SİTE İÇİ ARAMA KELİMELERİ TANIMLAMA

E-ticaret sitelerinde site içi arama kelimeleri, kullanıcıların arama kutusuna yazarak ürün veya hizmetleri bulmalarına yardımcı olan kelimelerdir.

Bu kelimeler, genellikle sitenin sunduğu ürün veya hizmetlerin adları, markaları, kategorileri veya özellikleri olabilir.

Önemli arama kelimeleri, kullanıcıların sitenin içeriğini kolayca tarayıp istedikleri ürünü veya bilgiyi bulmalarını sağlar.

Bu da kullanıcı deneyimini iyileştirir ve satışları artırabilir. Ancak, her e-ticaret sitesi için önemli olan arama kelimeleri farklılık gösterebilir, bu nedenle sitenin içeriği ve hedef kitlesi dikkate alınmalıdır.

Slide Adımları

- "Ürünler > Ürünler" sayfasına tıklayınız.

- Site içi arama kelimesi tanımlamak istediğiniz ürünün düzenleme kalemine tıklayınız.

- Açılan ürün düzenleme penceresinden “Arama Kelimeleri” bölümüne belirlediğiniz kelimeleri ekleyebilirsiniz.

- Bu alana yazılan kelimeler, site içerisinde arama yapıldığında ürünün bulunmasını sağlar. Birden fazla kelime girildiğinde araya virgül ve bir boşluk bırakılması gerekmektedir. Örnek: 'ticaret, eticaret'

- Tüm kelimeleri girdikten sonra “Kaydet” butonuna tıklayınız.

- Arama kelimelerini toplu eklemek için "Ürünler > Excel Ürün Sihirbazı > Excel Ürün Dışa/İçe Aktar" menülerini kullanabilirsiniz.

- Sütunlar içerisinde yer alan "Site Arama Kelimeleri" seçeneğini dışarı aktararak düzenleyebilir ve tekrar içeri aktarabilirsiniz.

CSV Ürün Sihibazı - Ürün Dışa Aktar makalemizi incelemek için tıklayınız.

CSV Ürün Sihibazı - Ürün İçe  Aktar makalemizi incelemek için tıklayınız.