E-ticaret sitenizde ürün detay sayfalarınızda ürünlere özel tamamlayıcı ürün bilgileri gösterebilirsiniz.

Tamamlayıcı ürünler belirlemek için aşağıdaki adımları uygulamanız gerekmektedir.

Slide Adımları

"Ürünler >  Ürünler" bölümüne tıklayınız.

Tamamlayıcı ürün belirlemek istediğiniz ürünün düzenleme butonuna tıklayınız. Ürün düzenleme penceresi açılacaktır.

Açılan ürün düzenleme penceresinden “Tamamlayıcı Ürünler” bölümüne tıklayınız.

Ürünleri eklemek için "İlişkili Ürünler" alanından “Ürün Seç" butonuna tıkladıktan sonra açılan pencereden seçim yapabilirsiniz.

Ürün seçmek için açılan pencereden ürünü arama yolu ile bulabilir veya filtre alanında sunulan seçenekler ile hızlıca ürünlere ulaşabilirsiniz.

Ürünler kısmından eklemek istediğiniz ürünü seçtikten sonra “Seçimime Aktar” butonuna tıklayınız.

Seçmiş olduğunuz ürünleri “Seçiminiz” kısmından görüntüleyebilirsiniz. Seçme işleminiz bittiğinde “Onay” butonuna tıklayınız.

Ürün ekleme penceresinde seçtiğiniz tüm ürünleri, seçim alanından kaldırmak için "Seçimimi Boşalt" butonunu kullanabilir veya ekleme yaptıktan sonra tamamlayıcı ürün listesinden sil butonu ile ürün özelinde kaldırabilirsiniz.

1. Ürün ID : Tanımlanan tamamlayıcı ürüne ait, ID bilgisidir.

2. İlişkili Ürün Adı : Eklenen tamamlayıcı ürün isim bilgisidir.

3. Orjinal Alış ve Satış Fiyatı : Ürünün standart liste fiyatlarını gösterir.

4. Özel Fiyat (Ziyaretçi Grubuna) : Ürüne ziyaretçi üye grubu için eklenen indirimli fiyatlar Özel Grup Fiyatları sekmesinde listelenir. Bu sütunda da ürüne ait fiyat tanımlaması var ise görüntüleyebilirsiniz.

5. Kampanyalı Fiyat : Tamamlayıcı olarak eklenen ürüne yalnızca bu blokta görünecek indirimli fiyat tanımlaması yapabilirsiniz. Tamamlayıcı olarak eklenen ürünle birlikte blok içerisinden ürün sepete eklendiğinde kampanyalı fiyat baz alınır. Ürünün detay sayfasında normal satış fiyatı gösterilmeye devam eder.

6. Açıklama : Ürün özelinde notlar ekleyebilirsiniz. Site ön yüze yansımamaktadır.

 

Tamamlayıcı Ürünler Bloğunun Siteye Yerleştirilmesi

Yukarıdaki adımları kullanarak tüm ürünlerinize Tamamlayıcı Ürün eklemesi yapabilirsiniz.  CSV ile toplu tamamlayıcı ürün içe aktarma için makalemize tıklayınız.

Ekleme işlemlerini tamamladıktan sonra bu ürünlerin sitede görünebilmesi için Tamamlayıcı Ürünler bloğunun eklenmesi gerekmektedir.

Slide Adımları

Tamamlayıcı ürünler bloğu eklemek için "Tasarım > Tema Yönetimi > Özelleştir > Gelişmiş > Blok Yönetimi > Ürün Detay" sayfasını açınız.

Ürün detay sayfasında "Yeni > Vitrin Ürünleri" bloğunu ekleyiniz. Blok içerisinde "Vitrin > Sadece Ürün Detay Sayfasında Kullanılabilir Vitrinler > Tamamlayıcı Ürünler" koleksiyonunu seçiniz. 

Vitrin eklerken başlık, limit (gösterilecek ürün adedi) bilgilerini ekleyerek işlemi tamamlayabilirsiniz. 

Vitrin bloğu içerisinde yer alan diğer ayarları düzenleme hakkında Vitrin Ürünleri makalemizi incelemek için tıklayınız.