısım : Vesti temasının alt kısmında yönlendirme yapmak istediğiniz sayfalar için kategorilendirme ve adres bilgilerinizi gösterebilirsiniz.

Vesti temasında sosyal medya ikonları ve alt menü yapılandırması alt kısımda yer almaktadır.

Vesti temasının alt kısım bloğuna menü linkleri tanımlamak için "Tasarım > Menüler" sayfasına tıklayınız.

vesti51.png (117 KB)

Sosyal Medya : Vesti temasında sosyal medya hesaplarınızı alt kısımda gösterebilirsiniz. Sitenize sosyal medya hesaplarınızı tanımlayarak genel etkileşiminizi artırabilirsiniz.

Menüler sayfasında yer alan "Sosyal Medya İkonları" üst kısıma sosyal medya hesaplarınızın linklerini eklemek için kullanılmaktadır.

Ekleme veya düzenleme yapmak için menü ismine tıklayınız.

vesti52.png (61 KB)

Sosyal medya ikonları içerisine girildiğinde üst kısımda ekli linkleri kullanabilir, düzenleyebilir veya yenisini oluşturabilirsiniz.

Tanımlama yapmak için ilgili linkin düzenleme kalemine tıklayınız.

vesti53.png (63 KB)

Düzenleme penceresinde sosyal medya ismi, linki, sıralama, sosyal medya görseli gibi bilgilerini girebilirsiniz.

vesti54.png (69 KB)

- Alt Menü : Vesti temasının alt kısım bloğuna menü linkleri tanımlamak için "Tasarım > Menüler" sayfasına tıklayınız.

Menüler sayfasında yer alan "Footer Menü" alt kısım menülerini eklemek için kullanılmaktadır.

Ekleme veya düzenleme yapmak için menü ismine tıklayınız.

vesti55.png (61 KB)

Footer menü içerisine girildiğinde alt kısımda linklerin bağlı olacağı kategoriler eklenmelidir.

Ekli kategorileri kullanabilir, düzenleyebilir veya yenisini oluşturabilirsiniz.

Düzenleme yapmak için ilgili kategorinin üstüne tıklayınız.

vesti56.png (55 KB)

Alt menü kategorilerinin içine girdiğinizde görüntülenecek menü linklerinin eklemesini yapabilirsiniz. 

Ekli olan linkleri düzenleyebilir veya yeni ekleme yapabilirsiniz.

vesti57.png (64 KB)

vesti58.png (69 KB)

- Adres & İletişim : Sitenizin alt kısmında ziyaretçilerin size ulaşabilmeleri sağlamak için adres ve telefon bilgisi ekleyebilirsiniz.

Adres ve telefon bilgisi eklemek için "Ayarlar > Genel Ayarlar" sayfasında yer alan "Firma Adres" ve "Telefon No" ayarlarınızı düzenleyebilirsiniz.

vesti59.png (53 KB)

İletişim Bilgileri : E-ticaret sitenizin iletişim sayfasında ziyaretçilerin size ulaşabilmelerini sağlayacak bilgiler ekleyebilirsiniz. 

İletişim bilgilerinizi düzenlemek için "Tasarım > Tema Yönetimi > Özelleştirme > Gelişmiş > Blok Yönetimi > İletişim" sayfasına tıklayınız ve "İletişim Bilgileri" bloğunun düzenleme penceresini açınız.

vesti60.png (81 KB)

Blok düzenleme sayfasında "Ayarlar" içeriğinden iletişim sayfasında görünmesini istediğiniz bilgileri ekleyebilirsiniz. 

Boş bıraktığınız alanlar siteye yansımayacaktır.

vesti61.png (91 KB)

vesti62.png (96 KB)

TEMA DÜZENLEME 

Tema düzenleme, bir web sitesinin görünümünü ve işlevselliğini değiştirmek için kullanılan bir işlemdir.

Bir web sitesinin temasını düzenlemek, renk şemalarını, yazı tipi stillerini, arka plan görüntülerini ve genel düzeni değiştirerek sitenin görünümünü ve hissini güncelleyebilir.

Ayrıca, tema düzenleme işlemi, bir web sitesinin işlevselliğini değiştirmek için kullanılan özel eklentiler ve kodlar eklemeyi de içerebilir. Bu sayede, bir web sitesinin kullanıcı deneyimi geliştirilebilir ve belirli bir amaca daha uygun hale getirilebilir.

V5 sistemi ile tema düzenleme işlemleri hızlı ve kolay şekilde yönetebilirsiniz.

Tema Düzenleme makalemizi incelemek için tıklayınız.

Yönetim panelinde  "Tasarım > Tema Yönetimi" sayfasında yer alan "Tema Düzenleme" ikonuna tıklayınız.

vesti63.png (946 KB)

1. Site Düzeni 

Site düzeni, bir web sitesindeki içeriğin nasıl düzenlendiğini, yerleştirildiğini ve sunulduğunu tanımlayan bir kavramdır.

Temadaki sütun (grid) yapısı, boşluk yapıları, yükseklik değerleri gibi özelliklere site düzeni alanından müdahale edilebilmektedir.

Bu alanda yaptığınız değişiklikler temaya uygun değilse görünümde bozulmalar yaşanacaktır.

NOT : T-Soft standart temalarda 12'li grid sistemi kullanılmaktadır. Bu sistem, web sayfasını 12 eşit sütuna ayırarak, sayfadaki içeriği bu sütunlara yerleştirmeyi kolaylaştırır. Kodlama bilginiz bulunmuyor ise bu değerlere müdahale etmemenizi öneririz.

vesti64.png (940 KB)

2. Font Seçimi

Font seçimi ve düzenleme, web tasarımının önemli bir parçasıdır. Doğru font seçimi, web sitesinin amacına ve hedef kitlesine uygun olarak belirlenmelidir.

Font büyüklükleri, renkleri ve stilleri de düzenlenerek içeriğin okunaklığı artırılabilir.

Font seçimi özelliğimiz ile sitede kullanmak istediğiniz fontu seçebilir, font büyüklüğünü belirleyebilir, sitenizde bulunan tüm yazı alanlarının renklerini istediğiniz gibi değiştirebilirsiniz.

vesti65.png (952 KB)

3. Renk Düzeni 

Renk düzeni, web tasarımında kullanılan renklerin seçimini ve kombinasyonunu tanımlayan bir kavramdır. 

Doğru renk düzeni, web sitesinin görünümünü ve hissiyatını geliştirerek, kullanıcıların web sitesindeki deneyimini artırır.

Tema düzenleme sayfasında sitenizin arka plan renklerine ait genel renk düzenini belirleyebilirsiniz.

vesti66.png (948 KB)

4. Buton Düzeni 

Butonlar, kullanıcılara web sitesinde belirli işlevleri gerçekleştirme olanağı sağlarlar, örneğin bir bağlantıya tıklama, bir formu gönderme veya bir işlemi onaylama gibi.

Butonların şekli, boyutu, rengi ve yeri, web sitesinin tasarımında önemli bir rol oynar. 

Butonlarda, kullanıcıların butonları fark etmelerini sağlayacak etkileyici ve dikkat çekici renkleri kullanabilirsiniz. 

vesti67.png (948 KB)

5. Çerçeve Düzeni 

Web sitesinin sayfa düzeni, içeriklerin yerleştirildiği ve görüntülendiği alanları tanımlayan çerçevelerle oluşturulur.

Çerçeve düzeni, web sitesinin okunabilirliğini ve kullanılabilirliğini artırarak, kullanıcıların web sitesinde gezinme deneyimini iyileştirir.

Temanızda çerçeve kullanılan alanlarda, çerçeve rengini ve kenar ovalliğini düzenleyebilirsiniz.

vesti68.png (950 KB)

NOT : Tema düzenleme sayfasında yaptığınız değişikliklerden sonra üstte çıkan "Kaydet" butonuna tıklamalısınız.

vesti70.png (953 KB)

NOT : Tema özelleştirme ve düzenleme işlemlerinden sonra işlemin siteye yansıması, görünümün düzgün olması için "Scss Dönüştürme" ve "Ön Bellek Temizle" işlemi yapılmalıdır.

Scss dönüştürme için "Tasarım > Tema Yönetimi > Gelişmiş > Blok Yönetimi" sayfasında bulunan "SCSS" butonuna tıklamalısınız. 

Daha sonra üst menüde yer alan "Ön Bellek Temizle" butonuna tıklayarak yaptığınız işlemi sitede kontrol edebilirsiniz.

Bazı işlemlerde ek olarak site önyüzünde "CTRL+F5" yapıldıktan sonra kontrol edilmelidir.

vesti71.png (82 KB)

vesti72.png (131 KB)